Testy Nobile
Napisano 11 February 2017 - 09:18
Napisano 11 February 2017 - 10:49
tez to widziałem, potwierdzam. Ale testy związane chyba też z imprezą, która się dziś będzie krecić.
Napisano 11 February 2017 - 11:02
Napisano 13 February 2017 - 22:04
A oni mają jakieś ciekawe Desiwa ? Jakoś w sklepach tego nie widać.
Napisano 14 February 2017 - 08:40
No wiesz... u nich produkuje Pathron i Raven oraz kilka innych zachodnich marek. Kiedyś mieli bardzo chwalony model Cobra a SzymSzym dobrze pisał o Tricky.
Nie znam bieżącej linii więc nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć ale kupiłem mojemu młodemu JibberJabbera w tym roku (350 zł za nówke z gwarancją na wyprzedaży bezpośrednio w fabryce) i byłem pod wrażeniem jak ta deska jest zwrotna i jak fajnie trzyma krawędź przy swoim flexie.
Nobile na pewno jest dobrą propozycją na pierwsze drewno ze względu na stosunek jakości do ceny a zaawansowani na pewno też znajdą coś ciekawego.
Na YT można zobaczyć filmiki OXS-a (Marcin Karkowski?) jak ujeżdza Nobile na Pilsku i okolicach Szczyrku.
Edyta:
Przykład jazdy, jeszcze pod marką Contract:
Użytkownik slv edytował ten post 14 February 2017 - 12:12
dodanie filmiku
Napisano 14 February 2017 - 14:23
Napisano 14 February 2017 - 17:31
Wydaje mi się , ze na nobile jeździ (l) na przykład szwabski team narodowy , wiec raczej produkt musi być konkretny...
No ale twardy sprzęt snowboardowy, tak ?
Wiem ze są fabryka i to już prawie ostatnia w EU. Chyba tylko Capita i fabryka która dla Burka robi została co ?
Korua Shapes robi u nich również desiwa.
Napisano 14 February 2017 - 18:02
No i rzeczywiście pamietam entuxjastyczną reckę szymszyma deski tricky, nawet się po niej podjaralem żeby sobie kupić
Napisano 14 February 2017 - 23:27
Dla mnie na z sztywniejszych twintipów które mają świetnie jeździć a przy tym, żeby press był widoczny to wyraźna pierwsza trójka: Tricky, NS Proto (nie mogę się doczekać objechania Ripsawa) i Ride Burnout.
Lib TRS, Travis, Gnu RC, Ride Helix, Crook, Lobster Parkboard, Burton Custom X, gorzej na krawędzi a tylko Crook wyraźnie lepiej się wyginał.
ProDish, jakby fajność mierzyć widocznością w sklepach/na stokach to najfajniejszą firmą będzie Wed'ze
Na Nobile jeździ kadra alpejska Niemiec i Korei Płd. No i oczywiście Gniazdo Ale w sumie nie wiem na jakim modelu jeździ.
Mam też gigantkę Nobile, jest konkret produkt, ale porównanie tylko do SG mam.
Napisano 15 February 2017 - 21:10
Mam wrażenie, że ma tu zastosowanie przysłowia: cudze chwalicie a swego nie znacie
W tej klasie cenowej chyba trudno znaleźć cokolwiek podobnej jakości więc początkujący lub osoby z okrojonym budżetem na pewno powinny brać tą markę pod uwagę.
Na pewno marketing kuleje bo w niewielu miejscach ich widać a stronie jako dystrybutor widnieje tylko lulagoga więc to chyba jedyny sklep stacjonarny
Napisano 20 February 2017 - 13:29
Napisano 20 February 2017 - 14:12
ProDish, jakby fajność mierzyć widocznością w sklepach/na stokach to najfajniejszą firmą będzie Wed'ze
eeee w Polsce to chyba Raven
wszędzie w PL widać Ravena głównie.