I tutaj cytaciki:
snieznik 1425m.n.p.m. nawyzszy szczyt kotliny klodzkiej i...za***ista miejscowka do freeride'u.w zimie oczywiscie jest najlepiej ale kozacka chope do lotow mozna na spokojnie robic jeszcze teraz.tym ktorzy chcieli by sie tam wybrac radzil bym sie dobrze zapoznac z topografia terenu a najlepiej pierwszy raz wybrac sie tam z kims kto zna teren.nie powiem ale w zimie pare razy mi sie zdazylo ze bardzo tesknilem za rakami.oczywiscie nie ma tam wyciagow..jest za to snieg i zajebist teren,wszak spacer jeszcze nikomu nie zaszkodzil.pozdrawiam i zapraszam
na szczyt najlepiej isc od strony kletna szlakiem do schroniska, tam browar i na szczyt. mozna pojsc na sciane wshchodnia i zjezdzac do kotlow(lawiny nie strasza,a raczej tafla lodu czasami-dlatego wspominalem o rakach..wtedy nie radze zjezdzac).standardowy zjazd konczy sie na granicy lasu ale to jeszcze nie to,mozna jechac dalej lasem(korytem strumienia najlepiej) i wyjezdza sie na kamienicy.bardzo fajny i dlugi zjazd ale nie mam tej trasy do konca zbadanej.inna trasa(powrotna do kletna) prowadzi bezposrednio ze szczytu do doliny gdzie lezy kkletno,ciezko to tak wytlumaczyc.jest jeszcze wiele innych tras ale to tez ciezko napisac jak tam dojsc i jechac.
Mam na tą górkę widok z okna właściwie i już od pewnego czasu kusi mnie żeby się na nią wdrapać i zjechać na deseczce.
Tylko problem w tym, że ze znajomych chętnych brak, a samemu to tak średnio.
Więc jakby ktoś był chętny to się odzywać i jeszcze przed zimą by się wdrapało na jakąś obczajkę tras, a w zimie tylko fun fun i jeszcze raz fun