Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Rome Artifact Rocer '12 Lub Inna...

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 eFeM

eFeM

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 11 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 09 May 2012 - 13:14

Witam serdecznie,

Jestem na etapie wyboru nowej deski na przyszły sezon, którą niewątpliwie najchetniej widziałbym w rockerze czy hybrydzie. Pierwsza decyzja jaka padla to w/w deska ROME lub też popularna skate banana, która to odstrasza mnie swoja polska cena. Na snwbrd spedzilem juz ladnych pare sezonow, lecz jesli chodzi o FS jestem raczej poczatkującym riderem co to ledwo 3 kręci. Muszę przyznać, że nie posiadałem nigdy deski w rockerze oprocz paru dni testowych na WWW czy wymienionym Skate B. dlatego tez bardzo chcialbym taka deseczke zakupic tym razem.

W związku z powyższym kieruje prośbe o opinie na temat ROME'a do osob, ktore na niej jezdzily i moga cos ciekawego o niej powiedziec. Inne propozycje ciekawych rockerow w przedziale cenowym do 1100-1200zl beda bardzo mile widziane poniewaz do konca jeszcze sie nie zdecydowalem.

Zastanawiam sie rowniez nad rozmiarem deski poniewaz jestem dosyc wysoki 196cm/94kg i z tego co zauwazylem w przypadku Artifacta jedyna opcja to 158W.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc przy wyborze deski :)

Pozdrowienia,

FM

#2 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 09 May 2012 - 16:20

Jeżeli chodzi o Rome...w sumie zależy jaki to ma być FS...zamiast artifacta wziąłbym raczej Garage rocker...artifact to jest typowy kapeć do jibbu i wydaje mi się, że ma słabszy pop niż Garage rocker...po drugi Garage rocker lepiej się sprawdzi pod czas skakania niż artifact...

Osobiście z mojej strony mogę Ci polecić Pathron Sensei ma naprawdę świetnego popa co znacznie ułatwia pressy itd...Co prawda jeszcze oficjalnie nie można dostać tej deski ale na przyszły sezon będą już w sprzedaży...

Z innych marek na pewno też NS'a Evo a o skate banana nie muszę wspominać bo już sam miałeś okazję na niej latać :)

pzdr...

pzdr...

#3 eFeM

eFeM

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 11 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 09 May 2012 - 17:54

Na temat EVO'Ra tez slyszalem pare bardzo dobrych opinii i rowniez biore to desiwo pod uwage.

Dziekuje bardzo za opinie bo w sumie tak jak myslalem Artifact moze byc nieco zbyt jibbowy do mojego stylu jazdy...

Jeszcze jedno co do NS'a to gdzie najlepiej sie o sprzet tej firmy pytac w Warszawie lub okolicach? Ma ktoś pojęcie ?

#4 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 09 May 2012 - 18:04

Na temat EVO'Ra tez slyszalem pare bardzo dobrych opinii i rowniez biore to desiwo pod uwage.

Dziekuje bardzo za opinie bo w sumie tak jak myslalem Artifact moze byc nieco zbyt jibbowy do mojego stylu jazdy...

Jeszcze jedno co do NS'a to gdzie najlepiej sie o sprzet tej firmy pytac w Warszawie lub okolicach? Ma ktoś pojęcie ?

na forum pytaj użytkownika Jamer lub w sklepie http://www.boardshop.pl/
  • eFeM lubi to