Wbrew pozorom śnieg na Mosornym całkiem całkiem , chociaż po pewnym czasdie podkład lodowy sie pojawił. Mimo że sporo ludzi dało się posmigać
Kto gdzie jutro śmiga
Napisano 30 December 2016 - 17:13
......don't eat yellow snow ......just ride....https://www.youtube....?v=bQmrb0_YY4U
Napisano 30 December 2016 - 17:35
ProDish, widzę że zwiedzasz Wisłę i okolice, a jeździłeś może na Stożku w Wiśle?Niestety trzeba się pogodzić z tym że jest tylko śnieg armatek. Słabo się on ubija i na stokach o dużym nachyleniu często masz przetarcia do lodu.
Wisła na dziś? Cieńkow łub Nowa Osada.
Napisano 30 December 2016 - 21:35
ProDish, widzę że zwiedzasz Wisłę i okolice, a jeździłeś może na Stożku w Wiśle?
niestety nie
prodi informacja snowboardowa "na żywo"...
wój sam w pordóży
już niestety w domu ale tour po stokach to fajna zabawa. Muszę to powrórzyć.
Napisano 03 January 2017 - 14:14
nic nie sypie, a tu już styczeń...Polska Północna pogrążona w depresji i rozpaczy
Napisano 03 January 2017 - 16:01
No to 2 słowa odemnie we kwestii odwiedzonych miejscówek w zeszłym tygodniu. Pierwszy raz na nich byłem. Jakoś nie było okazji odwiedzić w przesłości.
- Środa - BSA w Szczyrku. Nowa jakość w Szczyrku. Widać ze Słowacy zainwestowali na BOGATO. Budynek, knajpa na dole, krzesło na wypasie. Monitory ze zdjęciami ludzi wchodzących na krzesło etc.
Górka ...... no taka średnio szeroka do napinki na krawędzi. Na siłę zrobiony tunel przejazdowy. No ale warto odwiedzić. Warunki jak na sztuczny śnieg super
Czarny Groń - dziwny dojazd bo z parkingu doworzą cię małe busiki
Ale 2 traski jedna czerwonawa i na górze snowpark i fajna traska niebieska. Idealna do trenowania flatów. Szkoda że taka krótka. Polecam.
- Czwartek - Poniwiec (Mała Czartoria). Fajny prosty stok, o nachyleniu do napinki. Szkoda, że był słabo przygotowany. Kamienie i doły. No ale zero ludzi
Czartoria - fajny stok na pośmiganie. Dość długi jak na polskie warunki. Niestety słabo przygotowany. Na dole nie było praktycznie śniegu. Na krzesło wchodziło się po macie.
Cieńków (Wisła) - najlepsze godziny spędziłem tego dnia w Cieńkowie. Było już około 14:00 więc ludzi ubyło. Traska główna jest urozmaicona bo na początku jest fajny spory spadek a potem płasko (można się pobawić) a potem do końca umiarkowane nachylenie. Polecam.
- Piątek - Złoty Groń. Tu się okazało na miejscu że już tu kiedyś byłem Stok super przygotowany. Nachylenie średnie, na dole dość płasko. Można sie pobawić. Polecam,
Wszytkie stoki były pokryte sniegiem sztucznym. Widać różnicę w podejściu wszytskich tych miejscówek do przygotowania tras.
Czarny Groń i Złoty Groń ratrakują 2 razy dziennie i to widać.
Gdzie wrócę ?
Na pewno na BSA i Cieńków. BSA by się przekonać czy warto jak jest mniej ludzi a Cieńków jest spoko.
Użytkownik ProDish edytował ten post 03 January 2017 - 16:02
- mloskot lubi to
Napisano 03 January 2017 - 16:18
To widzę sezon ruszył z kopyta, jutro rozgrzewka w Bałtowie, niestety snowpark jeszcze nie hula
I jak? Online wygląda spoczko.
Może w weekend też zarządzę rozgrzewkę. Nabyłem YES'a, więc przed zasadniczym wyjazdem trza przetestować
Użytkownik mb77 edytował ten post 03 January 2017 - 16:19
Napisano 03 January 2017 - 16:25
Stożek to naprawdę unikalna ale i zapuszczona miejscówka
mb77
Śnieg sztuczny, ale nie narzekałbym na warun, w kolejce stałem raz, takto ludzi trochę śmiga ale płynnie to się rozchodzi
W bałtowie czesto deskarze stanowia spory lub wiekszy odsetek na stoku, muzyczka gra
Pani przy kasie zawsze gada przez telefon tak trafiam tym razem również
nie ma gdzie kupić rudbulla
są 3 dosyć szerokie trasy, są wypłaszczenia i jest też jak się rozpędzić tylko nie na długo bo to takie 500tki,
Nie zajeżdżaj na 1szy parking tylko ciśnij przez tłum od razu na koniec uliczki aż pod kanapy, zawsze tam luźniej
Szkoda ze schodzac z kanapy nie da się od razu zjechać ze stoku - z orczyka tez nie bardzo, tak jak np w Cieńkowie - pod koniec sezonu jeździłem w kółko bez wypinania zeskok z kanapy dojazd na spidzie do bramki i człapanko znów do kanapy
Użytkownik Snowboardowo edytował ten post 03 January 2017 - 16:43
Napisano 03 January 2017 - 19:27
Ale 2 traski jedna czerwonawa i na górze snowpark i fajna traska niebieska. Idealna do trenowania flatów. Szkoda że taka krótka. Polecam.
Odpaliłeś dużą skocznię na Czarnym Groniu ?
Ja też nie
Busiki mi tam nie przeszkadzają. Gorzej z trasami bo umówmy się że szału nie ma. Park robi robotę dla zapaleńców.
Użytkownik Muniek edytował ten post 03 January 2017 - 19:28
Napisano 03 January 2017 - 19:27
Prodish, fajne zestawienie
Beskid Sport Arenę prawdopodobnie odwiedzimy w piątek, a ogólnie cały weekend siedzimy w Wiśle więc będziemy się kręcić po okolicznych ośrodkach.
Ciekawe tylko jak się prognozy pogody sprawdzą
A jak obecnie wygląda droga ze Szczyrku do Wisły przez salmopol?
Napisano 03 January 2017 - 19:38
Napisano 03 January 2017 - 19:49
Jedno sprostowanie bsa to nie slowacy. Tylko Polacy z Katowic
to nie jest możliwe... jak z K-ce to nie Polacy...
Oberschlesien-Wappen-G.jpg 113.15 KB 2 Ilość pobrań
Napisano 03 January 2017 - 20:40
co tam na Wiierchomli i na Jaworzynie K. słychać? Wybieram się na weekend i nie wiem na co się nastawiać.
......don't eat yellow snow ......just ride....https://www.youtube....?v=bQmrb0_YY4U
Napisano 03 January 2017 - 21:20
Stożek to naprawdę unikalna ale i zapuszczona miejscówka
mb77
Śnieg sztuczny, ale nie narzekałbym na warun, w kolejce stałem raz, takto ludzi trochę śmiga ale płynnie to się rozchodzi
W bałtowie czesto deskarze stanowia spory lub wiekszy odsetek na stoku, muzyczka gra
Pani przy kasie zawsze gada przez telefon tak trafiam tym razem również
nie ma gdzie kupić rudbulla
są 3 dosyć szerokie trasy, są wypłaszczenia i jest też jak się rozpędzić tylko nie na długo bo to takie 500tki,
Nie zajeżdżaj na 1szy parking tylko ciśnij przez tłum od razu na koniec uliczki aż pod kanapy, zawsze tam luźniej
Szkoda ze schodzac z kanapy nie da się od razu zjechać ze stoku - z orczyka tez nie bardzo, tak jak np w Cieńkowie - pod koniec sezonu jeździłem w kółko bez wypinania zeskok z kanapy dojazd na spidzie do bramki i człapanko znów do kanapy
Dzięki. Miejscówkę znam, o warun mi chodziło. Od biedy da radę pośmigać na tych 500m zwłaszcza, że relatywnie blisko Wwy i nawet na 3-4 godziny można wyskoczyć. Szkoda, że z najdłuższej trasy nie da rady dojechać do krzesła. Brak kolejek i czas wjazdu krzesłem rekompensuje długość tras.
Opcja niemiecka, jak mawiał klasyk.
Napisano 03 January 2017 - 21:26
Pilsko-Skrzyczne w czw-piatek ktoś coś warto się wybrać i polatać poza trasa, warunki chyba nie najgorsze?? Na Pilsku nigdy nie bylem , jeszcze się zgubię . A może Wierchomla ??
Napisano 03 January 2017 - 22:08
Pilsko-Skrzyczne w czw-piatek ktoś coś warto się wybrać i polatać poza trasa, warunki chyba nie najgorsze?? Na Pilsku nigdy nie bylem , jeszcze się zgubię . A może Wierchomla ??
haha identyczne plany jak moje! skąd lecisz?
PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!
Napisano 03 January 2017 - 22:18
Napisano 03 January 2017 - 23:06
haha identyczne plany jak moje! skąd lecisz?
z Krakowa lecę z samego rana .
Napisano 03 January 2017 - 23:21
wyglądające jak więźniarki ale to dlatego że to jest "strefa ochrony sanitarnej" czy jakoś tak, a poza tym nie ma tam za bardzo miejsca na parking.