Airhole 12/13
Napisano 07 November 2012 - 12:43
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 08 November 2012 - 12:29
pierwsze Airhole były dość małe, dziura na usta maleńka ale AIrhole przez lata ewoluował chyba w dobrym kierunku
2 grosze odemnie
największe zmiany w 2013 to chyba nowa dziura na usta. Duża i z tworzywa.
nie testowałem ale wydaje się to dobre rozwiązanie.
tu macie zdjęcie jak dziura się zmieniała przez lata
Rzep jest poprawiony. Nie jest taki agresywny, trapiący jak rok wcześniej
Bardzo fajnym produktem w 2013 jest AIrTube
w zeszłych latach były pulowery (bez rzepowego zapięcia) - ja osobiście wolałem Airhole bez rzepa
Ale tuba daje radę. Jako szalik i jako AIrhole.
w tym roku najfajniejszym wzorem jest
wypowiedź ta nie zawiera produktów lokowanych. Nie mam powiązań z dystrybutorem
Napisano 12 November 2012 - 10:17
Napisano 12 November 2012 - 15:46
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 12 November 2012 - 17:39
Napisano 12 November 2012 - 18:35
jeśli tak jak pisze prodisz, poprawili rzepa, to już chyba nie będzie co poprawiać na przyszły sezon... swoją drogą w wiązanych wersjach ładnopogodowych, to już i tak nie ma co poprawiać...
eeeee tam. Powinni jeszcze jakoś wkomponować od wewnętrznej części otworu rodzaj taśmy klejącej by się nie przesuwał na buźce.
Wtedy będę szczęśliwy.
Napisano 12 November 2012 - 18:51
- Shrek, Joszu i gieroll lubią to
Napisano 12 November 2012 - 18:57
Napisano 12 November 2012 - 18:59
mój zarost jakoś krzywo rośnie, jak obracam głowę w lewo to ładnie airhole razem z buzią się obraca, jak obracam z powrotem w prawo to już nie idzie tylko zostaje w miejscu
widocznie masz lewicującego airhola...
Napisano 12 November 2012 - 19:12
butapren próbowałeś... powinien cię dodatkowo pozytywnie fristajlowo nastawićeeeee tam. Powinni jeszcze jakoś wkomponować od wewnętrznej części otworu rodzaj taśmy klejącej by się nie przesuwał na buźce.
Wtedy będę szczęśliwy.
Napisano 12 November 2012 - 19:14
butapren próbowałeś... powinien cię dodatkowo pozytywnie fristajlowo nastawić
ćpuny...
Napisano 12 November 2012 - 21:04
A tak w temacie to jedynie co lubię, to rzeczy typu "komin", więc chyba tylko taki airhole dałby u mnie radę.
Napisano 12 November 2012 - 23:49
Prosnow S.C.
Napisano 13 November 2012 - 23:41
Napisano 14 November 2012 - 01:15
czyli masz wersję tie-up...A jak wygląda sprawa ochorny przed wiatrem AIRTUBY w porównaniu do tradycyjnego arihola oraz co się zmieniało w airholach na przestrzeni ostatnich 3 lat? Ja mam jeszcze sztuke klasycznie wiązaną co trochę mnie wku****a odkąd mam kask.
Airtube jest opcją nie chroniącą tak ekstremalnie dobrze jak wersje wielowarstwowe (Standard 1 i 2), ale też da radę. Natomiast to dobry wygodny patent zarówno do kasku, na street jak i codziennego chodzenia "w miasto". z regóły są jednowarstwowe.
Co się zmieniło przez 3 lata... materiały, krój, sposób zapinania, wielkość, sam otwór... raczej powinno być przez 4 lata. Prodish ma nawet sztukę sprzed 4 lat
Airhole testował mój kumpel Thriatlonista... Czasem razem biegamy. Ale chłopak jest pokręcony na tyle że potrafi biegać przy -20C dotychczas używał Buff i przy ostatnim "piwie" zaczeliśmy snuć rozmowy o zimowych treningach. Zwrócił mi uwagę na obmaraznie Buffa i innych kominów. Po pewnym czasie na tych kominach, bandanach - robiła się warstwa lodu skutecznie go dusząca. W Airhole normalnie wciąż było czym oddychać.
Prosnow S.C.
Napisano 14 November 2012 - 08:54
A jak wygląda sprawa ochorny przed wiatrem AIRTUBY w porównaniu do tradycyjnego arihola oraz co się zmieniało w airholach na przestrzeni ostatnich 3 lat? Ja mam jeszcze sztuke klasycznie wiązaną co trochę mnie wku****a odkąd mam kask.
mi osobiście pod kask pasują AH bez rzepa, w sumie bez żadnego łączenia.
były w poprzednim sezonie "pullovery" i to było fajne, nawet na bardzo mroźne dni, poniżej minus 20.
Teraz jest Airtube i nie mogę się doczekać by go przetestować. Jak Marcin pisał nie jest tak gruby jak klasyczny AH ale grubszy nić cienka kominiarka np. od Brubecka.
Napisano 14 November 2012 - 09:11
Napisano 14 November 2012 - 09:20
Napisano 14 November 2012 - 09:25
Co do skuteczności Airtube, to skoro w przyszlorocznym katalogu temat dalej sie mocno rozwija to znaczy ze jest skuteczny
Prosnow S.C.
Napisano 14 November 2012 - 09:28
mnie również kusi ten Airtube... tym bardziej, że z rzepami jakoś do tej pory się nie dogadywałem, albo raczej mój kark
W Airtubie też nie ma problemu z zapinaniem paska pod brodą, bo tube przylega to twarzy i szyi