Uzupełniam kolejne terminy i zapraszam
7-10/11.02 - SkiWelt, Kitzbühel, Alpbachtal, czyli Alpy Kitzbühelskie, 4/5 dni - długość do uzgodnienia
plan B - Osttirol (Kals-Matrei, Sillian, St. Jakob, Lienz) lub
plan C - zachodnia część Tyrolu, lub gdziekolwiek gdzie będzie OK
Ferie się zaczynają, więc trzeba być czujnym
W żadnym wypadku warunki brzegowe się nie zmieniają, budżet nie wzrośnie.
są wolne miejsca, w późniejszych terminach także2. połowa lutego - ferie małopolskie -> Osttirol ...jak najdalej od Bawarii. Propozycje
14.02-18.02 (5 dni)21.02-26.02 (6 dni)Ze względu na kumulację różnych czynników feryjnych pod uwagę biorę raczej ustronne miejsca, nieco na uboczu co nie znaczy że gorsze. 2. połowa lutego to trudny okres, w tym sezonie szczególnie - dlatego nie chcę przesądzać lokalizacji, kwatery i jednoznacznie określać planów.
Ma być najlepiej narciarsko jak się da ogarnąć - Rejon No. 1 to
Osttirol: ski-safari po
Kals-Matrei, Sillian, St. Jakob, Lienz, bardzo piękny, niedrogi rejon
- W grę wchodzi także rejon Pinzgau, o ośrodki w zasięgu to
Kitzbühel, Zillertal Arena, Wildkogel, ew. Fieberbrunn, St, Johann, Steinplatte ...przy czym trzeba być czujnym żeby uniknąć tlumów itp.
.
W związku z tym mam do Ciebie pytania odnośnie wyjazdu:
1) Czy wyjazd na 6 dni w ogóle wchodzi w rachubę? Bo widzę, że większość wyjazdów jest na 4-5 dni.
2) Czy jedziesz przez Katowice? Pytam dlatego, że my jesteśmy z Warszawy (i okolic) i pomyślałem, że najrozsądniej by było dla nas podjechać do Katowic samochodami bo tam mam znajomych u których mogę zostawić auto. Ewentualnie jak masz inną lepszą propozycję to jesteśmy otwarci
3) Jak wygląda wybór kwatery? Czy jeżeli będziemy chcieli mieć pokój dla siebie to nie będzie problemu?
4) Bagaż. Czy masz jakieś specjalne wymagania/zakazy? Np. typu nie bierzesz ludzi z walizkami typu skorupa (gdzieś widziałem taki zakaz)
5) Zakładając, że ruszymy z Katowic ile miej więcej czasu zajmie dojazd na miejsce (uśredniając bo nie wiemy gdzie konkretnie będziemy jechali)
Jak mi jeszcze jakieś pytanie przyjdzie do głowy to napiszę
Pozdrawiam, Marcin
Przepraszam za długie milczenie, ale cały czas w rozjazdach ..wcześniej odp. trochę na priv, teraz uzupełniam dla reszty
1. jest taka możliwość, choć to już nie bedzie "okołoweekendowo" co robię najczęściej ...niemniej, do dogadania
2. A4 z Krakowa, na Śląsk, potem A1 na Ostrawę - spotakanie na Śląsku OK
3. ja wybieram, dominują sypialnie dwójki, tak więc bez problemu
4. proszę o rozsądek ale kategorycznych zakazów nie stawiam, miejsca jest dość dużo
5. 9-10 godzin, jeśli pogoda kiepska to max 11, taka praktyka ...z powrotem często wychodzi nieco szybciej.
W praktyce wyjeżdżam ze Śląska ok. 22-23, na rano jetem gdzie trzeba. Z powrotem ok. 1-2 w nocy jestem na Śląsku, czasem szybciej jeśli blisko. Dużo zależy od ludzi, jakie mają potrzeby na powrót, jakie ciśnienie
Żeby nie było łyso to załączam panoramki z ostatniego wyjazdu - Ischgl i okolice
więcej w albumie i na stronie:
https://www.facebook...b=photos_albums