Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Kamera Na Stok ...

282 odpowiedzi w tym temacie

#161 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 16 January 2012 - 10:46

A jakie ceny wychodzą przy zakupie grupowym ?

#162 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów

Napisano 21 January 2012 - 21:32

Sorry że post pod postem
Jancio, testowaliście te GoPro 2 na Wierchomli w tamten weekend ?? Jak się sprawują bo nie ma tu jeszcze żadnej opinij czy rzeczywiście się poprawili :)

#163 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 22 January 2012 - 00:35

kopletuje kilka osob na grupowy zakup gopro. w gre wchodzi hero2 (outdoor, motor lub surf) i lcd backpack.
jakby co pisac na priva

będzie taniej ? jak by co się pisze
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#164 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów

Napisano 25 January 2012 - 18:31

Heh, sam będę chyba musiał popróbować jak to hula. Na szczęście kuzyn wybiera się do stanów :lolbounce::excited::jupi2::yahoo:

#165 realv

realv

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 120 postów

Napisano 05 February 2012 - 21:07

W krótkich, żołnierskich słowach:
1. Sposób na przepalenia - filtr ND, można go kupić np na ebayu za kilka dolców, to zwykły kawałek folii ND, wycięty w odpowiedni kształt - kółko. Wyczaiłem, że taką folię - arkusz - można kupić w sklepach z lunetami - pewnie wyciąłby ktoś ploterem odpowiedni kształt i już. Uprzedzając dziwne teorie nt alpejskiego słońca, promieni UV itd - przetestowane na wysokościach 2500-3000m, zero chmur. Dało radę. Tak samo dało radę w pochmurny dzień (zapomniałem wyjąć fitlr). Kamera pewnie miała większe ISO wtedy, ale w ruchu tego nie widać.
2. Sposób na parowanie - wkładki antifog - polecam te zamienniki http://www.camforpro...detail_247.html - jest ich 50 szt, zamiast 6 tych oryginalnych. Wrzuciłem 2 i ani razu w ciągu tygodnia nic się nie zaparowało.

#166 mike

mike

Pro snołborder

• ModTeam
  • 2144 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 06 February 2012 - 07:58

W krótkich, żołnierskich słowach:
1. Sposób na przepalenia - filtr ND, można go kupić np na ebayu za kilka dolców, to zwykły kawałek folii ND, wycięty w odpowiedni kształt - kółko. Wyczaiłem, że taką folię - arkusz - można kupić w sklepach z lunetami - pewnie wyciąłby ktoś ploterem odpowiedni kształt i już. Uprzedzając dziwne teorie nt alpejskiego słońca, promieni UV itd - przetestowane na wysokościach 2500-3000m, zero chmur. Dało radę. Tak samo dało radę w pochmurny dzień (zapomniałem wyjąć fitlr). Kamera pewnie miała większe ISO wtedy, ale w ruchu tego nie widać.

gdybyś kiedyś zamawiał/kupował nowy filtr ND to chętnie się podłączę :)
no board no fun!

#167 jrd

jrd

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 13 postów

Napisano 21 February 2012 - 20:49

Ja dzis krecilem kamerka go pro jak byla taka lampa w dzien i powiem ze bardzo kiepsko to wyszlo wszystko takie zabielone ;/

#168 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 18 March 2012 - 19:48

jak to jest z tym wypaleniem na biało.
czy to tylko przypadłość Hero Jedynki ?

Nagrywałem w zeszłym tygodniu w pełnym słońcu i nie było tak źle

próbka w załączeniu

"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#169 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 18 March 2012 - 19:56

jak to jest z tym wypaleniem na biało.
czy to tylko przypadłość Hero Jedynki ?

Nagrywałem w zeszłym tygodniu w pełnym słońcu i nie było tak źle

próbka w załączeniu

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

tak! tylko jedynka ma z tym kosmiczny problem...wersja 2 już nie ma takiego problemu (przy ustawieniu "pomiar światła punktowy")...testowaliśmy na wysokościach 2000-3000 n.p.m. na kaukazie przy full lampie :) w każdym razie pojawi się z tego video relacja, wiec będzie można porównać :)

pzdr....

#170 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 18 March 2012 - 21:05

tak! tylko jedynka ma z tym kosmiczny problem...wersja 2 już nie ma takiego problemu (przy ustawieniu "pomiar światła punktowy")...testowaliśmy na wysokościach 2000-3000 n.p.m. na kaukazie przy full lampie :) w każdym razie pojawi się z tego video relacja, wiec będzie można porównać :)

pzdr....

Filmik powyżej nagrywałem właśnie Hero2 i z "pomiarem światła punktowym" wyłączonym na identycznych wysokościach

tak na marginesie w Livigno Hero2 można kupić za 260 Euro, czyli taniej niż u nas.

#171 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów

Napisano 18 March 2012 - 21:54

Przy naszej rodzimej lampie HD2 radzi sobie jak dla mnie bez zarzutu. Przykład z soboty na Wierchomli:

Przy prywatnym imporcie z US and A można zejść z ceną do 900 zł :D

Swoją drogą, jak się zamieszcza filmiki z miniaturą bo nie mogę zgadnąć :wallie::ashamed:

Użytkownik retro edytował ten post 18 March 2012 - 22:15

#172 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 19 March 2012 - 17:00

Przy prywatnym imporcie z US and A można zejść z ceną do 900 zł :D

Swoją drogą, jak się zamieszcza filmiki z miniaturą bo nie mogę zgadnąć :wallie::ashamed:

z USA na pewno taniej ale ja akurat nie planowałem zakupu ale jak zobaczyłem jaki warun na stoku i cena w sklepie to się skusiłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

miniatura ? wklejasz linka i już ? no chyba że o inną miniaturkę chodzi

#173 duh

duh

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 146 postów

Napisano 21 May 2012 - 09:30

wczoraj znalazłem w internecie taką kamerkę:
http://www.sportstor...L-HD-1080P/2033

zastanawiam się czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia z tym sprzetem lub może słyszał jakieś opinie na temat tej kamery?
tego się nie da opisać słowami,
to trzeba czuć pod nogami ...

#174 realv

realv

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 120 postów

Napisano 23 May 2012 - 11:21

Za niewiele większe pieniądze masz GoPro. A GoPro warto mieć dla tych wszystkich kompatybilnych dodatków. Kijków, mocowań i cholera wie czego jeszcze.
No i duża szansa, że jak wyjdzie kolejne gorpo, to wszystko będzie zgodne z poprzednimi (mocowania).

#175 Ewa

Ewa

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 36 postów

Napisano 07 September 2012 - 17:54

Jakich ustawień używacie na GoPro Hero2? Mam zamiar ją zamówić na dniach i nie chciałabym się denerwować, że coś mi nie wychodzi ;)

#176 kamilos

kamilos

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 111 postów
  • Poziom zaawansowania:wiem co to jest wn i kompensacyjny

Napisano 08 September 2012 - 08:52

czy ktoś probował przyczepiać GoPro do przodu deski tak by podczas jazdy obejmowała ridera? Ma ktoś jakiś patent na to? Widziałem jakieś przyssawki, np. do surfingu, ale nie wiem jak one się sprawdzają na snb

#177 kortek

kortek

Pro snołborder

• ModTeam
  • 1620 postów

Napisano 08 September 2012 - 09:58

czy ktoś probował przyczepiać GoPro do przodu deski tak by podczas jazdy obejmowała ridera? Ma ktoś jakiś patent na to? Widziałem jakieś przyssawki, np. do surfingu, ale nie wiem jak one się sprawdzają na snb

ja widziałem jak przyklejali na power tape i sie trzymała :D kolega znowu przykleił na jakąś przyssawkę to mu w połowie stoku odpadła, na szczęście znalazł kamere

:wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie: PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted: 

#178 Kubens

Kubens

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 32 postów

Napisano 10 September 2012 - 07:25

ja widziałem jak przyklejali na power tape i sie trzymała :D kolega znowu przykleił na jakąś przyssawkę to mu w połowie stoku odpadła, na szczęście znalazł kamere

http://www.redleaf.p...uchwytow_4.html Sam wzialem na set nr.3 . Swoja droga ciekawe co gopro na te "kompatybilne akcesoria" :D
Kupowal ktos baterie "no name" AHDBT-001?? Chodza po 40-50zl i zastanawiam sie czy warto.
Pzdr

#179 lucyfer86

lucyfer86

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 28 postów

Napisano 10 September 2012 - 09:02

Właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem GoPro 2 !! :excited:
Póki co testuję ale robi wrażenie :ok: Wszystkie te kompatybilne akcesoria są świetne, co do przyczepienia na deskę to są specjalne mocowania do płaskich powierzchni jak i do zaokrąglonych jak np. kask. Według mnie powinno się trzymać, no ale dochaodzi do tego napór śniegu no i wilgoć więc głowy sobie nie dam uciąć za to że nie spadnie...
Już nie mogę się doczekać kiedy pierwszy raz ją przetestuje na stoku :lolbounce:

#180 Molek

Molek

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 158 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:mam III klasę SITS PZS

Napisano 13 September 2012 - 14:34

No i jak testował ktoś z filterm ? http://allegro.pl/go...2619340904.html