Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Deska (+ Wizania?) Fs Dla Dziewczyny

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 klejmagiczny

klejmagiczny

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 3 postów
  • Poziom zaawansowania:mam II klasę SITS PZS

Napisano 01 May 2012 - 12:11

Strasznie wzbranialam sie od zamieszczania na forach postów typu "wybierzcie mi deske", ale szukam, szukam, mysle, mysle i juz jestem tak skolowana, ze nie mam pojecia, co z tym fantem zrobic...

Wzrost: 160cm
Waga: 58kg
Stopien zaawansowania: II klasa SITS
Przeznaczenie deski: Free Style, hopy, jibbing, buttery itp.

Do tej pory jezdzilam na desce z Decathlonu, co bylo strasznie wkurzajace, wiec teraz chce sobie wynagrodzic lata cierpien...

Bardzo chcialabym jakiegos rockera. Spodobala mi sie tez technologia Magne-Traction, bo zawsze lapie spine lodziku, ale z drugiej strony boje sie o ostrzenie - nie chce byl uzalezniona od serwisu, jak moge sobie przeciez sama naostrzyc. Zawsze tez mialam problem z cietymi, a MT je chyba utrudnia? Zalezy mi tez na sporym flexie. Chcialabym deske, która pozwoli mi sie rozwijac - wycisnie ze mnie wszystko :P

Moje propozycje to:
-Lib-tech Banana 9ale to MT...)
-GNU bardzo chcialam, ale potem zobaczylam, ze wszystkie sa z MT, wiec nie wiem...
-NITRO Cheryl Mass 2012
-NITRO Street
-Burton Feather
-FLOW Elation 2012
-Burton Blender

Trudno bylo mi cokolwiek zasugerowac, bo mam juz taki misz-masz w glowie, ze nie wiem kim jestem, wiec prosze sie nie sugerowac tymi deskami. To tylko taki pomysl.

Moglabym wydac do ok 2tys.

Z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam :)

Użytkownik klejmagiczny edytował ten post 01 May 2012 - 12:14

#2 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 01 May 2012 - 20:23

Nie bój się MT. Jak dla mnie nie jest to taki szał jak by to próbowali powiedzieć marketingowcy ale też w niczym nie przeszkadza :-P I sama sobie spokojnie naostrzysz.
Jeśli jibby i buttery to zobacz też Academy Serenity. Moja dziewczyna była nią zachwycona na tegorocznych testach w Krynicy.

Użytkownik retro edytował ten post 01 May 2012 - 20:34

#3 klejmagiczny

klejmagiczny

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 01 May 2012 - 21:31

Dzięki, dzięki. Czy jest zatem sens brać z MT skoro d*py nie urywa? Bo zawsze mogę nieumiejętnie naostrzyć, więc po co ryzykować...? :P A jezdzila na zwyklym cambrze czy reverse camber?

#4 xmazix

xmazix

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 71 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 01 May 2012 - 22:57

Poszukaj i poczytaj o MT na forum, dużo ludzi było zachwyconych tym patentem :)

#5 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów

Napisano 02 May 2012 - 07:26

Niektórym nie urywa innym urywa :-D Jedni są zachwyceni a mi się na przykład jeździło fajnie ale bez sensacji. Co do Academy to jezdziła na RC

Użytkownik retro edytował ten post 02 May 2012 - 07:27

#6 Marcin07

Marcin07

Pro snołborder

• ProSnow
  • 2328 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu

Napisano 05 May 2012 - 21:28

Spieszysz się z zakupem? Chciałem zainteresować Cię przyszło sezonowym Endeavor Diamond - deska która ma być damską wersją Endeavor BOD. Twin w zerocamber z wings. W chwili obecnej w testach jeździ długość 149 i zbiera równie dobre opinie co BOD. Inna opcja to miększy bardziej jibbowy Endeavor Boyfriend - deska mieciutka lecz fajnie trzyma krawędź dzięki profilowi hybrydowemu (rocker, camber, rocker). w testach mamy teraz długość 145
Tu masz link na katalog http://www.zuzupopo.com/xe/48856

Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
:)

#7 Marek S.

Marek S.

Pro snołborder

• Dystrybutor
  • 1542 postów

Napisano 05 May 2012 - 22:00

Polecam poczytać o MT, szczególnie kiedy jest twardo...ja przez cały rok tego nie ostrzę,a jeżdżę bardzo dużo i raczej uzywając krawędzi.

#8 blumenmehl

blumenmehl

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 834 postów

Napisano 06 May 2012 - 22:04

ja osobiscie polecam Roxy Ally, 139 lub 143 jest gieciutka, lekka, dobrze sie na niej kata, przestowalam w ta zime wiele desek i ta mi najbardziej podpasowala.

#9 klejmagiczny

klejmagiczny

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 07 May 2012 - 10:15

Dzieki wszystkim za odpowiedzi :) jesli chodzi o MT to czytalam juz chyba wszystko na forum, ale nadal nie jestem przekonana. Bylam mega podjarana najpierw, ale potem zgasił mnie kolega-instruktur, ktory stwierdzil, ze bedzie bieda z ostrzeniem... Ale skoro da się i bez ostrzenia caly sezon jezdzic, to chyba jdenak sie zdecyduje :) Polecacie cos od GNU?

#10 mike

mike

Pro snołborder

• ModTeam
  • 2144 postów

Napisano 07 May 2012 - 12:13

jeździłem na magne i na 100% jest różnica na plus... ostrzenie też nie jest jakimś dramatem, bo jedyną różnicą jest krótsza ostrzałka :)

nie mam teraz deski z magne ale na 99% kolejna już taka będzie...

reasumując na pewno nie pożałujesz wydanego grosza :)
no board no fun!

#11 Grzechu

Grzechu

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 330 postów

Napisano 07 May 2012 - 18:41

Ja polecam w miare możliwości pojeździć troche na twardym a najlepiej prównać z deską o normalnym profilu krawedzi najlepiej jeszcze z jakimś camberem :) wtedy zobaczysz o co w tym chodzi

Swoją machine przeostrzyłem po ponad 70 dniach wiec nie jest jeszcze tak źle

Ostrzyłem ręcznie bo mi zaj*bało ostrzałke gdzieś - starym oldskulowym sposobem i też działa :)
JOIN The Ride

#12 blumenmehl

blumenmehl

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 834 postów

Napisano 09 May 2012 - 10:46

z GNU jezdzilam na http://www.gnu.com/s...omens/b-street/ i w porownaniu do roxy ally, jest rownie dobra chodz roxy dla mnie jest troche miekksza i latwiej na niej cos krecic.