Deska Na Prezent :) Pomocy!
Napisano 06 December 2013 - 00:26
Napisano 06 December 2013 - 00:42
Napisz jeszcze jaki poziom zaawansowania ma twój chłopak to może koledzy coś wymyslą w dobrych pieniądzach i nie koniecznie ravena.
Ja nie podpowiem bo nie chce w błąd Cię wprowadzić, ale powiem że korzystałem z rad kolegów z forum i tak właśnie pozbyłem sie 4 tysi hehe
Tutaj znają sie na rzeczy. pozdrawiam
Napisano 06 December 2013 - 00:51
Napisano 06 December 2013 - 09:52
Napisano 06 December 2013 - 10:23
Napisano 06 December 2013 - 11:10
Napisano 06 December 2013 - 18:04
Napisano 06 December 2013 - 18:11
Napisano 06 December 2013 - 18:14
Napisano 06 December 2013 - 18:25
Sorki Jaceksp nie zauważyłem twojego posta, a interes to interes. pozdro
Użytkownik krystian21 edytował ten post 06 December 2013 - 18:32
Napisano 06 December 2013 - 20:22
Napisano 06 December 2013 - 20:39
Na deskach allmauntain jezdizlem na 154 (ale wtedy te 156 by sie przydalo) ale 157 decha FS to była masakra (bo tez mi sie zdarzylo i taka założyc;)
Tylko, ze jak koledzy juz powiedzieli, wybierac po wygladzie to troche...
Druga sprawa, że brac taka deche na 2 sezon jak sobie dobrze radzi nie wydaje mi sie dobrym pomysłem:) teraz juz raczej wie, że chce isc stricte w FS lub FR. Z tym że jest cała gama desek FR które sa tak naprawde AM tylko lepiej sie jezdziXD Wytlumaczyłem najprosciej jak mogłem ;p
Napisano 06 December 2013 - 20:59
- msolczak lubi to
Napisano 06 December 2013 - 21:03
Napisano 06 December 2013 - 21:16
Napisano 06 December 2013 - 22:27
Dziewczyna pisze że chłopak chce deskę tylko do jazdy. Polecacie mu deskę freestylową, twin, o niewiadomej sztywności.
Deska w rockerze, freestylowy Twin, czyli teoretycznie z tendencją do podkręcania skrętów, co przy mniejszej (154 cm) długości deski skutecznie uniemożliwia szybszą jazdę, dłuższym skrętem. Jeździć na krawędziach nauczy się, ale tylko stylem węża.
Kupi, pojeździ, gdy spróbuje jednak czegoś innego, dojdzie do wniosku, dlaczego wcześniej na to nie wpadłem?
Oczywiście mowa tu o deskach do jazdy, temat zabawy fs i doboru dł. to inna bajka.
Ogólna tendencja na świecie, we wszystkich markach jest taka, by rockery, hybrydy przeznaczone do jazdy były coraz dłuższe. Powód jest prosty, rockery są znacznie łatwiejsze od camberów, nie ma więc problemu z poręcznością, skrętnością, a każdy cm więcej krawędzi efektywnej to większa stabilność, lepsze trzymanie. Podobnie każdy 1 cm więcej powierzchni to dodatkowy pkt do noszenia w puchu.
Jak ma być Raven, niech będzie Raven, ale dobierzcie może na ten prezent jakiś model bardziej do jazdy...
- grzeg lubi to
Napisano 06 December 2013 - 22:41
ot i cała przyczyna rozmowy na temat tej właśnie deski...Hej! Chciałabym kupic mojemu chłopakowi na prezent deskę. Z tego co wiem podoba mu się Raven Shape Black 2014. Tylko mam problem z długoscią. On ma 175 i waży 72 kg, będą to tylko zjazdy na przygotowanych stokach. Czy ta deska to dobry wybór? Długość 156 czy 158? Z góry dziękuje za pomoc
- grzeg lubi to
Napisano 06 December 2013 - 22:54
Wiem. Czytałem Chce jeździć, a nie interesuje go zabawa. Długość do jazdy, jak średnio jeździ, dość dobrze wskazana. Tylko model deski raczej nie bardzo.ot i cała przyczyna rozmowy na temat tej właśnie deski...
Dlatego sugeruję, by liczni sprzedawcy Ravena z tego forum, wskazali coś lepszego do jazdy ze swojej oferty. Po co mu miękka freestylówka, twin, jak chce jeździć. I tak zrobi setback, by jakoś na prędkości tę deskę prowadzić.
Napisano 06 December 2013 - 23:27
Nie za bardzo rozumiem o co tu chodzi
Dziewczyna pisze że chłopak chce deskę tylko do jazdy. Polecacie mu deskę freestylową, twin, o niewiadomej sztywności.
Deska w rockerze, freestylowy Twin, czyli teoretycznie z tendencją do podkręcania skrętów, co przy mniejszej (154 cm) długości deski skutecznie uniemożliwia szybszą jazdę, dłuższym skrętem. Jeździć na krawędziach nauczy się, ale tylko stylem węża.
Kupi, pojeździ, gdy spróbuje jednak czegoś innego, dojdzie do wniosku, dlaczego wcześniej na to nie wpadłem?
Oczywiście mowa tu o deskach do jazdy, temat zabawy fs i doboru dł. to inna bajka.
Ogólna tendencja na świecie, we wszystkich markach jest taka, by rockery, hybrydy przeznaczone do jazdy były coraz dłuższe. Powód jest prosty, rockery są znacznie łatwiejsze od camberów, nie ma więc problemu z poręcznością, skrętnością, a każdy cm więcej krawędzi efektywnej to większa stabilność, lepsze trzymanie. Podobnie każdy 1 cm więcej powierzchni to dodatkowy pkt do noszenia w puchu.
Jak ma być Raven, niech będzie Raven, ale dobierzcie może na ten prezent jakiś model bardziej do jazdy...
Nikt przecież na siłę nie poleca mu rockera, to jest jego wybór bo "mu się podoba"
Napisano 09 December 2013 - 12:29