żeby nie śmiecić w heju, zakładam nowy temat...
a na dzień dobry taka perełka..:
am_sn.jpg 97.23 KB
35 Ilość pobrań
także pamiętajcie... oni tam inny śnieg mają...
Napisano 22 January 2017 - 11:21
Użytkownik tuczerro edytował ten post 22 January 2017 - 11:28
Napisano 22 January 2017 - 12:09
Podobno eskimosi potrafią rozróżnić 200 rodzajów śniegu. Może powinni produkować inne modele desek dla każdego z rodzajów
Napisano 22 January 2017 - 13:16
I teraz bądź tu mądry .. który śnieg lepszy ? Nasz swojski czy hamerykanski ??
No i zobaczymy czy teraz jak jest Trump to im śniegu nie zmieni
Imo pan M przygotowuje sobie podłoże żeby wyjechać z teza że deski made in USA/Canada nie będę dobrze w Europie jeździć
trzeba zapytać kogoś kto tam jeździł . Mnie USA kojarzy się z duża iloscia śniegu, lód to chyba bardziej na Alasce, nie wiem nie byłem ;p . Mieszkając w USA to miałbym w d*pie czy mi dobrze krawędź trzyma skoro co chwile maja dostawę świeżutkiego śniegu z nieba. W snowparku dużo ludzi sobie jeździ . Oni maja chyba inne priorytety , możliwości itd.
Użytkownik babaloo ;p edytował ten post 22 January 2017 - 13:19
Napisano 22 January 2017 - 18:26
I teraz bądź tu mądry .. który śnieg lepszy ? Nasz swojski czy hamerykanski ??
No i zobaczymy czy teraz jak jest Trump to im śniegu nie zmieni
Imo pan M przygotowuje sobie podłoże żeby wyjechać z teza że deski made in USA/Canada nie będę dobrze w Europie jeździć
a italiancki śnieg jest taki sam jak nasz polski...?
Napisano 22 January 2017 - 19:01
Napisano 22 January 2017 - 19:10
......don't eat yellow snow ......just ride....https://www.youtube....?v=bQmrb0_YY4U
Napisano 22 January 2017 - 19:17
sporo ichnich samochodów średnio jeździ i jakoś ciężko im idzie skręcanie. Może z deskami jest podobnie i nasze trasy nie są do nich przygotowane 😂Imo pan M przygotowuje sobie podłoże żeby wyjechać z teza że deski made in USA/Canada nie będę dobrze w Europie jeździć 😂😂😂
Napisano 22 January 2017 - 19:23
sporo ichnich samochodów średnio jeździ i jakoś ciężko im idzie skręcanie. Może z deskami jest podobnie i nasze trasy nie są do nich przygotowane 😂
Napisano 22 January 2017 - 19:34
Włochy to inna bajka, maja ruch bezwizowy z USA, wiec wymiana śniegowa miedzy tymi krajami jest bezproblemowa, trasami zapewne również się wymieniają 😂Czyli analogicznie odpowiadając na pytanie Bodka jeszcze raz , tak mamy inny śnieg w makaroniarni bo tutaj liby dobrze jeżdżą a w PL nie
Użytkownik Don Dżonson edytował ten post 22 January 2017 - 19:34
Napisano 22 January 2017 - 19:37
Napisano 23 January 2017 - 14:45
łołoło, dobrze, ze mam wize USA to bede mogł sie bezpiecznie ześlizgiwać
Napisano 23 January 2017 - 15:11
lucky U...
Napisano 26 January 2017 - 10:12
pojawia się nowy magiczny zwrot w opisywaniu jazdy na desce..: "...nie dbasz o to, czy ciężar ciała jest idealnie na dwóch nogach, czy nie..."
widać ktoś tu szpieguje "konkurencję" i wyłapuje "smaczki"...
edyta - tylko znaczki ""
Użytkownik praxx edytował ten post 26 January 2017 - 10:16
Napisano 30 January 2017 - 12:26
trzeba zapytać kogoś kto tam jeździł . Mnie USA kojarzy się z duża iloscia śniegu, lód to chyba bardziej na Alasce, nie wiem nie byłem ;p . Mieszkając w USA to miałbym w d*pie czy mi dobrze krawędź trzyma skoro co chwile maja dostawę świeżutkiego śniegu z nieba. W snowparku dużo ludzi sobie jeździ . Oni maja chyba inne priorytety , możliwości itd.
To zalezy gdzie mieszkasz. Teraz w Californii jest raj. Rok temu byla tragedia, zero sniegu i wogole kataklizm ekologiczny (susza).
Zatem teraz jest lepiej w PL niz na calym zachodnim wybrzeze polnocnej ameryke (od North Carolina do Quebec oprocz jeden stok), prawie zero sniegu ani zimy i jezdzi sie na golym lodzie.
Ogolnie na zachodzie sie jezdzi na puchu i miekkim sniegu a na wschodzie na sztucznym sniegu i lodu.
Napisano 30 January 2017 - 13:03
To zalezy gdzie mieszkasz. Teraz w Californii jest raj. Rok temu byla tragedia, zero sniegu i wogole kataklizm ekologiczny (susza).
Zatem teraz jest lepiej w PL niz na calym zachodnim wybrzeze polnocnej ameryke (od North Carolina do Quebec oprocz jeden stok), prawie zero sniegu ani zimy i jezdzi sie na golym lodzie.
Ogolnie na zachodzie sie jezdzi na puchu i miekkim sniegu a na wschodzie na sztucznym sniegu i lodu.
I tak pewnie zobaczymy w wiadomościach zdjecia z zasypanego Nowego Jorku jak co roku rok temu mieli tam mega opad, a kilka lat temu nawet Atlante zasypało.
Nie wiedziałem ze na wschodzie są jakieś góry i kurorty narciarskie. Pewnie nawet sami Amerykanie z zachodu nie moja o tym pojęcia
Napisano 30 January 2017 - 14:53
Ogladajac wiadomosci to mozna miec mocno spierdolony obraz calego swiata, nie tylko pogody w USA
A co do drugiego zdania, ostatnio widac czesc amerykaninow maja malo pojecia o czymkolwiek.
Napisano 30 January 2017 - 19:03
Ogladajac wiadomosci to mozna miec mocno spierdolony obraz calego swiata, nie tylko pogody w USA
A co do drugiego zdania, ostatnio widac czesc amerykaninow maja malo pojecia o czymkolwiek.
@michael - poziom sarkazmu ci rośnie... dobrze, dobrze...
to może oni jednak nie wiedzą w którą stronę się wygina..?
Napisano 02 February 2017 - 21:44
Ogladajac wiadomosci to mozna miec mocno spierdolony obraz calego swiata,
Dokładnie. A tak naprawdę cały świat się teraz jara carvingiem. To w końcu podstawa jazdy poza trasą