Zacznijmy od tego, że dział ten a nie inny bo chodzi mi konkret o ustawienie wiązan na kaczke.
I teraz tak pozycje podstawową większosc zna a ci od których oczekuje rad to juz na pewno wiec skrótowo jak to sie ma do takiego filmiku:
Ewidentnie otwiera pozycje przy jedzie na krawedzi frontside (na backu też oczywiście ale juz mniej), dodatkowo kolano przekreca do srodka a efekt jaki jest każdy widzi. Czy SITS uczy swojej techniki ze względu na kolana które przy tego typu jeździe dostaja mocno w dupe?
osobiscie gdy tylko próbuje coś ala body carve bez otwarcia pozycji i zejscia kolanem do srodka jest to niewykonalne.
Druga sprawa, ze na filmiku widać (według mnie) jak prostuje nogi w momencie wejscia na skręt by dociażyc krawędź, i tu pytanie czy jest to czynnik niezbędny do body carve czy raczej zależny od prędkosci?
Za błedy w pojeciach przepraszam jesli takowe są.
Drugi filmik:
Przy śmigu ewidentnie widać łyżeczke i prostowanie nóg przy wejściu na krawędź backside. Czy coś takiego przy muldach ma szanse bycia? Czy to już inny poziom snowboardingu gdzie zasady które obowiazuja np mnie juz go nie dotycza?
EDIT: nie wkleiło mi drugiego filmika
Użytkownik gula44 edytował ten post 14 February 2017 - 14:28