prrrr... szalony... jeszcze raz... gdzie się nie pocisz..? o ile mi wiadomo to gruczoły potowe (ekrynowe) występują równomiernie - mniej więcej - na powierzchni całej skóry, na bicku, obok bicka i pod bickiem też... chyba, że jest inaczej - to mamy stan chorobowy, czyli sytuację inną, odmienną, nienormalną...
to, że membrana może ulec zniszczeniu, to oczywista oczywistość, ale wtedy mamy z sytuacją kiedy jej po prostu nie ma, a jak czegoś nie ma, to nie może spełniać swojej funkcji... tak jakbym napisał: przemokła mi kurtka z gore, ale była rozcięta/rozerwana...
założenie jest takie: odzież ochronna, wyposażona w membranę ePTFE (lub inną o podobnych właściwościach) z istniejącą warstwą DWR warunek niekonieczny) używany zgodnie z przeznaczeniem... plecak, czy inne przedmioty mające kontakt z powierzchnią materiału usuwa skutecznie co najwyżej warstwę DWR spełniającą funkcję hydrofobową, a nie wodoszczelną... i ona cieknie... z jakiegoś powodu... i to jest lipa...
także ten teges... się qrtka na wacie napisałem...
edyta..: czasem w tych miejscach są suwaki od wentylacji pod rękawami i tamtędy wilgoć może przenikać lub gorzej się "odprowadzać", jeśli membrana bangla...
Użytkownik praxx edytował ten post 19 October 2016 - 10:44