Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Kto gdzie jutro śmiga

3457 odpowiedzi w tym temacie

#1161 szymoński

szymoński

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 278 postów
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawędziach

Napisano 26 December 2013 - 20:02

Byłem dzisiaj w jańskich i nawet można pojeździć, w tym roku super zadbali tam o klientow ( wlaczajac w to klientow z Polski :D )

#1162 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 26 December 2013 - 21:48

Jak ktos śmiga (lub śmigał) dziś na Tylicz-ski to niech da znać jaki warun, bo z kamerek wygląda że OK (oczywiście jak na obecne ogólnopolskie warunki). Nie chciałbym przejechać ponad 200km na darmo.

Wstępnie miała być Białka, ale w Tyliczu jeszcze nie byłem, więc chcemy zobaczyć jak tam na żywo. Będziemy 27 od rana, jak będzie kicha to zmiana na coś innego (Słotwiny, Wierchomla) lub ostatecznie Białka (chociaż po południu to może być już kicha).

W kamerkach widać też, że w Kluszkowcach jeźdżą i brązowe nie wystaje spod białego, może tam w drodze powrotnej. Ale piszą, że wypożyczalnia nieczynna, a młodzież nie ma swojego desiwa.

Ja bylem dzis na Slotwinach - jak nie bedzie mrozu w nablizszych dniach to po weekendzie koniec, i tak juz resztki sniegu...
W Tyliczu bylem pare dni temu, ale tam jest stok mniej nasloneczniony i bardziej osloniety od wiatru, powinno byc lepiej niz na Slotwinach.

#1163 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 26 December 2013 - 23:55

jutro o 9 melduje się na Słotwinach, niestety ostatnio mnie trochę praca wyłączyła ale mam nadzieję, że jeszcze jutro coś pośmigam :)

#1164 Snp

Snp

Starszy snołborder

• ModTeam
  • 570 postów

Napisano 27 December 2013 - 07:29

Moze dzis Soszow .. chociaz wizja kapieli w ciapletce na stoku troche odrzuca. Ale chyba lepsza opcja niz zamulanie w domu :P

#1165 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 27 December 2013 - 08:14

Ja jak Kielon, śmigałem na Słotwinach. Jeszcze 2-3 dni jazdy a potem będzie slalom pomiędzy ziemią.
Jest miękko więc można poćwiczyć triki bo upadki nie bolą.
Co najwyżej można się uwalić ziemią jak się upadnie w śnieg zmieszany z ziemią.

Ludzi dowaliło w Krynicy na sylwestra. U mnie na kwaterze wczoraj cały parking był już pełny.

Ja już dziś spadam z Krynicy. Jadę na niziny czekać na zimę :)
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#1166 Snp

Snp

Starszy snołborder

• ModTeam
  • 570 postów

Napisano 27 December 2013 - 09:10

I to wlasnie ciagnie w taka pogode na stok :) Zero ludzi malo siniakow a progress ku zdziwieniu moze byc zacny hehe

#1167 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 27 December 2013 - 09:36

I to wlasnie ciagnie w taka pogode na stok :) Zero ludzi malo siniakow a progress ku zdziwieniu moze byc zacny hehe

no na zero ludzi dziś bym nie liczył a tym bardziej jutro i w niedzielę
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#1168 Snp

Snp

Starszy snołborder

• ModTeam
  • 570 postów

Napisano 27 December 2013 - 09:45

Jak narazie kamerki pokazuja male zaltoczenie :)
Jak ktos cos na Soszowie od 13 wypatrywac wlep adechade :)

#1169 Dominik1

Dominik1

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 27 December 2013 - 13:14

Jutro na tydzień na CIeńków jadę a nie ma warunków do jazdy... Da radę gdzieś w okolicy pojezdzić oprócz Soszowa ? mogą być Czechy. Do Białki bym pojechał tylko na stanie 30 min w kolejce nie mam ochoty...

Użytkownik Dominik1 edytował ten post 27 December 2013 - 13:15

#1170 gula44

gula44

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 612 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:Instruktor SITS PZS

Napisano 27 December 2013 - 13:53

Snp jak soszow?? moze w tym sezonie w koncu uda nam sie razem wybrac;p Chociaz moja wybranka preferuje nowa osade bo zaczyna na deske i szuka stoku raczej bez udziwnien:)

icon_users.png

#1171 neox

neox

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 259 postów

Napisano 27 December 2013 - 17:51

Soszów otwarty cały czy część?

#1172 Dominik1

Dominik1

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 27 December 2013 - 18:18

Trasa numer 2 czynna cała a numer 1 tylko górna część. zobacz na stronie Soszowa jak coś.

#1173 Malo

Malo

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 169 postów

Napisano 27 December 2013 - 22:39

Ja dziś jeździłem w Kluszkowcach. Miał być Tylicz ski i był ale tylko pod stokiem. Rano już prześwity na trasie 1 u dołu (nie wiem jak góra bo nie wjechałem), 7 na całej szerokości u dołu brązowo.

Natomiast Kluszkowce ok. południa stok już rozjeżdżony, dość duże "hopki", śnieg miękki. Sporo ludzi, szkółki, ale na obu wyciągach oczekiwanie od "bieżąco do 2-3 minut". Od ok.15.30-16.00 już mniej ludzi. Natomiast parking w południe pełny, błoto i resztki lodu (ślisko), ale nadal darmowy. Otworzyli też już wypożyczalnie i knajpy.
Temp w południe 10 st, później spadła do 3-4.

I co najważniejsze, w żadnym miejscu trasy nie ma przetarć, więc upadek nie brudzi.

#1174 Snp

Snp

Starszy snołborder

• ModTeam
  • 570 postów

Napisano 27 December 2013 - 23:58

Soszow ? Hmmm 1 trasa kupa muld po 2h jazdy snieg wiadomo mokry jak cholera no i oczywiscie kupa idiotow z nartami na nogach a jednego z nich chcialem szczegolnie pozdrowic i mam nadzieje ze swoj upadek bedzie czul przynajmniej tydzien GRRRRRRRR.

Co do spotkania to jezeli ciagnie Cie dziewczyna na Nowa Osade to mysle nie bedzie trudno sie spotkac :P Bo tez tam czesto jezdzimy :P Takze oczekujmy na snieg ! i zdzwaniamy sie ! :)

#1175 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów

Napisano 28 December 2013 - 00:01

Ja w niedziele lece gdzies w okolice Krynicy/Wierchomli. Pytanie tylko czy da się tam jeszcze gdzieś wtedy pojeździć.

#1176 emer

emer

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 528 postów

Napisano 28 December 2013 - 08:01

@Pro ....hmmm... mowisz upadki nie bola....to czas sie zbierac do zycia... :excited:
BTW najlepszy watek na forum.....siedze se w stolycy...ciepelko...woda...czytam.. i widze ze nie ma sensu tluc sie na poludnie.....info na berzaco ... lepiej niz kamerki :bag:

Użytkownik emer edytował ten post 28 December 2013 - 08:02

emer

#1177 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 28 December 2013 - 08:36

@Pro ....hmmm... mowisz upadki nie bola....to czas sie zbierac do zycia... :excited:
BTW najlepszy watek na forum.....siedze se w stolycy...ciepelko...woda...czytam.. i widze ze nie ma sensu tluc sie na poludnie.....info na berzaco ... lepiej niz kamerki :bag:

już skończyłem jako korespondent :) wróciłem do domu - teraz ja poczytam z przyjemnością

to prawda nie ma co się tłuc te 5 godzin autem.

#1178 gula44

gula44

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 612 postów
  • Poziom zaawansowania:Instruktor SITS PZS

Napisano 28 December 2013 - 10:28

@snp no to spoko;p akurat mam 2 desiwa do testoww torbie wiec mozna by sie dogadac zeby kazdy co nowego objezdzilXD A i podeslij mi twoj nr na PW bo pamietam tylko, że sie zaczyna na 510 ...

icon_users.png

#1179 Malo

Malo

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 169 postów

Napisano 28 December 2013 - 12:05

Oczywiście dotyczy warunków z wczoraj, w Twoim przypadku chyba było "twardo". Jak tam uszkodzenia, goją się?

Prawie jak byś radia słuchał i pamiętny cytat "szkoda że Państwo tego nie widzą".
Ja też jak patrzę na kamerki to większość tragedia, ale dziś najbardziej rozbawiła mnie Istebna i Złoty Groń. Rano ludzie jeszcze zjeżdżali, a obsługa im na łopatach resztki śniegu "dowoziła".

#1180 JaMMiQ

JaMMiQ

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 592 postów

Napisano 28 December 2013 - 12:17

Mnie rozbawił Zagroń:

WARUNKI NA STOKU
Data: 28.12.2013r., godz.08:30