Cartel Czy Malavita Do Academy Rythm
Napisano 07 October 2012 - 18:04
Jestem na etapie zmiany wiązań na burka, biorę pod uwagę 2 modele:
Burton Cartel - 2012
Burton Malavita - 2012
Decha Academy Rythm (Rocker), kupiona we 3style w lutym tego roku.
Decha ma średni Flex, określają na 7,5 w skali 10. Jednak każdy producent ma własną skalę w stosunku do punktu odniesienia. Burtona 7 podejrzewam będzie nieco inne niż Academy 7,5.
Cartel jest tańszy jednak nieco sztywniejszy jak wynika z opisu od Malavity, czy do tej deski się nada?
Potrzebuję wiązania wszechstronnego do all m. freestyle.
Czy warto dołożyć do Malavity odnośnie nieco wygodniejszego tematu we "fristajlu" ?
Jak to istotne buty zmieniam z Moto (mają przebieg 2 wypadów końcem lutego, są za miekkie;) na Ruler'a.
Dzięki za rady!
Napisano 07 October 2012 - 19:43
Malavita ma 2 ekstrasy
- strap na kostkę jest bardziej szeroki po zewnętrznej stronie co ma niby ułatwiać flaty - ja tam nie zauważyłem różnicy.
- łyżka jest wyłożona w malawicie siatką z gumy. Jest to fajnie zaczepione i faktycznie tłumi lepiej niż zwykła doklejona pianka.
ale czy warto dawać extra parę złotych dla tych bajerów ?
akurat mam Malavitę z zeszłego sezoni jest OK.
może oprócz mocowania tej siatki gumowej na łyżce. Pewnie odpadnie za jakiś czas. W tym roku poprawili ten nit mocujący i jest dużo lepiej.
Napisano 07 October 2012 - 19:58
Jednak bardziej zależy mi na tym, jak zachowuje się Cartel we freestyle'u z uwagi na swoją twardość.
Deska true twin na rockerze sprzyja fantazji, zatem czy Cartele nie będą jej w tym przeszkadzać.. ?
Malavity akurat się do tego nadają, ale wolę zaoszczędzić te 100 PLN jak cartel się nada.
Napisano 07 October 2012 - 20:27
Malavita nie jest dużo miększa niż Cartel.
Jak ja miałbym dziś brać to bym brał Malavitę ze względu głównie na łyżkę.
Napisano 08 October 2012 - 07:10

pozdro

Napisano 08 October 2012 - 08:11

Jeśli chodzi o wiązki to bierz czarnego cartela i wymienimy się jednym, w sensie jeden czarny drugi zielony na desce

Napisano 08 October 2012 - 15:22
praxx dlaczego nie prezez każdego ? Przecież i cartel i malavita są to raczej wszechstronne wiązania o nie jakiejś kosmicznej twardości więc myślę, że każdy ogarnie jazdę na tym
a gdzie ja napisałem, że nie każdy ogarnie jazdę przytroczony cartelami do deski..?
natomiast zbyt się skupiłem na słowie "freestyle" w pierwszym poscie, nie zauważając przed nim "all m"...
chill

Napisano 08 October 2012 - 18:13
a gdzie ja napisałem, że nie każdy ogarnie jazdę przytroczony cartelami do deski..?
natomiast zbyt się skupiłem na słowie "freestyle" w pierwszym poscie, nie zauważając przed nim "all m"...
chill
Wlasnie chodzi o all m i feestyle razem.
Raczej wezme malavity jakie do all m sie tez nadaja, nie testowalem, ale sadze beda wystarczjaca responsywne do nieco szybszej jazdy na krawedziach. Do freestyle sie nadaja idealnie.
Cartel to typowy i zdeklarowany all m. Zamysl byl taki aby wziac cartele jakie sa tansze i ogarniac na nich i fs. Na upartego i tak sie da.
Przez moment przyszly mi na mysl brt mission, ale bez re:flex to juz niec inna opcja.
Napisano 08 October 2012 - 18:32

będziesz zadowolony zobaczysz.
potem też łatwiej na allegro sprzedać używane. W razie jak ci się znudzą.
tylko rozmiar wiązania dobrze dobierz bo to ważne jak cholera
Napisano 08 October 2012 - 21:25
Wiązania pójdą z netu, ale gdzieś w jakimś sklepie zobaczę jak do tego buta leży Vita z tego roku bo już je mają w zajeb.. zielonym kolorze...
Ja pewnie wezmę kolor "siarkowy" lub czarny.
Napisano 08 October 2012 - 22:20

fiolet jeszcze jak cię mogę
ale żółte - słabo

Napisano 08 October 2012 - 22:28
Stone jest ok, ale w rozmiarze M nie mogę dorwać.
Napisano 11 November 2012 - 17:46
Właśnie miałem kupić czarne Malavity z sezonu 2012, niestety spóźniłem się................... jeden dzień ze złożeniem zamówienia i ktoś mi je sprzątnął. W internecie po za tymi z systemem EST jest cienizna - szczególnie z rozmiarem M. Znalazłem jedynie w kolorze zółtym ktory nie powala. Pytanie moje dotyczy krazków/talerzy. Czy są takie ktore umożliwia montaz wiazan z systemem EST do deski z systemem 4x4?. Watpie no ale warto spytac.
Ewentualnie może dobrzy ludzie poradzicie jakieś wiązki FS/AM do dechy Lib'a skate banana 2013 tak do 800zł. Niestety raczej na Malavitki nie ma szans.
Pozdrawiam
Napisano 11 November 2012 - 19:50
umożliwia montaz wiazan z systemem EST do deski z systemem 4x4?. Watpie no ale warto spytac.
Ewentualnie może dobrzy ludzie poradzicie jakieś wiązki FS/AM do dechy Lib'a skate banana 2013 tak do 800zł. Niestety raczej na Malavitki nie ma szans.
Pozdrawiam
EST tylko do kanału się nadają. Nie ma jak zamontować do 4x4
te żółte w M są na allegro
kolor na żywo daje radę.
Nie ma co się bać kolorów.
albo poszukaj Carteli
Użytkownik ProDish edytował ten post 11 November 2012 - 19:55
Napisano 11 November 2012 - 20:07
albo poszukaj Carteli
Carteli tez szukam lecz także niewiele co zostało z poprzedniego sezonu.

Napisano 11 November 2012 - 20:25
nCarteli tez szukam lecz także niewiele co zostało z poprzedniego sezonu.
o niestety takie bandyckie prawo rynku. Był towar - i nie ma towaru. No jest ale nowy w nowych cenach.
Napisano 12 November 2012 - 09:45
Pozdrawiam wszystkich
Napisano 23 December 2012 - 21:39
Ja tak informacyjnie, zanabylem malavity kolor srebrny. We srode pierwszy test.
Napisano 06 January 2013 - 22:41
Napisano 06 January 2013 - 22:44