Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

WiÄ…zania Do Rossignol Trickstick Af

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Postrach

Postrach

Nowy na forum

• SnoÅ‚borderzy
  • Pip
  • 4 postów
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawÄ™dziach

Napisano 09 marzec 2018 - 18:41

Witam jako , że to mój 1 post , to witam wszystkich.

ParÄ™ razy w tym roku byÅ‚em na desce i jako tako nauczyÅ‚em siÄ™ jeździć, posprawdzaÅ‚em kilka desek z wypożyczalni burton ltr , progression , jakieÅ› 2 jeszcze deski których nazwy nie pamiÄ™tam, sensei'a mocno polecanego ale jakoÅ› mi nie przypadÅ‚ , i rossignol trickstick af 2017/2018 i takÄ… kupiÅ‚em na poczÄ…tek 3-4 lata myÅ›lÄ™, że spokojnie starczy. Obecnie interesuje mnie jazda na dobrze przygotowanych stokach Austria/WÅ‚ochy , potem pewno jakiÅ› freestyle ale jeszcze pewnoÅ›ci brak do jazdy ;) 

Więc deskę już mam flex jej podają niby 6 , buty niestety mam chyba trochę twarde są to Flow Helios 2016 z 1 boa , 4/5 niby ich twardość.

Problemem pozostajÄ… wiÄ…zania , najlepsze jakie miaÅ‚em przy desce podpiÄ™te to byÅ‚y rossignol cuda , i nie wiem czy kupić takie czy może coÅ› innego? 

Nie mam pojęcia jak dużo dają wiązania poza tym , że te gówniane miażdżą buta i są niewygodne.

Budżet ~500zł no chyba , że warto dołożyć 100-200zł do jakiś które są tego na prawdę warte.

#2 retro

retro

Pro snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1444 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 09 marzec 2018 - 21:49

Weź flux TT. W promocji dostaniesz za niecałe 700zł. Będziesz zadowolony.

#3 Postrach

Postrach

Nowy na forum

• SnoÅ‚borderzy
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 09 marzec 2018 - 22:18

Weź flux TT. W promocji dostaniesz za niecałe 700zł. Będziesz zadowolony.

Ds'y widzÄ™ sÄ… niewiele droższe , patrze to wiÄ…zania spokojnie mogÄ… zostać na później jak siÄ™ zmieni deskÄ™. 

Warto dołożyć do DS'ów?

But mam rozmiar 10tke , więc L-ka powinna być git.

Użytkownik Postrach edytował ten post 09 marzec 2018 - 22:21

#4 retro

retro

Pro snołborder

• SnoÅ‚borderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1444 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 10 marzec 2018 - 09:32

Nie wiem, w DS nie jeździłem. TT mam z 5 lat i jestem zadowolony.

#5 Postrach

Postrach

Nowy na forum

• SnoÅ‚borderzy
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 10 marzec 2018 - 09:54

Nie wiem, w DS nie jeździłem. TT mam z 5 lat i jestem zadowolony.

Nie mogłem znaleźć TT same ~800zł , już się chyba pokończyły. Wziąłem Ds'y mam nadzieję pojechać w tym roku jeszcze raz do Austrii może coś opiszę , ale z moim doświadczeniem może być ciężko o rzetelne info.

#6 Postrach

Postrach

Nowy na forum

• SnoÅ‚borderzy
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 06 sierpień 2018 - 19:08

Może kogoś będzie ciekawiła opinia o desce & wiązaniach , z racji nie dużego doświadczenia nie jest na pewno perfekcyjna. 2 wypady 6dniowe i chwile w zieleńcu na snowboardzie , deski podpięte pod stopy : burton ltr , burton progression, jakiś head z wypożyczalni, salomon nie pamiętam modelu i patron sensei.

Rossi TrickStick AF 158cm - rider 182cm 83kg

Na pewno można polecić tÄ… deskÄ™ osobie która siÄ™ uczy i stawia pierwsze kroki na snowboardzie , nie wiem ile jest magii lub prawdy w tym autoturnie ale zdecydowanie proÅ›ciej zmienia siÄ™ kierunki jazdy tÄ… deskÄ…. Deska jest dość sztywna w porównaniu do patrona , i prowadziÅ‚o mi siÄ™ jÄ… pewniej, w patronie możliwe , że przez swój brak umiejÄ™tnoÅ›ci (jeszcze bo byÅ‚y to poczÄ…tki) miaÅ‚em takie dziwne uczucie podnoszenia / giÄ™cia siÄ™ tyÅ‚u deski pod wiÄ…zaniem. Deska jest dość lekka w porównaniu do tych które miaÅ‚em w rÄ™ce , przez laminat przeÅ›wituje Å›wiatÅ‚o w wielu punktach. WedÅ‚ug aplikacji mierzÄ…cej prÄ™dkość gps, przy prÄ™dkoÅ›ciach ~60kmh+ czuÅ‚em siÄ™ stabilnie i nie miaÅ‚em wrażenia, że deska myszkuje czy coÅ› w tym stylu. DeskÄ™ pożyczyÅ‚em też na kilka zjazdów koledze który uczyÅ‚ siÄ™ jeździć ze mnÄ…, i odniósÅ‚ bardzo podobne wrażenie, że deska proÅ›ciej inicjuje skrÄ™t i jest bardziej stabilna. Jako , że próbowaÅ‚em wchodzić na krawÄ™dzie i chyba nawet mi siÄ™ trochÄ™ udawaÅ‚o czuÅ‚em siÄ™ bardzo pewnie trzymaÅ‚o bardzo mocno i jechaÅ‚o siÄ™ dość przewidywalnie. Mam jakieÅ› nagranie z 9 dnia na desce trochÄ™ zamiatania, chyba trochÄ™ krawÄ™dzi + czekanie na kumpla. https://youtu.be/YTJA2F4xfUQ?t=257   , niestety 1 bateria do gopro to za maÅ‚o, a wszystko krÄ™cone rano bez wczutki itp na nastÄ™pnym wypadzie bÄ™dzie lepiej ;)

Flux DS

WiÄ…zania majÄ… bardzo fajne pompki, ale nie bardzo wiem jak je opisać , mam wrażenie , że na rossignol viper lepiej mi trzymaÅ‚o buta dolne mocowanie. I takie lekkie odczucia, że sÄ… chyba trochÄ™ miÄ™kkie, niewykluczone , że to przez brak & złą technikÄ™. Szybko przetarÅ‚a mi siÄ™ farba z tyÅ‚u wiÄ…zania na Å‚yżce. I z butem flow helios przedni strap Å›rednio pasuje na buta i go mocno Å›ciska odksztaÅ‚cajÄ…c but wiÄ™c pewno niedÅ‚ugo mogÄ… siÄ™ zrobić mocno kapciowate na frontach.  

Użytkownik Postrach edytował ten post 06 sierpień 2018 - 19:19