Witam wszystkich,
W black friday będąc przy okazji w Warszawie kupiłem buty Ride Lasso EU48/31cm/UK12 (mniejsze okazały się stanowczo za ciasne- tak, pazury przycięte). Wybieram się w drugiej połowie lutego na Słowację i zamierzałem jeździć na wypożyczonym sprzęcie, ale zacząłem się zastanawiać czy nie kupić już zestawu na kilka lat (niezależność $ od wypożyczalni, ryzyko że na takie kopyto nie dostanę w wypożyczalni odpowiedniej deski, bo moje, etc). Wyczytałem że żeby but nie wystawał poza deskę muszę szukać dechy WIDE. W sieci znalazłem kilka desek, ale nie wiem czy wymiarami to wszystko się będzie sklejać. Czy zestaw np Raven Pulse 2020 170W który ma 315/272/315 wystarczy (to 315 to w najszerszym miejscu, więc z 310 buta zostaje jeszcze 0,5 cm, ale stopy pod kątem, więc...)? (Znalazłem też coś takiego jak Pathron CARBON SILVER 2019 który ma 320/272/320, ale piszą na stronach że to deska bardziej sztywna dla średniozaawansowanych i zaawansowanych, więc domyślam się, że na tym etapie nie dla mnie). Do tego na przykład wiązania Ride Lx 2020 XL (290-330)? Wolę zapytać tutaj - sprzedawca przy zakupie butów powiedział że dla mnie deska to taka za co najmniej 2k zł co przy moim budżecie i stopniu zaawansowania chyba nie jest konieczne.
Mam 194cm wzrostu i ok 90kg tonażu, od ziemi do brody ok 166/167cm. Chciałbym się zmieść w kwocie do ok 1500zł.
Moje doświadczenie-
2018 trzy dni na stoku
2019 trzy dni w Karpaczu (dwie godziny z instruktorem) i dwa wieczory na nocnych zjazdach w Szklarskiej na puchatku
poziom - w miarę umiejętnie zmieniam z krawędzi na krawędź, czasem wyjdzie mi śmigłowiec, ogólnie początki
Dzięki.