Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Druskienniki Vs Senftenberg

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 misha

misha

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 179 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 13 March 2012 - 17:29

Witam

jako ze u mnie sezon powili dobiega konca, zastanawiam sie juz nad wakacyjnym wypadem, chcielibysmy udezyc w wyzej wymienione miejscowosci. Byłbym bardzo wdzięczny jesli ktos mogłby mi przedstawic wady i zalety obu miejsc, http://www.snowarena.lt/pl/bilietai na abonamencie miesiecznym cena w przeliczeniu na pln wynosi 400zl !! czy tak jest fartycznie czy jest cos pominiete i sa jakies haczyki??

jesli ktos zna dogodne połączenie autobusowe / pociąg moze smiało podrzucic ;]

#2 SuZu

SuZu

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 388 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 13 March 2012 - 17:42

Powiem tak. Druskienniki wymiatają :) nie byłam w tym czymś drugim ale Druskienniki to za***ista miejscówa pomijając nawet sam stok. Latem czynna tylko hala, jak jest poniżej 5 stopni to naśnieżają też trasę zewnętrzną. Wada jest nastepująca, tzreba się przebić przez wspaniałe polskie drogi (w szczególności na podlasiu jest tragedia), no i Litwini bywają cięci na Polaków ale nie na turystów w ośrodkach turystycznych (bo zwyczajnie dajemy im zarobić :)
Park jest tam chyba przyzwoity, jak byłam to całość jeszcze nie była rozstawiona - coś więcej może powiedzieć Ci Kortas i Troj, lBialy też.
Jeśli na stronie napisali 299 litów to ja 99,9% jest to te 299 litów.
Połączenia są autobusowe na pewno z Białegostoku do Druskiennik. jak dalej musisz poszukać.

Na przypale albo wcale:D

#3 misha

misha

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 179 postów

Napisano 13 March 2012 - 20:30

no własnie intersuje nas hala, jak sie sprawy maja z samym sniegiem w takim obiekcie?? beton czy kasza? w Niemczech podobno betonowo.. a w druskiennikach nie mam punktu odniesienia

#4 RauL

RauL

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 14 March 2012 - 14:30

no własnie intersuje nas hala, jak sie sprawy maja z samym sniegiem w takim obiekcie?? beton czy kasza? w Niemczech podobno betonowo.. a w druskiennikach nie mam punktu odniesienia

Szczerze to nigdy w Niemczech na hali nie spotkałem betonu. Warunki jak na lodówkę wydają mi się tam dobre, aczkolwiek nie mam odniesienia do innych hal, bo do Snowtropolis mam najbliżej i jak coś to tam tylko jeżdżę.
Jednak zanim się wybierzesz do seftenbergu warto sprawdzić czy nie ma jakiegoś campu albo imprezy na hali, bo wtedy jest mega ciasno. Dobrą opcją jest też napisać mejla do nich o aktualny setup w snowparku, bo potrafią często coś zmieniać w lecie i w tygodniu możesz trafić np na bardzo małą ilość przeszkód.

#5 Troj

Troj

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 424 postów

Napisano 14 March 2012 - 16:34

Byliśmy z beczu i kortasem na weekendowy wypad do Druskienniki. Jeśli chodzi o śnieg, to o żadnym betonie nie ma mowy a kaszą raczej bym tego nie nazwał. Był naprawdę dobrej jakości śnieg :) W weekend wiadomo - sporo ludzi, i spora kolejka na krzesła, więc większość czasu spędziliśmy w parku podchodząc z buta pod górę.

W parku mieliśmy rury pcv, fat rail'a o bardzo dużej średnicy, box'a, wall'a, niewielka hopa a na dole stały picnic table, które z niewiadomych przyczyn nie były rozstawione.

Ogólnie za***iście mi się podobało, świetna opcja na lato, dobre ceny, tylko k**wa po 21 browarów w marketach nie sprzedają... 280km od w-wa więc rzut beretem :)

Nie byłem w innych halach, ale w tej było za***iście.

Pzdr.

#6 misha

misha

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 179 postów

Napisano 15 March 2012 - 14:38

dzieki za info, ode mnie obie miejscowosci sa w praktycznie tej samej odległosci 700 ~ km, a nie mówiąc o samych halach, jak ogólnie jest w podanych miejscowosciach, jest tam cos ciekawego do roboty?? do tej pory z tego co wyczytalem druskienniki chyba posiadają wiecej atrakcji.

#7 Troj

Troj

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 424 postów

Napisano 15 March 2012 - 17:35

Największa atrakcja to katowanie w parku Dołączona grafika

Użytkownik Troj edytował ten post 15 March 2012 - 17:35

#8 misha

misha

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 179 postów

Napisano 16 March 2012 - 22:25

Największa atrakcja to katowanie w parku Dołączona grafika

wnioskuje, ze innych arakcji nie ma ;p

#9 misha

misha

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 179 postów

Napisano 10 April 2012 - 11:23

byl ktos ostatnimi czasy w Druskienikach, pytam sie poniewaz doszly mnie słuchy ze na litwie jest dosc niebezpiecznie, podobno Litwini są negatywnie do nas nastawieni, mozna dostac w pape i wrocic bez sprzętu, info dostałem od oosby ktora jezdzi na wycieczki na Litwe dosc często i to mnie własnie zmartwilo ;/ tym bardziej ze chcemy wbic pod namioty na 7 - 10 dni. mamy teraz le probleme co z tym teraz robic, zawsze zostają Niemcy.

Użytkownik misha edytował ten post 10 April 2012 - 11:26

#10 SuZu

SuZu

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 388 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 10 April 2012 - 19:31

byl ktos ostatnimi czasy w Druskienikach, pytam sie poniewaz doszly mnie słuchy ze na litwie jest dosc niebezpiecznie, podobno Litwini są negatywnie do nas nastawieni, mozna dostac w pape i wrocic bez sprzętu, info dostałem od oosby ktora jezdzi na wycieczki na Litwe dosc często i to mnie własnie zmartwilo ;/ tym bardziej ze chcemy wbic pod namioty na 7 - 10 dni. mamy teraz le probleme co z tym teraz robic, zawsze zostają Niemcy.

Hym do mnie takie słuchy nie doszły a mieszkam 30 km od granicy (tzn już nie ale święta spędziłam w domu), a jak coś sie dzieje na Litwie to zazwyczaj sie bębni o tym w lokalnej telewizji i radiu. Choć nigdy pewności nie ma. Miej na uwadze że druskienniki to prowincja Litwy, kawałeczek do stolicy jest więc tam też jest spokojniej jeśli już coś się ma dziać.

Co do atrakcji, to oprócz niezliczonej ilości uzdrowisk/spa jest park wodny (przemegawyjebany w kosmos) i park linowy (z tego co wiem też całkiem fajny, przejazdy na linie na Niemnem i takie tam). Jak wykupisz bilet na park wodny do linowego masz taniej.

Na przypale albo wcale:D