Skocz do zawartości

7
- - - - -

Kamera Na Stok ...

171 odpowiedzi w tym temacie

#161 retro

retro

Starszy snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPipPipPip
  • 357 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoÅ› siÄ™ Å›lizgam

Napisano 16 styczeń 2012 - 10:46

A jakie ceny wychodzÄ… przy zakupie grupowym ?

#162 retro

retro

Starszy snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPipPipPip
  • 357 postów

Napisano 21 styczeń 2012 - 21:32

Sorry że post pod postem
Jancio, testowaliście te GoPro 2 na Wierchomli w tamten weekend ?? Jak się sprawują bo nie ma tu jeszcze żadnej opinij czy rzeczywiście się poprawili :)

#163 ProDish

ProDish

Starszy snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPipPipPip
  • 598 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 22 styczeń 2012 - 00:35

Użytkownik Kubens dnia 16 styczeÅ„ 2012 - 10:28 napisaÅ‚

kopletuje kilka osob na grupowy zakup gopro. w gre wchodzi hero2 (outdoor, motor lub surf) i lcd backpack.
jakby co pisac na priva

będzie taniej ? jak by co się pisze
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#164 retro

retro

Starszy snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPipPipPip
  • 357 postów

Napisano 25 styczeń 2012 - 18:31

Heh, sam będę chyba musiał popróbować jak to hula. Na szczęście kuzyn wybiera się do stanów :lolbounce::excited::jupi2::yahoo:

#165 realv

realv

Młody snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPip
  • 111 postów

Napisano 05 luty 2012 - 21:07

W krótkich, żołnierskich słowach:
1. Sposób na przepalenia - filtr ND, można go kupić np na ebayu za kilka dolców, to zwykły kawałek folii ND, wycięty w odpowiedni kształt - kółko. Wyczaiłem, że taką folię - arkusz - można kupić w sklepach z lunetami - pewnie wyciąłby ktoś ploterem odpowiedni kształt i już. Uprzedzając dziwne teorie nt alpejskiego słońca, promieni UV itd - przetestowane na wysokościach 2500-3000m, zero chmur. Dało radę. Tak samo dało radę w pochmurny dzień (zapomniałem wyjąć fitlr). Kamera pewnie miała większe ISO wtedy, ale w ruchu tego nie widać.
2. Sposób na parowanie - wkładki antifog - polecam te zamienniki http://www.camforpro...detail_247.html - jest ich 50 szt, zamiast 6 tych oryginalnych. Wrzuciłem 2 i ani razu w ciągu tygodnia nic się nie zaparowało.

#166 mike

mike

Zaawansowany snołborder

• ModTeam
  • 912 postów

Napisano 06 luty 2012 - 07:58

Użytkownik realv dnia 05 luty 2012 - 21:07 napisaÅ‚

W krótkich, żołnierskich słowach:
1. Sposób na przepalenia - filtr ND, można go kupić np na ebayu za kilka dolców, to zwykły kawałek folii ND, wycięty w odpowiedni kształt - kółko. Wyczaiłem, że taką folię - arkusz - można kupić w sklepach z lunetami - pewnie wyciąłby ktoś ploterem odpowiedni kształt i już. Uprzedzając dziwne teorie nt alpejskiego słońca, promieni UV itd - przetestowane na wysokościach 2500-3000m, zero chmur. Dało radę. Tak samo dało radę w pochmurny dzień (zapomniałem wyjąć fitlr). Kamera pewnie miała większe ISO wtedy, ale w ruchu tego nie widać.
gdybyś kiedyś zamawiał/kupował nowy filtr ND to chętnie się podłączę :)
no board no fun!

#167 jrd

jrd

Nowy na forum

• SnoÅ‚borderzy
  • Pip
  • 11 postów

Napisano 21 luty 2012 - 20:49

Ja dzis krecilem kamerka go pro jak byla taka lampa w dzien i powiem ze bardzo kiepsko to wyszlo wszystko takie zabielone ;/

#168 ProDish

ProDish

Starszy snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPipPipPip
  • 598 postów

Napisano 18 marzec 2012 - 19:48

jak to jest z tym wypaleniem na biało.
czy to tylko przypadłość Hero Jedynki ?

Nagrywałem w zeszłym tygodniu w pełnym słońcu i nie było tak źle

próbka w załączeniu

"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#169 Aro

Aro

;)

• Moderatorzy
  • 2005 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:mam III klasÄ™ SITS PZS

Napisano 18 marzec 2012 - 19:56

Użytkownik ProDish dnia 18 marzec 2012 - 19:48 napisaÅ‚

jak to jest z tym wypaleniem na biało.
czy to tylko przypadłość Hero Jedynki ?

Nagrywałem w zeszłym tygodniu w pełnym słońcu i nie było tak źle

próbka w załączeniu

tak! tylko jedynka ma z tym kosmiczny problem...wersja 2 już nie ma takiego problemu (przy ustawieniu "pomiar światła punktowy")...testowaliśmy na wysokościach 2000-3000 n.p.m. na kaukazie przy full lampie :) w każdym razie pojawi się z tego video relacja, wiec będzie można porównać :)

pzdr....

aDECHAde.com Team

Snołborderzy snołborderom

SUMMIT SNOWBOARD SQUAD

Pathron Snowboards

#170 ProDish

ProDish

Starszy snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPipPipPip
  • 598 postów

Napisano 18 marzec 2012 - 21:05

Użytkownik Aro dnia 18 marzec 2012 - 19:56 napisaÅ‚

tak! tylko jedynka ma z tym kosmiczny problem...wersja 2 już nie ma takiego problemu (przy ustawieniu "pomiar światła punktowy")...testowaliśmy na wysokościach 2000-3000 n.p.m. na kaukazie przy full lampie :) w każdym razie pojawi się z tego video relacja, wiec będzie można porównać :)

pzdr....

Filmik powyżej nagrywałem właśnie Hero2 i z "pomiarem światła punktowym" wyłączonym na identycznych wysokościach

tak na marginesie w Livigno Hero2 można kupić za 260 Euro, czyli taniej niż u nas.

#171 retro

retro

Starszy snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPipPipPip
  • 357 postów

Napisano 18 marzec 2012 - 21:54

Przy naszej rodzimej lampie HD2 radzi sobie jak dla mnie bez zarzutu. Przykład z soboty na Wierchomli:

Przy prywatnym imporcie z US and A można zejść z ceną do 900 zł :D

Swoją drogą, jak się zamieszcza filmiki z miniaturą bo nie mogę zgadnąć :wallie::ashamed:

Użytkownik retro edytował ten post 18 marzec 2012 - 22:15

#172 ProDish

ProDish

Starszy snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPipPipPip
  • 598 postów

Napisano 19 marzec 2012 - 17:00

Użytkownik retro dnia 18 marzec 2012 - 21:54 napisaÅ‚

Przy prywatnym imporcie z US and A można zejść z ceną do 900 zł :D

Swoją drogą, jak się zamieszcza filmiki z miniaturą bo nie mogę zgadnąć :wallie::ashamed:

z USA na pewno taniej ale ja akurat nie planowałem zakupu ale jak zobaczyłem jaki warun na stoku i cena w sklepie to się skusiłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

miniatura ? wklejasz linka i już ? no chyba że o inną miniaturkę chodzi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych