Zabezpieczenie Przed Kradzierzą Snowboardu
Napisano 21 December 2010 - 12:55

Napisano 21 December 2010 - 14:25
Chyba się skuszę na ten gadżecik Burtona, naprawdę nie drogo, a myślę, że może się przydać. Ostatnio w Livigno dwóch gości chodziło i obczajali deski, jakby nigdy na oczy nie widzieli sprzętu. Wyglądali na takich polskich złodziejaszków, dlatego też nie wstąpilem do knajpy tylko zostaliśmy ze znajomymi na dworze. Mając taką linkę na pewno byłbym spokojniejszy
Burek zamawia to u kogoś kto robi też dla Bakody. Dobrymi nożyczkami ten kabelek można dziabnąć. Jedynie co może to służyć jako tzw. zniechęcacz. tzn złodziej weźmie deskę nie przypiętą bo szybciej. No ale z drugiej strony jak ktoś przypina to może deska więcej warta

Napisano 21 December 2010 - 14:54
Ciekawa teoria.ale to prawda.Więc najlepiej mieć deskę cały czas przy sobieBurek zamawia to u kogoś kto robi też dla Bakody. Dobrymi nożyczkami ten kabelek można dziabnąć. Jedynie co może to służyć jako tzw. zniechęcacz. tzn złodziej weźmie deskę nie przypiętą bo szybciej. No ale z drugiej strony jak ktoś przypina to może deska więcej warta
![]()

Napisano 21 December 2010 - 19:36
Musiałby mieć takie duże nożyce, a te od razu rzucą się wszystkim dookoła w oczy... bo nikt przecież nie idzie pojeździć z nożycami do prętówCiekawa teoria.ale to prawda.Więc najlepiej mieć deskę cały czas przy sobie

Więc byłbym raczej o przecięcie spokojny...
Willa Modrysówka - Noclegi w Zawoi
Napisano 22 December 2010 - 20:22

Napisano 24 December 2010 - 13:54
Chcesz się napić czegoś ciepłego w barze? zazwyczaj w środku są jakieś stojaki, a jeśli nie ma to przeważnie bary są oszklone... dechę kładziemy przy szybie od zewnątrz a siadamy przy szybie wewnątrz ..
Napisano 24 December 2010 - 14:40
Musiałby mieć takie duże nożyce, a te od razu rzucą się wszystkim dookoła w oczy... bo nikt przecież nie idzie pojeździć z nożycami do prętów
Więc byłbym raczej o przecięcie spokojny...
mam takie zapięcie i zapewniam cię że dobry toolbox z kombinerkami poradzi sobie z taką linką w 1 sekundę.
Napisano 24 December 2010 - 14:41

Napisano 25 December 2010 - 12:51
http://www.snowlab.c...&productId=1395
Napisano 25 December 2010 - 14:33
Moje Burka ma plecioną, stalową linkę grubości 3mm - tylko dobry przecinak do prętów mojego ojca myślę dałby radę, ale jego ramiona mają 80cm długości. Do tego cały jest z metalu, znitowany, nie da się go rozwalić młotkiem czy śrubokrętem. Wygląda tak:
Ile taki waży i kosztuje ? Bo wygląda na bardzo porządne zabezpieczenie.
#ehschool
Napisano 25 December 2010 - 20:31
Moje Burka ma plecioną, stalową linkę grubości 3mm - tylko dobry przecinak do prętów mojego ojca myślę dałby radę, ale jego ramiona mają 80cm długości. Do tego cały jest z metalu, znitowany, nie da się go rozwalić młotkiem czy śrubokrętem. Wygląda tak:
nie no ta linka jest dużo lepsza.
toolbox jej szybko nie weźmie.
Napisano 25 December 2010 - 22:00
Napisano 27 December 2010 - 15:56
Napisano 27 December 2010 - 21:18
No to już o wiele lepiej wygląda od tamtego i wydaje się być lepszy zabezpieczeniem przed kradzieżom .I nie jest aż tak bardzo drogiehttp://www.adrenalinasklep.pl/snowboard/burton-tnt-tether-lock/ prosze was bardzo moim zdaniem dobra rzecz troszke drozsza od poprzedniej burka ale wyglada na duzo solidniejsza:D
Napisano 27 December 2010 - 22:07
No to już o wiele lepiej wygląda od tamtego i wydaje się być lepszy zabezpieczeniem przed kradzieżom .I nie jest aż tak bardzo drogie
Jest rzeczywiście lekkie i nie sądzę, że 3mm plecioną stalową linkę przetniesz zwykłym toolem. A poza tym jak ktoś zobaczy 1 na 30 desek przypiętą to nie sądzę, że akurat z nią się będzie szarpał. Większość dech na stokach to już często dobry sprzęt.
Napisano 22 February 2011 - 18:09
Mój odnośnik
moze wyglada bardziej na zabezpieczenie rowerka ale nie jest zle

grubosc plecionej stalowej liny (bo to juz nie bardzo linka

w sobote wreszcie zaczynam testy !

pozdro
Użytkownik greg edytował ten post 22 February 2011 - 18:14
Napisano 22 February 2011 - 23:02

Napisano 12 March 2011 - 09:14
Chyba się skuszę na ten gadżecik Burtona, naprawdę nie drogo, a myślę, że może się przydać. Ostatnio w Livigno dwóch gości chodziło i obczajali deski, jakby nigdy na oczy nie widzieli sprzętu. Wyglądali na takich polskich złodziejaszków, dlatego też nie wstąpilem do knajpy tylko zostaliśmy ze znajomymi na dworze. Mając taką linkę na pewno byłbym spokojniejszy
Ale dlaczego od razu myślisz, że to byli akurat polacy ?

I wpatrujemy się w naszą deskę,czy ktoś jej już w rekach nie trzyma.Gdy znajdzie się taki,frytki,browar na podłogę i heja za nim,zobaczymy ile można wycisnąć w butach snwb na nogach.Sam Usain Bolt wyszedł by z podziwu:)
UAHahahhaHAHahHAHA

Napisano 12 March 2011 - 22:59
Ale dlaczego od razu myślisz, że to byli akurat polacy ?
Mysle, ze poza granicami naszego kraju o to specjalnie trudno nie jest;p
Użytkownik sznap edytował ten post 12 March 2011 - 23:00
Napisano 13 March 2011 - 00:19