Zamierzam kupić sobie drugą deskę na przyszły sezon. Teraz ma K2 Raygun 161 cm. Moje parametry to średniozaawansowany, 182cm i 84kg z targetem 82:), 7 lat jazdy. Już od dwóch lat jazda poza trasami sprawia większą frajdę niż na sztruksie. No i do czego ta deska? Jazda poza trasami pół na pół z trasami, trochę skoków, właściwie zero parku (cholerne kłopoty z jazdą tyłem:( sic!). I dlatego z chęcią nauczylbym sie buttlerków! I tu widzę trudność bo jak tu pogodzić potrzebę twardej deski na jazdę poza trasami (często miedzy drzewami) a miekkością potrzebną do buttlerków? No i podoba mi się Magne Traction. Znalazłem Liby jak Travi i Trs lub Gnu Billy Goat ale trochę wydają sie twarde choć kuszące. Jest jeszcze Rossi Templar trochę mniej twardy tylko co ciekawe teoretyczna maks waga ridera to 80kg przy 158 cm deska. Dodam jeszcze, że te 161cm mojego Raya wydają mi się trochę długie (podarowana synowi K2 Format 158 bardziej pasowała na stokach).
Uff długo było.
Co byście doradzili z tych trzech firm? Oczywiście jestem otwarty na inne brandy (Hennesy?

Pozdro,
G
PS Please mind my age a little
PS 2 ktoś będzie może łaskawy i przetłumaczy tablice zastaną na Hochzillertal? Z góry dzięki