Kamera Na Stok ...
Napisano 16 January 2012 - 10:46
Napisano 21 January 2012 - 21:32
Jancio, testowaliście te GoPro 2 na Wierchomli w tamten weekend ?? Jak się sprawują bo nie ma tu jeszcze żadnej opinij czy rzeczywiście się poprawili
Napisano 22 January 2012 - 00:35
kopletuje kilka osob na grupowy zakup gopro. w gre wchodzi hero2 (outdoor, motor lub surf) i lcd backpack.
jakby co pisac na priva
będzie taniej ? jak by co się pisze
Napisano 25 January 2012 - 18:31
Napisano 05 February 2012 - 21:07
1. Sposób na przepalenia - filtr ND, można go kupić np na ebayu za kilka dolców, to zwykły kawałek folii ND, wycięty w odpowiedni kształt - kółko. Wyczaiłem, że taką folię - arkusz - można kupić w sklepach z lunetami - pewnie wyciąłby ktoś ploterem odpowiedni kształt i już. Uprzedzając dziwne teorie nt alpejskiego słońca, promieni UV itd - przetestowane na wysokościach 2500-3000m, zero chmur. Dało radę. Tak samo dało radę w pochmurny dzień (zapomniałem wyjąć fitlr). Kamera pewnie miała większe ISO wtedy, ale w ruchu tego nie widać.
2. Sposób na parowanie - wkładki antifog - polecam te zamienniki http://www.camforpro...detail_247.html - jest ich 50 szt, zamiast 6 tych oryginalnych. Wrzuciłem 2 i ani razu w ciągu tygodnia nic się nie zaparowało.
Napisano 06 February 2012 - 07:58
gdybyś kiedyś zamawiał/kupował nowy filtr ND to chętnie się podłączęW krótkich, żołnierskich słowach:
1. Sposób na przepalenia - filtr ND, można go kupić np na ebayu za kilka dolców, to zwykły kawałek folii ND, wycięty w odpowiedni kształt - kółko. Wyczaiłem, że taką folię - arkusz - można kupić w sklepach z lunetami - pewnie wyciąłby ktoś ploterem odpowiedni kształt i już. Uprzedzając dziwne teorie nt alpejskiego słońca, promieni UV itd - przetestowane na wysokościach 2500-3000m, zero chmur. Dało radę. Tak samo dało radę w pochmurny dzień (zapomniałem wyjąć fitlr). Kamera pewnie miała większe ISO wtedy, ale w ruchu tego nie widać.
Napisano 21 February 2012 - 20:49
Napisano 18 March 2012 - 19:48
czy to tylko przypadłość Hero Jedynki ?
Nagrywałem w zeszłym tygodniu w pełnym słońcu i nie było tak źle
próbka w załączeniu
Napisano 18 March 2012 - 19:56
jak to jest z tym wypaleniem na biało.
czy to tylko przypadłość Hero Jedynki ?
Nagrywałem w zeszłym tygodniu w pełnym słońcu i nie było tak źle
próbka w załączeniu
http://www.youtube.c...eature=youtu.be
tak! tylko jedynka ma z tym kosmiczny problem...wersja 2 już nie ma takiego problemu (przy ustawieniu "pomiar światła punktowy")...testowaliśmy na wysokościach 2000-3000 n.p.m. na kaukazie przy full lampie w każdym razie pojawi się z tego video relacja, wiec będzie można porównać
pzdr....
Napisano 18 March 2012 - 21:05
tak! tylko jedynka ma z tym kosmiczny problem...wersja 2 już nie ma takiego problemu (przy ustawieniu "pomiar światła punktowy")...testowaliśmy na wysokościach 2000-3000 n.p.m. na kaukazie przy full lampie w każdym razie pojawi się z tego video relacja, wiec będzie można porównać
pzdr....
Filmik powyżej nagrywałem właśnie Hero2 i z "pomiarem światła punktowym" wyłączonym na identycznych wysokościach
tak na marginesie w Livigno Hero2 można kupić za 260 Euro, czyli taniej niż u nas.
Napisano 18 March 2012 - 21:54
Przy prywatnym imporcie z US and A można zejść z ceną do 900 zł
Swoją drogą, jak się zamieszcza filmiki z miniaturą bo nie mogę zgadnąć
Użytkownik retro edytował ten post 18 March 2012 - 22:15
Napisano 19 March 2012 - 17:00
Przy prywatnym imporcie z US and A można zejść z ceną do 900 zł
Swoją drogą, jak się zamieszcza filmiki z miniaturą bo nie mogę zgadnąć
z USA na pewno taniej ale ja akurat nie planowałem zakupu ale jak zobaczyłem jaki warun na stoku i cena w sklepie to się skusiłem
miniatura ? wklejasz linka i już ? no chyba że o inną miniaturkę chodzi
Napisano 21 May 2012 - 09:30
http://www.sportstor...L-HD-1080P/2033
zastanawiam się czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia z tym sprzetem lub może słyszał jakieś opinie na temat tej kamery?
to trzeba czuć pod nogami ...
Napisano 23 May 2012 - 11:21
No i duża szansa, że jak wyjdzie kolejne gorpo, to wszystko będzie zgodne z poprzednimi (mocowania).
Napisano 07 September 2012 - 17:54
Napisano 08 September 2012 - 08:52
Napisano 08 September 2012 - 09:58
ja widziałem jak przyklejali na power tape i sie trzymała kolega znowu przykleił na jakąś przyssawkę to mu w połowie stoku odpadła, na szczęście znalazł kamereczy ktoś probował przyczepiać GoPro do przodu deski tak by podczas jazdy obejmowała ridera? Ma ktoś jakiś patent na to? Widziałem jakieś przyssawki, np. do surfingu, ale nie wiem jak one się sprawdzają na snb
PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!
Napisano 10 September 2012 - 07:25
ja widziałem jak przyklejali na power tape i sie trzymała kolega znowu przykleił na jakąś przyssawkę to mu w połowie stoku odpadła, na szczęście znalazł kamere
ja widziałem jak przyklejali na power tape i sie trzymała kolega znowu przykleił na jakąś przyssawkę to mu w połowie stoku odpadła, na szczęście znalazł kamere
http://www.redleaf.p...uchwytow_4.html Sam wzialem na set nr.3 . Swoja droga ciekawe co gopro na te "kompatybilne akcesoria"
Kupowal ktos baterie "no name" AHDBT-001?? Chodza po 40-50zl i zastanawiam sie czy warto.
Pzdr
Napisano 10 September 2012 - 09:02
Póki co testuję ale robi wrażenie Wszystkie te kompatybilne akcesoria są świetne, co do przyczepienia na deskę to są specjalne mocowania do płaskich powierzchni jak i do zaokrąglonych jak np. kask. Według mnie powinno się trzymać, no ale dochaodzi do tego napór śniegu no i wilgoć więc głowy sobie nie dam uciąć za to że nie spadnie...
Już nie mogę się doczekać kiedy pierwszy raz ją przetestuje na stoku
Napisano 13 September 2012 - 14:34