Bo jak kończy się śnieg, to pozostaje taka...pustka. I to szczególnie gdy w głowie jeszcze było tyle planów, tyle rzeczy 'do zrobienia i sprawdzenia', a tu nagle CIACH! trzeba to w sobie zdusić i przechować przez rok.
To jak nagły koniec serialu, w który się wciągasz, żyjesz nim przez kilka tygodni, jest czymś stałym pojawiającym się w programie tygodnia A nagle pozostaje pustka...
A, że mnie mocno trzymało to musiałem jakoś wypełnić snowboardową pustkę
I przypomniało mi się jak kolega chciał "ludzika" na snowboardzie do samochodu, tak na podszybiu.
I ... wkurzało nas, że nigdzie czegoś takiego nie mogliśmy znaleźć!?
Nawet jak znaleźliśmy w internecie jakiegoś smerfa na snowboardzie...to gdzieś tam w jakiś zakamarkach zagranicznych sklepów internetowych i już nie ma na magazynie, już nie produkują itd. :/
A przecież to nie miało być jak w PRL'u, że jest mały wybór i masz tylko to co ci dają sklepy, a nie to co TY CHCESZ :/ Miałbyć konsupmcjonizm, "klient nasz Pan!", klient chce — klient ma?!
I tak się wkurzyłem, że aż w desperacji postanowiłem sam sobie zrobić "ludzika" snowboardowego Bo przecież jest — plastomodelina! A przecież to łatwe jak lepienie z plasteliny! I przecież każdy jako dziecko potrafił lepić z plasteliny!
No tam musiałem najpierw trochę youtubować nt. szkieletu z drutu itp.
Ostatecznie stwierdzam, że...nie wyszło tak jak myślałem Mimo starań zgubiłem się w proporcjach i wyszły mi gigantyczne, grubaśne nogi jak u słonia w stosunku do chudego, wklęsłego korpusiku
A i sama pozycja gdy ją ustawiłem z drutu wydawała się dynamiczna i agresywna, ale po dolepianiu modeliny na końcu okazała się jakaś statyczna i zbyt...'wyprostowana'.
Muszę zrobić następną, tym razem w jakiejś porządnej, zgiętej, niskiej i wychylonej do zakrętu pozycji przy skręcie na piętach!
PS
Ale to kiedyś tam, bo teraz w ramach "ukojenia tęsknoty za snowboardem" rzucam się na robienie 'własnych uchwytów na ścianę' do wieszania deski
DSC_6508.JPG 177.53 KB 4 Ilość pobrań DSC_6511.JPG 158.04 KB 4 Ilość pobrań DSC_6510.JPG 170.05 KB 4 Ilość pobrań