ja mam IONy 2012 i jak na razie to najlepsze co miałem na nogach... odpowiednia sztywność, dobre czucie desiwa i reaktywność... generalnie w przyszłości wybierać będę może tylko pomiędzy nimi a Imperialami
Czyli w dobrą stronę zmierzam
buty oprócz tego, że powinny być dopasowane do stopy, powinny też być dobrane charakterologicznie do tego czego oczekujemy od naszego snowboardingu...
otóż to właśnie... czy na pewno slx'y są lepsze..? lepsze wrogiem dobrego... mi na razie siedzą imperiale, ale jakie będą następne tego nie wiem... może zostanę przy tym modelu, może ion'y, a może właśnie ambush'e... na pewno pasuje mi kopyto burtka i to co robią z wielkością skorupy... @zaq - jeśli potrzebujesz bardzo wysokiej sztywności buta i pasuje ci ion - dobry wybór... jeśli nie chcesz katować nóg na maxa przymierz imperiala albo coś z całkiem innej paczki... akurat tobie sprzedawcy już żadnego badziewia nie wcisną...
Wiem, że lepsze wrogiem dobrego - ale ja potrzebuję w miarę sztywnego buta (Ion ma
, bo obecnie używany Flow The One, jest właśnie na końcu skali (4,5/5)
Generalnie na desce jeżdżę (tak mi się przynajmniej wydaje
) po trasach, czasem zjadę gdzieś delikatnie w świeżaka, lubię trochę pocisnąć, żadne fikołki nie wchodzą w grę ze względu na stan kolana, nic jak na razie z nim nie zrobiłem, i pewnie już tak zostanie
bo trzyma się wszystko kupy, i lekarz mówi, nie ruszaj - to się słucham
Ja miałem ION z 2006 i było super. Twardo i wygodnie zarazem. Mogłem ujarzmić CSTMX na Cartelach i to właśnie chodziło.
Teraz dojeżdżam do końca ION'y z 2009 - duża poprawa w wygodzie, linkach, wykończeniu, rzepy w bucie wewnętrznym. W stosunku do tych z 2006 skok kosmiczny. Do dziś dobrze mi się w nich śmiga.
Obecnie odpalam IONy z 2011/12 (z 5 dni na stoku)- i tu polecam dokładnie mierzyć bo jak pisałem wcześniej technologia Total Comfort może namieszać w odczuciu rozmiaru.
ja musiałem zejść z rozmiarem z 43 na 43,5
waga 1 buta ION z 2009 1,107 KG
waga 1 buta ION z 2012 0,950 KG
Morgan coś pisał że waga idzie dalej w dół w modelach na ten rok
No to Prodish, mnie utwierdził, pierwsze kroki skieruję w sobotę do Burka. Ale nie rozumiem tego zejścia z rozmiaru, bo napisałeś jakbyś kupił większe
, czy miałeś wcześniej 43,5 i ten TC spowodował że teraz 43.
Chyba wezmę tylko ze sobą wiązki, żeby się nie okazało, że się but nie mieści
- ale 43 Flowa siedzi jak powinien, więc mam nadzieję, że te też się zmieszczą.