3Style Sklepsnowboardowy.pl (Arbor, Flux, Volkl)
Napisano 08 December 2013 - 13:57
Z roku na rok przywozimy większą ilość desek. Pewnych granic przekroczyć już nie możemy.
Przygotujemy dla Was ok. 40-45 desek do testów, chcielibyśmy wiedzieć jednak, które deski, w konkretnych długościach, wzbudzają Wasze największe zainteresowanie. Wskazujcie proszę na czym chcielibyście pojeździć. Przywieziemy to co chcecie, zdublujemy deski, na które jest największa ilość chętnych.
Volkl: Stroke, Dash, Spade, Riot rocker/camber, Jibster, Squad rocker, Squad prime, Cashew, Coal XT, Yavana, Flavor, Savvy rocker/camber, Xbreed, Dimension, Melody
O ile pogoda dopisze, chcielibyśmy zrobić prezentacje i warsztaty ze splitboardem Cashew. Można będzie sobie spróbować podreptać gdzieś.
Arbor: Westmark, Draft, Poparazzi, Formula, Blacklist, Element, Roundhouse, Steepwater, Watchtower, Cadence, Swoon, Del Ray, Coda, Whiskey
Flux: PR, TT, RL, DS, SF, RK, GM, GU, GK
Kilku desek, wiązań nie przewidujemy do testów: Selecta (nie będzie raczej gdzie) Soulsurfer, A-frame (w styczniu już będą sprzedane) Coal Race (wchodzi nowy model), DM, DL.
Jeśli coś z tego cię interesuje, wpisz proszę model, + - rozmiar. Dziękuję...
Oczywiście odpowiem na wszystkie pytania związane z powyższym deskami/wiązaniami.
Napisano 08 December 2013 - 14:39
Napisano 08 December 2013 - 16:12
Napisano 18 December 2013 - 08:39
Napisano 18 December 2013 - 20:06
Napisano 18 December 2013 - 21:24
Chcę kupić dechę do freestylu, głównie buttertricki (70%) 10% hopy do rozmiaru M (6-8m lotu) reszta jazda i jakieś jibby.
Szukam true twin tipa, raczej rocker ewentualnie flat, średnia/miękka aby na pressach się ładnie gieła ale musi mieć popa i być bardzo reaktywną dechą.
póki co jeździłem na Skate Bananie, Ride Buckwild one mi pasowały i tego typu deski szukam. Ze stajni Voelkla najtrafniejszy pewnie będzie Squad Rocker ?
No i do tego wiązania. Jeśli dobrze ogarnąłem fluxa to najbardziej będą pasować pewnie RL ? czy może RK/DS/DL ?
63 kg 182cm but 42 mała skorupa, poziom bardzo zaawansowany
zatem:
Voelkl Squad Rocker 152
FLux RL rozmiar M
ps. opcja rezerwacji jest czy mam pół godziny przed otwarciem się przyczaić ?
Użytkownik SzymSzym edytował ten post 18 December 2013 - 21:25
Napisano 20 December 2013 - 20:40
Napisano 20 December 2013 - 21:14
Napisano 20 December 2013 - 22:26
Napisano 21 December 2013 - 00:44
Napisano 21 December 2013 - 20:44
Napisano 22 December 2013 - 00:21
ja mam nadzieję że w tym roku uda mi się przejechać na Coalu ( w zeszłym nie udało się z powodu sporego zainteresowania) - jedyne co udało mi się z Volkla sprawdzić to Soul Surfer, który jakoś mi nie leżał, dlatego ciekawy jestem jak ten Coal jeździ w porównaniu do mojego Burtona
Soul Surfer fajna deska w której przy pierwszym zjezdzie non stop Ci tail odjeżdża do ogarnięcia no ale to decha raczej w puch niż na stok ale na stoku daje wyśmienicie radę
Coul> w granicach 161-164:) poproszę
Jezeli Coal to tylko 167
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 22 December 2013 - 11:13
Jaram się wobec tego na porównanie Arborka STEEPWATER w camberze z setbackiem i CODA, a najlepiej chciałbym WASTELAND'a żeby porównać, czy do BC system Parabolicznego Rockera jest tak odjechany, że nie trzeba już setbacka co by wytyczyło nowy trend na rynku...
Willa Modrysówka - Noclegi w Zawoi
Napisano 22 December 2013 - 11:21
Napisano 22 December 2013 - 20:54
Ja chętnie zrobię małą recenzję Arbor'a: Watchtower 167 i Steepwater 167.
A jakbyś miał gdzieś przypadkiem A-Frame 166 lub 170 to też chętnie.
Oczywiście z multimediami...
Pozdrawiam
Bartek
Napisano 23 December 2013 - 01:38
Napisano 23 December 2013 - 23:47
The roots - czyli freeridówki Arbora mają po 7 (!) rzędów insertów, możesz sobie zrobić kilometrowy setback Przy pełnym rockerze mocny setback daje pełny surfing w puchu. Nose deski naturalnie jest powyżej śniegu. Ustawieniem wiązań decydujesz co chcesz na desce robić, możliwości masz duże. Arbor Steepwater 167 będzie na testach, nie jeździłem na niej jeszcze, jest twarda, wygląda kozacko, zaskakująco gruba a przy tym jak na takiego potwora ekstremalnie lekka. Arbor Watchtower to jest szersza wersja A-Frame.Nie ukrywam, że od dwu lat bacznie obserwuję ARBORA i mam o nim najwyższe noty, ale... bardzo mnie to ciekawi czemu w dechach do BC z systemem rockera nie ma setbacka...
Jaram się wobec tego na porównanie Arborka STEEPWATER w camberze z setbackiem i CODA, a najlepiej chciałbym WASTELAND'a żeby porównać, czy do BC system Parabolicznego Rockera jest tak odjechany, że nie trzeba już setbacka co by wytyczyło nowy trend na rynku...
@snowman - Soulsurfera "zastąpi" Volkl Allright, ale tej deski do testów być jeszcze nie może. Roundhouse to jest kultowa deska, także tu żadnych zmian nie ma i pewnie nie będzie.
Napisano 27 December 2013 - 01:48
rozumiem ze z tych nowych voelkla bedzie tylko coal race. czyli ten Allright bedzie za rok ?ok to inne zobacze
Napisano 04 January 2015 - 09:53
Będziecie na TD Wierchomla z deskami?
Bo gdzieś doczytałem, że będziecie w tym terminie w Korbielowie.
Napisano 04 January 2015 - 19:01
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...