Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Kto gdzie jutro śmiga

3457 odpowiedzi w tym temacie

#1381 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 26 January 2014 - 10:09

Ja dziś smigam na Jaworzynie. Śnieg padał przez noc także trochę pucholu jest. Warunki super. Z Gondoli nadaje ProDish

Użytkownik ProDish edytował ten post 26 January 2014 - 10:10

"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#1382 szymi

szymi

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 14 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 26 January 2014 - 11:10

W poniedziałek lub wtorek czarny groń/białka z Krakowa, mam 2 miejsca w samochodzie, ktoś chętny? ;)

#1383 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów

Napisano 26 January 2014 - 11:14

Na Wierchomli też trochę puchu (jakieś 5 cm :P ) na trasie było. Poza trasą jeszcze długo nie będzie się dało jeździć bez ryzyka strat w ślizgu. Śnieżą nadal na potęgę, ludzi chyba niewielu ale w sumie nie wiem bo się zmyłem zanim pierwsze kilka krzeseł wyjechało na górę. Zapowiada się świetna pogoda. Słoneczko już wychodzi :)

#1384 zgaju

zgaju

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 34 postów
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawędziach

Napisano 26 January 2014 - 15:25

Siemka, jutro wybieram się w Beskidy, Gdzie najlepsze warunki, wisła, szczyrk? jakie stoki?
pozdrawiam!

#1385 Tyszor

Tyszor

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 38 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu

Napisano 26 January 2014 - 15:36

Na Złotym Groniu dziś zaprawdę beton a nie śnieg, no ale -15 było. Ludzi się zrobiło sporo dopiero koło 13.

#1386 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów

Napisano 26 January 2014 - 15:43

W Beskidach to najlepsze warunki pewnie na Jaworzynie :P

#1387 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 26 January 2014 - 15:47

W Beskidach to najlepsze warunki pewnie na Jaworzynie :P

dokładnie jak piszesz. Warun mega. Słońce było nawet.
Rano na trasie był puchol także fajnie się pływało :) potem ratraki ubiły to co się rozjechało.
nie odwarzyłem się pod krzesłami przejechać bo tam tylko 5 cm pucholu było więc deskę o skały które tam są można było rozwalić na 100%

nawet ludzi nie było za dużo. Udany dzień.
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#1388 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów

Napisano 26 January 2014 - 16:18

Ja właśnie wróciłem ze stoku w Rytrze. Ludzie niewiele za to dużo brył lodu większego i mniejszego kalibru, działa tylko niebieska nitka. Jak na razie warunki średnie.

#1389 Respie

Respie

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 394 postów

Napisano 26 January 2014 - 18:42

Na Złotym Groniu dziś zaprawdę beton a nie śnieg, no ale -15 było. Ludzi się zrobiło sporo dopiero koło 13.

potwierdzam, bylo twardo, ale moim zdaniem i tak bardzo dobrze, a jak na niedziele to tłumów nie bylo. Dalo rade podszlifowac switcha i nawet jakies cięte poszły:)
тише едешь - дальше будешь!

#1390 amok

amok

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 192 postów

Napisano 26 January 2014 - 19:45

a co do Nowej Osady byliśmy tam koło 13 ludzi sporo ale nie tłum,ogólnie beton na górze w miare wyrównany teren na dole masakra mulda na muldzie po 15 pierwsze przetarcie w połowie stoku ale za to mniej ludzi Cały czas naśnieżali, armatki waliły wszędzie więc po paru zjazdach kask i gogle zamarznięte :rotfl:
niGdy nie mów niGdy !

#1391 Jancio Wodnik

Jancio Wodnik

Pro snołborder

• Administratorzy
  • 1367 postów
  • Poziom zaawansowania:Międzynarodowy instruktor SITS - IVSI

Napisano 26 January 2014 - 20:10

bylem w domu.... odsniezylem samochody, poszpachlowalem w firmie, ugotowalem żurek.... bylo dobrze :P

pzdr

JW

.......... ......... ............. ...................

kropki !!! wracać mi tu !!! znowu sp***doliły .. Dołączona grafika

#1392 Cynamon

Cynamon

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 86 postów

Napisano 26 January 2014 - 20:33

w Spytkowicach się wczoraj bardzo przyjemnie jeździło pomimo -14 stopni ;-) ludzi od 16:00 mało, lodu niewiele- głównie na samym dole, koło 18 zaczęła się jazda w akompaniamencie armatek ;-)

#1393 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 27 January 2014 - 07:16

bylem w domu.... odsniezylem samochody, poszpachlowalem w firmie, ugotowalem żurek.... bylo dobrze :P

pzdr

JW

tak mi przykro :bag:

#1394 Dabla

Dabla

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 145 postów

Napisano 27 January 2014 - 11:32

ja wczoraj nawiedziłem Snieżnicę, jeździłem od 11 do 15 i zdecydowanie nie polecam. zmarnowany czas i pieniądze.
Ludzi mnóstwo, lód i wielkie muldy. Stok wyglądał jakby w ogóle nie był przygotowany (a był to pierwszy dzień kiedy Kasina była otwarta)

#1395 saran

saran

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 186 postów

Napisano 27 January 2014 - 12:39

My jak zwykle Wisła "Cieńków", śniegu dwa razy mniej niż u mnie pod domem, tego naturalnego oczywiście, ale technika robi swoje. Dla mnie warunki super!! Polecam mimo, że sztuczny śnieg to jeździło się świetnie i super pogoda! Rano do 11 malutko ludzi.

#1396 EriksonE

EriksonE

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 728 postów

Napisano 27 January 2014 - 17:26

Saran, chyba nie na wiślańskim cienkowie byles ;)
Wczoraj byłem na cienkowie od 8 do 10 bo karnet za 20zł, nie za wiele i tyle tez od stoku po kilku dniach naśnieżania oczekiwałem. Ale tutaj okazało się być gorzej niż można było podejrzewać. Nawet nie połowa szerokości trasy naśnieżona jak trzeba. Od rana pełno głazów na stoku które nieporadnie pracujący jeszcze o 8:10 ratrak wyciągnął prosto na stok. Ratrak który nie wiadomo co oprócz wyciągania kamieni ratrakował bo śnieg pod armatkami nie ruszony był od dnia wcześniej, pasy wysokości 0,5m ze zbitego śniegu z armatek na całej szerokości stoku w trzech miejscach. Dwie armatki waliły na stok prosto w ryj aż do momentu jak się zbierałem. O 9:30 pewnie po skargach od ludzi zatarasowali cześć stoku płotkiem, oczywiście w miejscu gdzie był prawie metrowy kicker na całym przesmyku pod armatka. Dało się go objechać ale pod kamieniach bo obok śniegu było max 10 cm :)
Cieńków warunki średnie przejezdne, przynajmniej do wczoraj.

Użytkownik EriksonE edytował ten post 27 January 2014 - 17:27

#1397 saran

saran

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 186 postów

Napisano 27 January 2014 - 19:04

Tam dokładnie byłem i powiem Ci że ja sobie pojeździłem. Niestety dużo więcej się nie spodziewałem bo tak "obfitych" opadach śniegu.

O 9:30 pewnie po skargach od ludzi zatarasowali cześć stoku płotkiem, oczywiście w miejscu gdzie był prawie metrowy kicker na całym przesmyku pod armatka. Dało się go objechać ale pod kamieniach bo obok śniegu było max 10 cm :)

Według mnie ten moment był tylko najgorszy. Poniżej talerzyka było już elegancko i powyżej też uważam, że nie było się do czego przyczepić. Wszędzie stoki działają tylko i wyłącznie na sztucznym śniegu.
Jedyny minus to uważam, że takie dni (długie oczekiwanie na start sezonu) przyciągają na stok wielu oszołomów, którzy pomimo wielu braków w umiejętnościach, lubią sobie popierdalać na trasie. Jeden taki rozwalił mojej żonie kolano na samym dole.

#1398 gula44

gula44

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 612 postów
  • Poziom zaawansowania:Instruktor SITS PZS

Napisano 27 January 2014 - 20:01

No t panowie nowa osada w ten weekend? Ja sie wybieram a akurat ten stok bo mam uczennice:D

icon_users.png

#1399 EriksonE

EriksonE

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 728 postów

Napisano 27 January 2014 - 21:05

Gula to moze sie spotkamy :) w koncu wypada kogos z forum poznac na stoku ( w tym miejscu pozdrowienia dla Miśka )
W tym roku jeszcze na osadzie nie bylem a do pobawienia sie to stok odpowiedni

Wracając do cienkowa, to juz o 8:15 gosc lezal na trasie i go 10 min pozniej GOPR zbieral. Mam nadzieje ze się Twojej żonie nic nie stało poważnego bo to straszna lipa dostać od kogoś na stoku :( Odnośnie takich kamikadze to niestety najczesciej sa na nartach i co gorsza jeszcze ich znajomi czesto podpuszczaja zamiast uspokajać. Szczególnie widać to na trudnej pierwszej ściance, która niestety kończy się szybko wypłaszczeniem. Wtedy te pseudo-prosy od polowy walą na kreche bo widzą że za chwilę jest sporo placu żeby wychamować. Ba krechą tego nazwać nie można, gość jedzie pół pługiem pół nie wiadomo czym i tak naprawde się nie rozpędza tylko utrzymuje dosyć sporą prędkość, która dla jego umiejętności to jak nadświetlna. Zero sterownania kierunkiem jazdy, ręce rozłożone na szerokość i krzyk z otworu gębowego :)

PS. Jakie miałeś uniformek ? Ja się bujałem w żólto-czarnej kurtce i czarnych gaciach + czarny kask

#1400 gula44

gula44

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 612 postów
  • Poziom zaawansowania:Instruktor SITS PZS

Napisano 27 January 2014 - 21:38

No w weekend na pewno tam bede ktorys dzien bo bym sobie nie odposcil;p

icon_users.png