Rdza
Napisano 01 September 2010 - 14:38
w zalaczniku kilka fotek...rdza jest na krawedzi tailu.
Napisano 01 September 2010 - 14:56
by Shrek http://adechade.com/...anie-na-goraco/********Konserwacja deski na dłuższy okres bez jazdy********
Od całego procesu smarowania defakto się nie różni niczym. Na koniec zezonu możemy wykonać niektóre czynności porządniej. Np. lepiej wyczyscic slizg przed smarowaniem. Położyc 2 warstwy podkladu zamiast 1. potem posmarowac 3 razy zmiast 1 a to wszystko po to żeby potem sciągnąć tylko smar cykliną i iść jezdzić na desce w stanie sprzed roku.
Tak naprawde przy konserwacji jak nakapujemy smar mozna go nakapac z dodatkowym nadmiarem żeby było go naprawde "troszku" więcej. Rozsmarowywując smar proponuje okrężnymi ruchami smarować przy krawędzi w taki sposób aby smar także je (krawędzie) zalał - dzięki temu nie dostaje się powietrze do metalu i krawędź nie koroduje. I tyle ;]
Co do przechowywania deski to moje zawsze stoją pionowo w pokrowcu w garażu i jeszcze nic im sie nie stało.
Rdza zejdzie po pierwszym zjeździe, a po sezonie zajmij się odpowiednią konserwacją deski.

Napisano 01 September 2010 - 15:22
wezme najwyzej jakis preparat tylko do konserwacji przeciw rdzy najwyzej i przesmaruje delikatnie
Napisano 01 September 2010 - 17:41
powinno do sezonu wystarczyc

Napisano 01 September 2010 - 20:07
Tak siedzę i myślę

Choć ja nigdy nic z tym nie robiłem, czekam na pierwsze jeżdżenie

Napisano 01 September 2010 - 20:25
- Wycierać deskę na kwaterze do sucha siakąś szmatą
- unikać jak się da wkładania deski w breję pośniegową na drodze - bo tam jest sól - sypią przecież
Dlatego ja lubię deski które mają krawędź z nierdzewki (stali nierdzewnej)
Napisano 01 September 2010 - 22:27
Rdzewienie to norma ale można zapobiegać
- Wycierać deskę na kwaterze do sucha siakąś szmatą
- unikać jak się da wkładania deski w breję pośniegową na drodze - bo tam jest sól - sypią przecież
Dlatego ja lubię deski które mają krawędź z nierdzewki (stali nierdzewnej)
spoko spoko...tylko ze ja deske taka kupiłem...na magazynie była i delikatnie jak na zdjeciach podrdzewiało najwyraznije jak stala tyle czasu w magazynie.i chce to po prostu wygonic.
ale teraz stoi w pokoiku cieplutkim na szmtce co zeby dywany nie dotykala wiec nie powinno sie ta rdza poglebiac chyba co.? bo wilgoci dojscia nigdzie nie ma nawet do deski ani nic
Dodaj odpowiedź