Czarna Góra - masyw Śnieżnika
Napisano 15 January 2010 - 20:07
moim zdaniem trochę niedoceniony ośrodek. fakt, że z noclegami przy samym stoku nie jest najlepiej, ale ceny lepsze niż w Zieleńcu.
za to jak są warunki naprawdę jest gdzie pojeździć.
jadę w sobotę, to zdam relację jak warunki. pzdr!
Napisano 15 January 2010 - 20:40
Bart71 Czekam szczególnie na relacje z warunków drogowych do czarnej góry
Napisano 15 January 2010 - 22:21
Tylko jak byłem pierwszy raz to były słabe warunki (dużo wystających kamieni)
W mojej opinie jeden z lepszych stoków w południowo-zachodniej Polsce. Widać ciągły rozwój, ciągłą inwestycję. Stoki długie i w miarę szerokie. Jest gdzie zjeść. Informacje na stronie zawsze aktualne. Miejsc parkingowych dużo i zawsze były za free.
W weekendy duże kolejki przynajmniej kiedyś i trochę wolne są te krzesełka. Do Alp jeszcze bardzo daleko, ale jak na polskie warunki to całkiem ok.
Ja jadę w tym roku pod koniec stycznia.
Napisano 15 January 2010 - 23:28
Napisano 15 January 2010 - 23:44
Czy te wszystkie trasy i wyciagi obsługuje jeden karnet? Jak wyglada z koleją? Krzesła, gondole? Jakie ceny za noclegi?
Szukam właśnie jakiegos miejsca na poczatek lutego.
Napisano 15 January 2010 - 23:55
Noclegi w pobliskich miejscowościach możesz znaleźć już od 25 zł, chyba, że chcesz mieszkać pod stokiem to wtedy koło 100 zł musisz uszykować. Tylko, że jak na luty szukasz, to może być problem z pokojami. Teraz są ferie więc terminy poklepane. Jak byś jechał w marcu to jakieś namiary na noclegi mogę Ci podać.
Najlepiej szukaj w Stroniu Śląskim (5 km od stoku).
Napisano 16 January 2010 - 09:33
Napisano 16 January 2010 - 21:06
Czy dużo jest ludzi na stoku? Ile się czeka do wyciągu?
Które trasy są wyratrakowane?
Czy orientuje się ktoś co serwują w namiotach przy trasie C.
Napisano 16 January 2010 - 21:52
było trochę ludzi, w szczególności na 2-os. kanapie (wczoraj się ferie zaczęły) ale ogólnie bez tragedii, najlepiej się jeździło na nowej 4-os. kanapie, bo kolejka szła szybko (może prócz problemów z dostawą prądu ok.15)
krajowa 8 odśnieżona, czarniutka, więc dojazd bezproblemowy...
z tras czarna była zamknięta
Napisano 16 January 2010 - 21:54
Napisano 16 January 2010 - 22:07
Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek w Czarnej czarna była otwarta. Jest nawet fajna bo nie ratrakowana, więc jazdą nią troszeczkę fr przypomina.
Monika jeździłaś może trasami D, E, F? Jeśli tak to jak z warunkami na nich? Kolejki tak na ile min. mniej więcej?
Już nie mogę się doczekać.
Jak widzę zdjęcie z trasy B to się dosłownie rozpływam.
[img width=640 height=480]http://www.czarnagora.pl/pl/aktualnosci/gfx/16_01_6.jpg[/img]
Napisano 16 January 2010 - 22:25
Napisano 29 August 2010 - 17:09
Napisano 22 October 2010 - 20:56
Napisano 22 October 2010 - 21:21
Autobus staje na określonych przystankach, ale jak byś szedł ulicą z deską i było by się gdzie zatrzymać to kierowca też się zatrzyma. Dowozi ludzi na parking przy wyciągu H1.
Szczegóły masz tutaj:
http://www.czarnagora.pl/pl/transport/
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Napisano 22 October 2010 - 21:52
Ski busy jeżdżą od połowy stycznia do początku marca. W sumie to jeździ autobus. Kieruje bardzo sympatyczny Pan.
Autobus staje na określonych przystankach, ale jak byś szedł ulicą z deską i było by się gdzie zatrzymać to kierowca też się zatrzyma. Dowozi ludzi na parking przy wyciągu H1.
Szczegóły masz tutaj:
http://www.czarnagora.pl/pl/transport/
Dzięki! Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Kurde, trochę nas to nie satysfakcjonuje, bo jedziemy ( o ile nocleg poszukamy) w przerwie świątecznej. Wiesz może jak się nazywa sieć autobusu o którym mówisz, czy to ten skibus ?
Napisano 22 October 2010 - 22:51
Możecie pogadać z właścicielem pensjonatu. Jak ma auto i zrzucicie się na paliwko, to nie powinien robić problemu z podrzuceniem ludzi na stok i odbiorem. Musisz podzwonić i popytać, ale na okres międzyświąteczny to radzę Ci szukać już teraz.
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Napisano 23 October 2010 - 23:33
Napisano 11 November 2010 - 19:42
Napisano 11 November 2010 - 23:47
Ktoś może polecić jakiś nocleg z wyżywieniem, w przystępnej cenie, blisko stoku ?
Jeśli chodzi o Czarną górę to blisko stoku jest lipa z noclegami i wątpię żeby były w przystępnej cenie.
Jak ktoś się wybiera swoim samochodem to myślę że lepiej szukać noclegów bardziej w stronę Bystrzycy Kłodzkiej. Trasa trudniejsza niż od Stronia ale jest odśnieżane więc nie ma problemu z dojazdem.
Jeśli chodzi o moje zdanie o Czarnej górze to brakuje tam snowparków a ten co tam był w zeszłym roku to na łyżwach też dało by rade śmigać, ogólnie twardo również na trasach i ceny są duże, pewnie jak co roku podniosą przed sezonem.
Ale mimo to polecam tą miejscówkę bo dużo tras i długie a śnieg armatkami robią jak tylko jest mróz.