Z Życia...Po Za Trasą...
Napisano 28 January 2012 - 22:03
Napisano 29 January 2012 - 12:56
Napisano 29 January 2012 - 17:56
Macie może jakiś poradnik dla początkującego? Wiadomo, że najważniejsze jest doświadczenie, ale może gdzieś jest napisane czego się wystrzegać, na co uważać. Pozdro!
Napisano 29 January 2012 - 20:40
Wniosek: poza trasą lepiej nie jeździć w pojedynkę, a jesli już brakuje na dany dzień chętnych do wspólnego FR to można takowych znależć chociażby na tym forum
Napisano 29 January 2012 - 22:35
Napisano 30 January 2012 - 20:35
Zawsze się zastanawiałem po co ludzie decydują się na taką jazdę.. Teraz gdy za sobą mam już ten pierwszy raz wcale się nie dziwie:D To jest po prostu zaje.. 3 dni katowałem czeskie lasy (na razie tylko te przy stokach) i mega mnie to wkręciło..
Macie może jakiś poradnik dla początkującego? Wiadomo, że najważniejsze jest doświadczenie, ale może gdzieś jest napisane czego się wystrzegać, na co uważać. Pozdro!
na wstęp znajdziesz troszkę info na stronie SSS o czym wspomniał Blood, dodatkowo, obserwować takie strony jak np.TOPR itp. http://www.topr.pl/i...ntpage&Itemid=1 co by wiedzieć jakie są aktualne warunki i stopień zagrożenia lawinowego...możesz poczytać magazyny tj. Pure, czy "Po za trasą", wspinanie.pl itd..
w każdym razie trzeba szukać , czytać i jeszcze raz szukać no i oczywiście podstawą jest zapoznanie się z "Lawinowe ABC"
dodatkowo znana mała tabelka na początek idealna
Napisano 31 January 2012 - 14:43
Wiadomo, że odrazu nie bd Tatr zdobywał, ale warto coś tam wiedzieć tego Kott'a już nie ogarnę, ale w przyszłym roku się widzimy na bank:)