Magne Traction - pofalowana krawędź
Napisano 03 February 2010 - 23:14
Pozdro
Napisano 04 February 2010 - 08:44
Napisano 04 February 2010 - 08:49
Napisano 04 February 2010 - 18:14
Napisano 04 February 2010 - 19:34
Napisano 19 January 2011 - 13:39
w końcu miałem okazję stestować Magne Traction w Lib-Techu Skate Banana. Przyznaję, że byłem sceptycznie nastawiony, ale... to naprawdę działa jeśli chodzi o jazdę po lodzie i bardzo twardym, zmrożonym śniegu.
jednak z subiektywnych odczuć, miałem wrażenie, że muszę włożyć więcej siły/bardziej się wychylić, żeby przejść z krawędzi na krawędź. jednak wpływ na to mogło mieć również to, że obecnie jeżdżę na bardzo miękkiej desce, dużo miększej niż Skate Banana. co nie zmienia faktu, że na lodzie to naprawdę pomaga. zawsze coś za coś
pozdro
Napisano 19 January 2011 - 14:44
2. Rozmawiałem z szefem serwisu Intersportu, potrafią już robic te deski na maszynie. Sam po rozwaleniu krawędzi na kamieniu w Szwajcarii w Laax,oddalem Gnu Riders Choice do zrobienia i została naostrzona na maszynie,bardzo dobrze.
3. Ostrzałka do Magne Traction jest krótsza i na tym sie jej wyjątkowość kończy. Na dłuższej też się da,ale wymaga to umiejętności. Generalnie coraz więcej serwisów ogarnia tą krawędź.
Po 3 dniach na desce z MT 8 na 10 osób już nie wróci do starej deski za nic na świecie. Ja osobiście nigdy w życiu nie jeździłbym na desce w kształcie Rocker/Banan gdyby nie ta poprawiająca trzymanie krawędź.
Dla mnie Rocker ma minusy, a MT je eliminuje, zostawiając tylko plusy.
Napisano 19 January 2011 - 16:00
Napisano 19 January 2011 - 16:26
Napisano 20 January 2011 - 12:56
Większość osób na testach adechadowych w Krynicy chwaliło, niezależnie czy chodziło o deski Lib'a czy Roxy, które przecież wychodzą również od Mervina. Bunkrowa ekipa, która jeździ głównie na Lib-Techach / GNU / Roxy (a jeżeli nie, to testowali parę tych desek) była zachwycona - dlatego my gorąco zachęcamy do desiw z tą technologią
Napisano 20 January 2011 - 15:46
Napisano 22 January 2011 - 00:01
A w jakim sklepie pracujesz?Magne wygrywa wszytsko, ja już nie chce nic innego! Decha niesamowicie 3ma na lodzie...polecam kazdemu!!!!!!!!!!!!
mam propozycje - niech pracownicy sklepow tez sie oznacza - bedzie uczciwiej
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 22 January 2011 - 01:33
A w jakim sklepie pracujesz?
mam propozycje - niech pracownicy sklepow tez sie oznacza - bedzie uczciwiej
Sugerujesz, że jak ktoś pracuje w sklepie to nie jest w stanie napisać bezstronnej opinii?
Z tego by wynikało, że opinii dystrybutorów też nie warto brać pod uwagę. A jest ich na forum kilku i raczej gadacie do rzeczy, chociaż każdy chwali swoje.
Wiadomo, że najlepiej przekonać się samemu co i jak, nic nie zastąpi testów.
Sorki za offtopic.
Napisano 22 January 2011 - 07:52
traktując ludzi za debili to i ludzie ją traktują jak debila .
Na sno.pl pyta się co sądzicie o tym systemie i tej desce bo sprzedawca w jakimś sklepie jej tak mówił a tu wypisuje że świetna deska i w ogóle rewelacja . Co to rozdwojenie jaźni ?
Sama ją testowała bo to jest sprzedawca z bunkier shopu .
żenada , takich ludzi nam tu nie potrzeba !
a tu text tej userki na sno.pl
SNB123
Wypowiedzi: 14
[dodaj do listy kumpli]
[ignoruj użytkownika]
Roxy Ally taka dobra?
hmm... Ostatnio w jednym sklepie snowboardowym, sprzedawca opowiadał mi o desce Roxy Ally BTX i mowil o niej w samych superlatywach..czy to prawda ,ze jest taka wspaniala? I czy ta technologia Magne traction naprawde sie tak sprawdza??
jaceksp
Wypowiedzi: 725
Odp: Roxy Ally taka dobra?
Technologia BTX jest mało jeszcze nam tu znana ale tak jak mówisz jest chwalona przez tych co mieli znią styczność.
Najlepiej jak Ci się chce to napisz do Marka Sąsiadka on tam wie co w Trawie piszczy i pewnie udzieli Ci fachowej odpowiedzi.
Marka S. znajdziesz na forum adechade.com
No chyba że jesteś z bunkiera to wiesz ocb bo testowałaś
Napisano 22 January 2011 - 10:51
A wypowiedź koleżanki w tym temacie jest akurat jak najbardziej na temat i prawdziwa - więc rewelacji proponuję szukać tam gdzie jakaś rzeczywiście może się znaleźć
Napisano 22 January 2011 - 11:01
To ja ludziom tak wielce zażenowanym proponuję takie sprawy kierować do administracji forum. Narzekanie na pracownika "bunkier shop" w tym temacie to zwykłe go zaśmiecanie a tego - jak rozumiem - też nam tutaj nie potrzeba.
A wypowiedź koleżanki w tym temacie jest akurat jak najbardziej na temat i prawdziwa - więc rewelacji proponuję szukać tam gdzie jakaś rzeczywiście może się znaleźć
Ja nie twierdze że nie prawdziwa w tym temacie , ale po co pyta się jako laik że niby sprzedawca jej doradzał na sn.pl ? Rozumiem że nie dociera do Ciebie moja uwaga bo to koleżanka i trzeba by trzymać jej stronę i należy sprawę zbagatelizować
.
Twoja osoba jest wiarygodna bo od razu się przedstawiłeś i wszyscy wiedzą ocb.
I nie będziemy takich spraw kierować do administracji tego forum bo to nie sn.pl że jest cenzura.
Napisano 22 January 2011 - 11:35
Dociera, dociera - i nie twierdzę, że koleżance nie da się nic zarzucić. Ale tutaj nie pyta o deskę, z resztą ten temat żadnej konkretnej nie dotyczy. A to "po co pyta się jako laik, że niby sprzedawca jej doradzał na sn.pl" to już chyba tym bardziej nie jest kwestia związana z TYM tematem, prawda?
Szczerze mówiąc - uważam, że jak koleżanka będzie pisać tak, że nie będzie dla was wiarygodna, to sama będzie sobie winna.
Rzecz w tym, że ten konkretny temat uważam za bardzo ciekawy i nie rozumiem czemu akurat tutaj kontynuować takie wątki. I zamiast o koleżance ze sklepu, moglibyśmy porozmawiać o tym, czy Magne rzeczywiście jest takim kocurem i czy to prawda, że Burton - nie mogąc odpuścić faktu, że Mervin ma patent na MT - pracuje nad swoim odpowiednikiem.
Napisano 22 January 2011 - 14:01
Dobra widzę że ogarnęliśmy się i z mojej strony Eot na ten temat.
Niech no Marek opisze co i jak z tym systemem jak będzie miał czas i będziemy mądrzejsi.
Napisano 22 January 2011 - 14:10
To może ja zakończę offa bo mnie ciekawi:Rzecz w tym, że ten konkretny temat uważam za bardzo ciekawy i nie rozumiem czemu akurat tutaj kontynuować takie wątki. I zamiast o koleżance ze sklepu, moglibyśmy porozmawiać o tym, czy Magne rzeczywiście jest takim kocurem i czy to prawda, że Burton - nie mogąc odpuścić faktu, że Mervin ma patent na MT - pracuje nad swoim odpowiednikiem.
cz burton rzeczywiście pracuje nas swoim odpowiednikiem/ czy to tylko "chłyt marketinkowy" mający potwierdzić zajebistość tego patentu? i skąd w takim razie Rossignol ma też pofalowaną krawędź, skoro patent ma tylko Mervin?
Napisano 22 January 2011 - 14:27
Co do MT to w wersji Lib jest ok, natomiast w wersji Rossignola różnicy między klasykiem a MT nie ma. Co ciekawe jest to ten sam patent.