Tak Prizm naprawdę działa - u mnie w okularach słonecznych z Prizm Daily Polarized, porównywałem z innymi szkłami Oakley'a. Obraz ostry, słońce nie oślepia.
Cos więcej może powiedzieć Prodish, on o ile pamiętam we Flight Deck'ach jeździ.
Niemniej warto przymierzyć, bo nie ze wszystkimi kaskami pasuje
Tu masz dopasowanie Oakley'a do różnych kasków https://issuu.com/ba...ocs/oakley2016_ na str.52-53
Nie bierz na 100% odpowiedzi "kup X czy Y bo są najlepsze" , bo one są najlepsze, ale dla tego kto poleca, jemu pasują, a niekoniecznie podejdą Tobie. Inny obwód głowy, rodzaj twarzy, czy wreszcie kolor, kształt, waga, kask ze słuchawkami czy bez. Możliwości jest mnóstwo.
Zarówno Anon jak i Oakley to wysoka półka również cenowa. Szczególnie w tym sezonie ceny poszły w górę nawet na te same modele, które sprzedawcom zostały z sezonu poprzedniego. Jeśli masz możliwość to maszeruj do sklepu i macaj, przymierzaj i na spokojnie kupuj. Może warto poczekać na jakieś promo, albo kupując u jednego sprzedawcy komplet negocjować cenę - niekiedy da się coś utargować.
Ja obecnie jeżdżę w kasku DC Unleashed i goglach Dragon APX2 - jedno do drugiego pasuje, na jakość nie narzekam, kask już mi nieraz głowę uratował. Powinienem go już wymienić na nowy, bo trochę oberwał. Ale nie będę Ci polecał, bo jak już wyżej napisałem - to Twoja decyzja.