poki co najlepsze warunki ma nowa osada choc jest bardzo duzo ludzi.. zagron porownywalny do zlotego groniu z warunkami..
Kto gdzie jutro śmiga
Napisano 28 December 2014 - 17:32
Napisano 28 December 2014 - 17:36
Na czerwonej.wodzie dziś sporo ludzi, kolejki od 5min do 15min w szczycie kolo 12-13. Stok średnio przygotowany... Na ściance trochę kamieni, na całej długości szybko lodowisko się zrobiło i bez ostrych krawędzi i naprawdę dobrych umiejętności nie ma co myśleć o krawędzi. Wczoraj na czarnej dużo lepiej było.
Rentgen, namiarow na żadne noclegi nie mam niestety. Do drugiego jeszcze trochę czasu, zobaczymy gdzie fajnie będzie. W okolicy czarnej to nic nie jeździ na razie innego. Lądek zdrój na dniach powinien ruszyć.... W każdym razie w kontakcie na privie jesteśmy
Napisano 28 December 2014 - 18:16
No to się nie wyłapaliśmy Macpas
Ogólnie się nie dziwię bo szybko zwijaliśmy się, bo ludzi masaaaaa a trasa miała sporo do perfekcji
Może Wisła bądź Szczyrk w sylwestra czy okolicach jakieś małe spotkanie forumowiczów.
PS. Po dzisiejszym Cieńków ląduje na mojej "ulubionej inaczej" liście w czołówce pomiędzy Soszowem a Istebną.
Napisano 28 December 2014 - 18:25
Mike, na razie mamy plan 1.01 na czarną górę, bo Polacy raczej na stoku od rana się nie zjawią a Czesi owszem ale to jeszcze trzy dni a nie wiemy jeszcze gdzie jutro pojedziemy
będę w taki razie obserwował warun.... czarnej nie lubię, więc tam na pewno nie pojadę, ale mam jeszcze w odwodzie miejscówkę Solczaka..... Cerną Horę..... trochę dalej ode mnie, ale chyba jednak pewniej
Napisano 28 December 2014 - 18:37
Napisano 28 December 2014 - 19:40
Mike, na razie mamy plan 1.01 na czarną górę, bo Polacy raczej na stoku od rana się nie zjawią a Czesi owszem ale to jeszcze trzy dni a nie wiemy jeszcze gdzie jutro pojedziemy
Na czerwonej.wodzie dziś sporo ludzi, kolejki od 5min do 15min w szczycie kolo 12-13. Stok średnio przygotowany... Na ściance trochę kamieni, na całej długości szybko lodowisko się zrobiło i bez ostrych krawędzi i naprawdę dobrych umiejętności nie ma co myśleć o krawędzi. Wczoraj na czarnej dużo lepiej było.
Rentgen, namiarow na żadne noclegi nie mam niestety. Do drugiego jeszcze trochę czasu, zobaczymy gdzie fajnie będzie. W okolicy czarnej to nic nie jeździ na razie innego. Lądek zdrój na dniach powinien ruszyć.... W każdym razie w kontakcie na privie jesteśmy
Ha ha, moze tym roku uda sie zgrac i razem pojedzic?? Masz twarde deche z soba? W 30.12 jedziemy do zielenca ale nie na 100%, 31.12 nie wiem, i 01.01 czarna gora. No i chyba podobnie do ciebie czekam az otworza stok w ladku. Napisz mi PM to sie wrescie umowimy
Napisano 28 December 2014 - 19:47
Mike, tez nie lubię czarnej ale trzeba im przyznać ze najlepsza opcja...Stok super przygotowany i niewiele ludzi...znajomy jezdzil i mówił ze dziś max 5min w kolejce
Napisano 28 December 2014 - 19:49
Mike, tez nie lubię czarnej ale trzeba im przyznać ze najlepsza opcja...Stok super przygotowany i niewiele ludzi...znajomy jezdzil i mówił ze dziś max 5min w kolejce
w życiu tam nie stałem krócej niż 15min w kolejce.... stąd głównie moja niechęć
Napisano 28 December 2014 - 19:52
Napisano 28 December 2014 - 20:36
…a propos kolejek…dzisiaj rano do kasy na Nowej Osadzie stałem 35 min (samochód parkowałem 7.50), tuż, przed okienkiem zrezygnowałem z jazdy, słysząc relacje live narzekających na warunki narciuchów i widząc jaka kolejka robi się do wyciągu.
Kierunek Cieńków…tam, też nie pojeździłem, sytuacja analogiczna do NO.
Po drugiej stronie ulicy są Klepki. Widząc wystające kamienie na dole kupiłem w akcie desperacji - bo zdawałem sobie sprawę z tego "co to będzie" - tylko karnet na 5 zjazdów, zjechałem tylko raz i dałem sobie siana.
Ogólnie kicha...
Napisano 28 December 2014 - 20:48
Pospieszyliśmy się...
Ja byłem na Cieńkowie 8:00-13:30 . Do kas kolejka, ale do bramek luzik ( gdzieś do 12 - później nie więcej niż 5 min ). Na 50 metrów zjazdu można było spotkać kilka skrajnie różnych warunków śniegowo-kamieniowych. Jak się już zdrowo wymuldziło to obserwując ten stromszy zjazd zaraz przy górze wyglądało jakby każdy uczestnik snieżnej zabawy walczył o życie. Armatki pruły zamarzającą szlaką prosto w gogle.
Tak średnio- ogólnie jakbym wiedział jak będzie to zostałbym w domu i odpalil bro
Napisano 28 December 2014 - 20:50
No niestety potwierdzam, że podeszli w Wiśle zbyt optymistycznie do tego co udało się im wyczarować. Warunki na razie bardzo trudne, a ludzie napaleni jak arab na kurs pilotażu, do tego już się śmietanka zbiera świąteczno-sylwestrowa więc sporo nowicjuszy i ludzi z czerwonymi nosami (nie mylić z efektem mrozu ).
Napisano 28 December 2014 - 20:58
czego oczekiwaliście po świetach na stokach ?
braku kolejek ?
brak kolejek będzie jutro i pojutrze
Napisano 28 December 2014 - 21:03
Oczekiwałem tylko rzetelnego przygotowania stoku - tj. założenie siatek przed wpuszczeniem hołoty , przykrycie kamieni śniegiem i wyłączenie armatek skierowanych prosto na trasy (czemu nie można śnieżyć na odcinkach które jeszcze zamknięte, albo na uboczu budować kopy, które i tak później ratrak rozsmarowywuje )
Napisano 28 December 2014 - 21:04
…lepszych warunków oczekiwałem
Napisano 28 December 2014 - 21:14
realnie wszytkie miejscówki mogły "kurzyć" sztucznym od 2 dnia świąt ale czy to robiły ?
no i 2 kwestia jakie mieli stopień zniszczeń przed świetami.
2 dni to za mało by odbudować stok bazując tylko na sztucznym. No chyba że mają dużo armatek i pieniążków.
Napisano 28 December 2014 - 21:19
realnie wszytkie miejscówki mogły "kurzyć" sztucznym od 2 dnia świąt ale czy to robiły ?
no i 2 kwestia jakie mieli stopień zniszczeń przed świetami.
2 dni to za mało by odbudować stok bazując tylko na sztucznym. No chyba że mają dużo armatek i pieniążków.
Zgadzam się w 100%. Pytanie brzmi czy lepiej ludzi wje..ć na kamienisko, ale otworzyć w niedzielę, czy dowalić śniegu i otworzyć za dwa dni. Nieszczęście nasze takie że każdy chętnie by pojeździł i sie wybraliśmy, a im w nagrodę za naciąganie rzeczywistości kasa wpadła i się koło zamknęło
Z innej beczki. Na Trzech Króli szykuje się dobry opad w Szczyrku, przy sporej dozie szczęścia może warun będzie godny, aby zjechać coś pomiędzy choinkami - ktoś chętny??
Użytkownik EriksonE edytował ten post 28 December 2014 - 21:23
Napisano 28 December 2014 - 23:37
Będzie ktoś z forumowiczów jeździł w Małe Ciche tak w dniach od 30.12 do 3.01 ? Jak ogółem wygląda ten stok, kolejki, itp ?
Napisano 29 December 2014 - 15:57
Sezon trzeba wreszcie rozpocząć, bo wcześniej to albo śniegu nie było, albo roboty za dużo.
Jutro od rana Wisła Nowa Osada. Jakby co to Skate Banana, żółte spodnie, czarna kurtka i czarny kask.
Jeśli ktoś dziś jeździł na NO to jak warunki, bo na kamerkach to całkiem dobrze wygląda.