Witam!
Doszukałem się ciekawych kurtek marki 3cs http://3csouterwear....te-series/apex/ . Posiada ktoś, któryś z ich produktów? Membrana 30/20k za to siano jest taką anomalią, że aż się nie chce wierzyć. To działa? Przecież gore-tex pro shell ma ponoć ok 27K i niby nie ma na rynku niczego lepszego. Tutaj jednak 3cs proponuje lepszą membranę od światowego lidera w ich produkcji! Co jest?
Kurtki Marki 3Cs
Rozpoczęty przez
maxxer
, 22 Jan 2012 22:52
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 January 2012 - 22:52
Napisano 22 January 2012 - 23:49
Gore ma ponoć nie mniej niż 40k.
Firmy nie znam, kto wie, może to i dobre jest, ale oddychalności goretexu nie przeskoczy raczej. Gdzie tam sa ceny, bo nie widzę?
Firmy nie znam, kto wie, może to i dobre jest, ale oddychalności goretexu nie przeskoczy raczej. Gdzie tam sa ceny, bo nie widzę?
www.maramuresz.com Wyprawy4x4, freeride - Rumunia, Bułgaria, Bałkany
Napisano 23 January 2012 - 00:53
Gore ma ponoć nie mniej niż 40k.
Ponoć buty maja po 60k, ale na http://www.trekkersp.../lista-material jest napisane, że pro shell ma 28K słupa wody. Informacje o oddychalności nie wiem jak przeczytać.
Na allegro po 400zł są.
Napisano 24 January 2012 - 12:13
cały bajer z parametrami-polega na odpowiednim zrównoważeniu oddychalności i nieprzemakalności.
jeśli ktoś podaje nieprzemakalnosć rzedu 60k -to można zakladac ze jest to folia-i zapomnieć o jakiejkolwiek oddychalności.
dlatego też nie wierze w membrany 30/30 - te parametry nawzajem sie wykluczają ,jedynie w jakichś kosmicznych technologiach-gdzie porowatość membrany jest zmienna pod wpływem wilgotnosci lub temperatury-mogłyby znależć sie jakieś wyjatki.
jednak nie oszukujmy się -nie za psie pieniadzę.w dodatku w czasach gdy jakość produktów ciągle spada.
jeśli ktoś podaje nieprzemakalnosć rzedu 60k -to można zakladac ze jest to folia-i zapomnieć o jakiejkolwiek oddychalności.
dlatego też nie wierze w membrany 30/30 - te parametry nawzajem sie wykluczają ,jedynie w jakichś kosmicznych technologiach-gdzie porowatość membrany jest zmienna pod wpływem wilgotnosci lub temperatury-mogłyby znależć sie jakieś wyjatki.
jednak nie oszukujmy się -nie za psie pieniadzę.w dodatku w czasach gdy jakość produktów ciągle spada.
Napisano 24 January 2012 - 20:06
Te kurtki sa 30/20 nie 30/30. Co do folii to miałem tak ową w rękawiczkach o.O niby oddychających
Kurtki tego producenta tylko na allegro są tanie. Na innych zagranicznych stronach są za +1000 zł. Sprzedawca mówi, że bardzo dobrze je wytargował i zamawiał w dużej ilości + środek sezonu- stąd cena.
Pieprze, nie kupuje. Szkoda mi 400 zł na experymenty.
Jak ktoś kupi to może napisać krótką opinie o membranie
Kurtki tego producenta tylko na allegro są tanie. Na innych zagranicznych stronach są za +1000 zł. Sprzedawca mówi, że bardzo dobrze je wytargował i zamawiał w dużej ilości + środek sezonu- stąd cena.
Pieprze, nie kupuje. Szkoda mi 400 zł na experymenty.
Jak ktoś kupi to może napisać krótką opinie o membranie