Zieleniec
Napisano 03 February 2014 - 22:59
Napisano 04 February 2014 - 08:40
Mike nie było aż tak źle
taaaaa..... pewnie już za stary na takie coś jestem...
Napisano 04 February 2014 - 21:16
nic, tylko jeździć...
Załączone pliki
Napisano 05 February 2014 - 07:46
Napisano 05 February 2014 - 09:50
i tyle w temacie...a widzieliście dzisiejsze foty na FB?
nic, tylko jeździć...
mike trafił na słaby dzień i zamiast spytać "doświadczonego" kolegi, uległ owczemu pędowi...
warunki do szkolenia są z.ajebiste...
a kortas jest miękką fajką i uciekł z innego powodu... czyż nie tomeczku..?
Napisano 05 February 2014 - 10:04
PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!
Napisano 05 February 2014 - 15:58
Napisano 11 February 2014 - 23:16
Napisano 21 December 2014 - 23:53
Poza tym chodziło krzesło gryglówka - tu trawa wystawała spod warstewki śniegu, oraz nowa krzesło-gondola - tu nie jeździłem nie wiem jaki warun na trasie.
Napisano 22 December 2014 - 11:48
Dziś byłem w Zielu. Warunki całkiem niezłe jak na naszą pogodę. Śniegu na pomarańczowej kanapie pod dostatkiem, żadnych przetarć na trasie. Sypali przez cały dzień.
Poza tym chodziło krzesło gryglówka - tu trawa wystawała spod warstewki śniegu, oraz nowa krzesło-gondola - tu nie jeździłem nie wiem jaki warun na trasie.
Szymi..... a jakie twoim zdaniem rokowania na święta....?
Napisano 22 December 2014 - 11:58
aa i pewnie w święta też tylko pomarańczowa kanapa będzie chodzić.
Napisano 27 December 2014 - 09:37
"Musisz wiedzieć, że na desce jeśli chcesz trochę zabawy, dobrej zabawy, jeśli chcesz się wykazać, musisz mieć respekt dla góry(...) zawsze odczuwasz pewien niepokój, gdy igrasz z górą, w momencie gdy nauczysz się szacunku wszystko się pieprzy(...) Tym właśnie jest snowboard. Ciągłym szukaniem, zmaganiem się, by znaleźć najlepszy stok, najlepszy zjazd. to właśnie przyciąga nas tu co roku"
Napisano 27 December 2014 - 11:55
z potwierdzonych źródeł ryba będzie
PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!
Napisano 28 December 2014 - 16:12
"Musisz wiedzieć, że na desce jeśli chcesz trochę zabawy, dobrej zabawy, jeśli chcesz się wykazać, musisz mieć respekt dla góry(...) zawsze odczuwasz pewien niepokój, gdy igrasz z górą, w momencie gdy nauczysz się szacunku wszystko się pieprzy(...) Tym właśnie jest snowboard. Ciągłym szukaniem, zmaganiem się, by znaleźć najlepszy stok, najlepszy zjazd. to właśnie przyciąga nas tu co roku"
Napisano 29 December 2014 - 16:20
Napisano 30 December 2014 - 10:20
Napisano 30 December 2014 - 18:23
Napisano 20 February 2015 - 10:52
Siemka!
Warto pojechać do Zieleńca na deskę? Planujemy kilkudniowy wypad gdzieś w góry. Kilka osób będzie pierwszy raz jedziło na desce, dlatego interesuje mnie jakaś miejscówka w której można by było wynająć jakiegoś instruktora. No i najlepiej takie w którym nie ma zbyt dużego tłoku.
Czytam sobie tutaj o tym miejscu http://szerokiej-dro...s-na-snowboard/wydaje się być wporządku. A i najwazniejsze, jak tam warunki na stoku? Dośnieżone ?
Napisano 22 February 2015 - 15:36
Instruktora spokojnie wynajmiesz, warunki są znośne. Do nauki chyba najlepszy byłby ten orczyk z kościołem na środku, bodajże Mieszko.
Napisano 22 February 2015 - 17:39
Natomiast za każdym razem jak tam jestem postanawiam sobie, ze to ostatni raz. Dla mnie ilość osób jednocześnie przebywających na stoku jest nie do przyjęcia , szczególnie że znakomita wieksxość z nich to totalne kapelusze, w dodatku nastawione na szybką jazdę ( ja nie potrafię ?!).
Nawet nie chodzi o kolejki - te sa krótsze niż dawniej, bo i wzrosła przepustowość wyciągów ( orczyki zastepowane sukcesywnie przez kanapy) - ale ta sama, a taczej znacznie większa ilość stonki jest pompowana przez nie na stoki, które cudownie sie nie rozmnożyly....
Dla mnie ( piszę o terminach weekendowych) tworzy to sajgon nie do przyjęcia , szczególnie jak ktoś jeździ na desce i lubi pojechać szerzej i szybciej .
Juz nie mówię o tym , ze stoki sa po prostu - łagodnie mowiac - dosc krótkie. Moze dla kogoś kto zaczyna i znajdzie dobie spokojniejsze miejsce typu Mieszko właśnie - to jakoś obleci, ale stoki z najbardziej popularnymi kanapami winterpolu, gryglowka, etc - dla mnie rzeźnia.
Ale można za zobaczyć dziwadlo w skali ( tak mi sie przynajmniej wydaje ) światowej, czyli zielrniecką gondolę, która w rzeczywistości okazuje sie dwoma 6 os wagonikami powieszonymi na wspólnej linie z krzeslami, co powoduje, ze podczas dojazdu wagonikami do peronu cały wyciąg zwalnia , żeby ludzie mogli wsiąść / wysiaść.
Co lepsze, praktycznie nikt tymi godolkami nie jeździ , bo wszyscy w kolejce stoją ze sprzętem na nogach i nie sa przygotowani na wyjątkowe trafienie w postaci tego wagonika...
A wszystko pod dumną nazwą skyway express
Użytkownik md.sign edytował ten post 22 February 2015 - 17:42
- kortek lubi to