Druskienniki Vs Senftenberg
Napisano 13 March 2012 - 17:29
jako ze u mnie sezon powili dobiega konca, zastanawiam sie juz nad wakacyjnym wypadem, chcielibysmy udezyc w wyzej wymienione miejscowosci. Byłbym bardzo wdzięczny jesli ktos mogłby mi przedstawic wady i zalety obu miejsc, http://www.snowarena.lt/pl/bilietai na abonamencie miesiecznym cena w przeliczeniu na pln wynosi 400zl !! czy tak jest fartycznie czy jest cos pominiete i sa jakies haczyki??
jesli ktos zna dogodne połączenie autobusowe / pociąg moze smiało podrzucic ;]
Napisano 13 March 2012 - 17:42
Park jest tam chyba przyzwoity, jak byłam to całość jeszcze nie była rozstawiona - coś więcej może powiedzieć Ci Kortas i Troj, lBialy też.
Jeśli na stronie napisali 299 litów to ja 99,9% jest to te 299 litów.
Połączenia są autobusowe na pewno z Białegostoku do Druskiennik. jak dalej musisz poszukać.
Na przypale albo wcale:D
Napisano 13 March 2012 - 20:30
Napisano 14 March 2012 - 14:30
no własnie intersuje nas hala, jak sie sprawy maja z samym sniegiem w takim obiekcie?? beton czy kasza? w Niemczech podobno betonowo.. a w druskiennikach nie mam punktu odniesienia
Szczerze to nigdy w Niemczech na hali nie spotkałem betonu. Warunki jak na lodówkę wydają mi się tam dobre, aczkolwiek nie mam odniesienia do innych hal, bo do Snowtropolis mam najbliżej i jak coś to tam tylko jeżdżę.
Jednak zanim się wybierzesz do seftenbergu warto sprawdzić czy nie ma jakiegoś campu albo imprezy na hali, bo wtedy jest mega ciasno. Dobrą opcją jest też napisać mejla do nich o aktualny setup w snowparku, bo potrafią często coś zmieniać w lecie i w tygodniu możesz trafić np na bardzo małą ilość przeszkód.
Napisano 14 March 2012 - 16:34
W parku mieliśmy rury pcv, fat rail'a o bardzo dużej średnicy, box'a, wall'a, niewielka hopa a na dole stały picnic table, które z niewiadomych przyczyn nie były rozstawione.
Ogólnie za***iście mi się podobało, świetna opcja na lato, dobre ceny, tylko k**wa po 21 browarów w marketach nie sprzedają... 280km od w-wa więc rzut beretem
Nie byłem w innych halach, ale w tej było za***iście.
Napisano 15 March 2012 - 14:38
Napisano 15 March 2012 - 17:35
Użytkownik Troj edytował ten post 15 March 2012 - 17:35
Napisano 16 March 2012 - 22:25
Największa atrakcja to katowanie w parku
wnioskuje, ze innych arakcji nie ma ;p
Napisano 10 April 2012 - 11:23
Użytkownik misha edytował ten post 10 April 2012 - 11:26
Napisano 10 April 2012 - 19:31
byl ktos ostatnimi czasy w Druskienikach, pytam sie poniewaz doszly mnie słuchy ze na litwie jest dosc niebezpiecznie, podobno Litwini są negatywnie do nas nastawieni, mozna dostac w pape i wrocic bez sprzętu, info dostałem od oosby ktora jezdzi na wycieczki na Litwe dosc często i to mnie własnie zmartwilo ;/ tym bardziej ze chcemy wbic pod namioty na 7 - 10 dni. mamy teraz le probleme co z tym teraz robic, zawsze zostają Niemcy.
Hym do mnie takie słuchy nie doszły a mieszkam 30 km od granicy (tzn już nie ale święta spędziłam w domu), a jak coś sie dzieje na Litwie to zazwyczaj sie bębni o tym w lokalnej telewizji i radiu. Choć nigdy pewności nie ma. Miej na uwadze że druskienniki to prowincja Litwy, kawałeczek do stolicy jest więc tam też jest spokojniej jeśli już coś się ma dziać.byl ktos ostatnimi czasy w Druskienikach, pytam sie poniewaz doszly mnie słuchy ze na litwie jest dosc niebezpiecznie, podobno Litwini są negatywnie do nas nastawieni, mozna dostac w pape i wrocic bez sprzętu, info dostałem od oosby ktora jezdzi na wycieczki na Litwe dosc często i to mnie własnie zmartwilo ;/ tym bardziej ze chcemy wbic pod namioty na 7 - 10 dni. mamy teraz le probleme co z tym teraz robic, zawsze zostają Niemcy.
Co do atrakcji, to oprócz niezliczonej ilości uzdrowisk/spa jest park wodny (przemegawyjebany w kosmos) i park linowy (z tego co wiem też całkiem fajny, przejazdy na linie na Niemnem i takie tam). Jak wykupisz bilet na park wodny do linowego masz taniej.
Na przypale albo wcale:D