No tak, ale jednemu właśnie będą pasowały a drugiemu nie a jeszcze jeden nawet nie zauważy różnicy Jeżeli chodzi Oakley Wisdom to dokładnie jest to zaznaczone w opisie gogli, że są dwie wersje "non-helmet i for helmet" (strap option), oczywiście nie wiem jakie info podają polscy dystrybutorzy ale na stronce oakley'a jest to dokładnie zaznaczone więc mówienie o nie kompatybilności akurat tych gogli pod "kątem paska" trochę mija się z celem
Osobiście mnie jeszcze nie dotknęła niekompatybilność gogli z kaskiem, chociaż jeżeli chodzi o mnie fakt faktem bardzo mało używam kasku i może dlatego nie jestem na to tak uczulony jak nie którzy
pzdr...
Oakley Wisdom standardwo jest przedawany z paskiem krótkim a pasek do kasku jest opcją i nie kosztuje dużo. Ale po co takie zabawy jak wszystkie inne gogle na świecie mają 1 pasek
Raczej kształt ramki w Wisdomach jest słaby.
Ja tam od 2 lat śmigam w kasku bo właśnie 2 lata temu miałem nieciekawy upadek przy sporej prędkości. Połamałem wtedy gogle (szybkę) - to uratowało moją głowę tak naprawdę. A tak naprawdę cenie sobie moje zdrowie - jeszcze chciałbym pożyć na tym świecie
Śmigając w kasku można mieć problem np.
- wygląd - czasem trudno dopasować gogle do kasku by to jakoś wyglądało - tak jak z ubiorem.
- szpara miedzy górną częścią gogli i kaskiem. Nie ma problemu do -15 C ale poniżej jest słabo. Powiew zimnego wiatru boli jak ktoś by ostrym nożem ciął czoło.
Oczywiście część producentów daje tzw. uszczelkę i wtedy jest ok.
- ucisk gogli na nos. Za duże gogle i kask nachodzący na czoło mogę nie pasować.
Po dłuższym czasie masz siniaka na nosie, nie oddychasz przez nos i mogą pojawiać się problemy zdrowotne etc.
Dlatego jak pisane było na forum. Najpierw kup kask a potem gogle. A jak masz gogle to weź je jak będziesz kupował kask
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama