Czy działów nie jest za dużo?
Jest za dużo, o czym raz nieśmiale przebąknąłem.
Poza owym razem to:
- Muzyki i filmów bym nie łączył.
- poradniki jako dział nie ma sensu; przydatne tematy powinne wisieć w odpowiednich działach.
Ogólnie na razie za mało jest ludków na aż tyle działów.
Czy uważacie ze dobrym pomysłem jest pozwolenie szkołom, instruktorom i sklepom na reklamowanie sie?
Z reguły wszystko co dobre, reklamują konsumenci/użytkownicy/posiadacze.
Jak widzicie ew. przyszlość aDECHAde?
Jako portal randkowy dla snowboardzistów

Jakieś oczekiwania w stosunku do samego forum oraz przyszłościowo portalu, sklepu?
Może jakaś "szukajka" wyjazdów na portalu?
W smf jest kalendarz, który jest dobrze zgrany z wydarzeniami.
Powinien być jednak wyeksponowany (afaik można snippetami żonglować i dodać rubryczkę o najbliższych eventach na głównej forum) aby było widoczne co nadchodzi wielkimi krokami.
Kalendarz w VB jest sobie taki średni.
Czy uważacie że ew. zamieszczenie reklam na portalu i sprzedaż gadżetów z których dochód byłby przeznaczany np. na utrzymanie serwera było by akceptowalnym działaniem?
Reklamy ...
Powiedzmy sobie szczerze, zarobków z reklam nikt nie ujawni. Nawet Wy.
Niech to będzie i stówa na miesiąc z samego początku. Fajnie, że będzie do wygrania w comiesięcznym losowaniu dla użytkowników zestaw skarpet i nowe majty. Gdy za 2 lata dojdzie do 5tys. użytkowników i 1tys. pln na miech, ciągle będzie do wygrania tylko zestaw skarpet i nowe majty.
Tam gdzie wchodzi sianko, tam się kończy zabawa.
PS. nie chodzi mi o to ze zeby była galeria czy mozliwosc zamieszczania filmików w postach bo to jest niemal oczywiste 
siły na zamiary
Przebajerzone i wleczące się forum zje same siebie.
Natomiast hostowanie załączników też swoje zajmuje. Nie mówię o filmach ofc, ale transfer też kosztuje.