Bielizna Termoaktywna
Napisano 22 October 2015 - 17:53
Pisze do was z zapytaniem jakie w miare dobre termo polecacie, koszulka z długim rękawem i spodnie. Stare sie juz zużyły, a sezon się zbliża i czas zainwestowac w nowe Cena za komplet tak do 250 złotych a maxymalnie 300 zł.
"Musisz wiedzieć, że na desce jeśli chcesz trochę zabawy, dobrej zabawy, jeśli chcesz się wykazać, musisz mieć respekt dla góry(...) zawsze odczuwasz pewien niepokój, gdy igrasz z górą, w momencie gdy nauczysz się szacunku wszystko się pieprzy(...) Tym właśnie jest snowboard. Ciągłym szukaniem, zmaganiem się, by znaleźć najlepszy stok, najlepszy zjazd. to właśnie przyciąga nas tu co roku"
Napisano 22 October 2015 - 18:27
Każda bielizna markowa robi robotę.
Ja używam Burka, Crafta, New Balance, Under Armour
Mam nawet coś tam z Lidla i też robi robotę
Ja polecam Under Armour, Crafta - fajna jakość
Napisano 22 October 2015 - 18:35
"Musisz wiedzieć, że na desce jeśli chcesz trochę zabawy, dobrej zabawy, jeśli chcesz się wykazać, musisz mieć respekt dla góry(...) zawsze odczuwasz pewien niepokój, gdy igrasz z górą, w momencie gdy nauczysz się szacunku wszystko się pieprzy(...) Tym właśnie jest snowboard. Ciągłym szukaniem, zmaganiem się, by znaleźć najlepszy stok, najlepszy zjazd. to właśnie przyciąga nas tu co roku"
Napisano 29 November 2016 - 18:42
A co sądzicie o polskiej 4f? Mają dobre ceny i chciałem taka na mikołaja
Użytkownik slv edytował ten post 31 December 2016 - 17:48
spam linkami
Napisano 30 November 2016 - 00:06
ja mam jeden komplet z jakiegos sklepu motocyklowego, jeden jakis lidlowy chyba i jeden brubecka. I czasem odczuwam roznice brubeck/lidl, ale ogolem w przecietnewarunki to i takie przecietniaki dają radę. Brubeck za komplet kosztował mnie ok 3 stówek, a te no-name kwestia kilkudziesieciu-stu ziko, i są jak najbardziej spoko
Napisano 30 November 2016 - 11:32
W TK-Maxx można dostać komplet merino (gramatura 230) za ~ 200 -250 zł.. Nie jest to może Icebreaker więc trochę czasem gryzie ale robotę robi. W przeciwieństwie do wszelkich sztucznych grzeje nawet jak jest mokry. Mają też Under Armour w niezłych cenach.
Użytkownik retro edytował ten post 30 November 2016 - 11:39
Napisano 30 November 2016 - 11:47
W TK-Maxx można dostać komplet merino (gramatura 230) za ~ 200 -250 zł.. Nie jest to może Icebreaker więc trochę czasem gryzie ale robotę robi. W przeciwieństwie do wszelkich sztucznych grzeje nawet jak jest mokry. Mają też Under Armour w niezłych cenach.
No ale w TKMAXX to trzeba to trafić czyli odwiedzać ich co kilka dni.
Czasem perełki się znajduje w super cenach.
Ja zajebistą puchówkę Columbia ostatnio wyczaiłem.
A ta bielizna na jakim dziale była ? Bielizna czy wisiała z Tshirtami ?
Napisano 30 November 2016 - 12:17
- ProDish lubi to
Napisano 30 November 2016 - 12:38
Ja kupiłem u nich puchówkę Bergansa A bielizna wisiała chyba na Outdoorze o ile dobrze paniętam.
OK to wiem gdzie szukać
Napisano 30 November 2016 - 21:25
brubeck extreme merino poczytaj testy osobiscie polecam nie do zdarcia:)
Prodish bez urazy ale wedlog mnie burton do under armour crafta czy brubecka ma sie nijak.
Nie urazisz mnie
Mam różne bielizny od Burtona, Under Armour, Craft, kiedyś miełame Brubecka, mam nawet bieliznę z Lidla i z Juli.
Jeśli są uszytę z dobrym materiałów to się sprawdzają.
Jak dotąd zawiodłem się na jednej bieliźnie od Analoga i od DC. Porażka.
Ostatnio lubię bardzo Under Armour i jedną bieliznę Burton AK. Crafta już nie używam.
Napisano 30 November 2016 - 23:09
Musi byc z 100% welno merinosow
Polecam firme Smartwool
Napisano 01 December 2016 - 00:06
a wy w tych kalesonach to qr** na alasce niedźwiedźie pasiecie, czy jak..? mi jakoś bielizna burtka czy 686 wraz z odzieżą bez dupenszwanców zbędnych jakoś przeżyć pozwoliła... fakt - jajka się nie pociły czasem, ale ludzi ze stoku zabierało... a odczucie zimna na 3200 przy -32 i wietrze +/- 50km/h jest syte...
Napisano 01 December 2016 - 08:50
Dla mnie w bieliźnie jest ważne to by była sucha tj. nie namakała i oddawała wilgoć do warst zewnetrznych tj. kurtki z Gore. Tym samym mam sucho i ciepło. Izolacja to II priorytet,
Doskonale widać czy bielizna namaka czy nie jak się wyjmie z pralki po wirówaniu.
Dobra bielizna wyjęta z pralki po wirowaniu jest praktycznie sucha. A te słabe sa mokre jak bawełna.
Napisano 01 December 2016 - 09:13
Użytkownik retro edytował ten post 01 December 2016 - 09:16
- EriksonE lubi to
Napisano 01 December 2016 - 11:33
Welna merinosow nie wali po kilku dni jazdy Nawet skarpetki z merinosow mi wytrzymuja 2 dni jazdy
Napisano 01 December 2016 - 13:20
Welna merinosow nie wali po kilku dni jazdy Nawet skarpetki z merinosow mi wytrzymuja 2 dni jazdy
Ja tam wolę co dzień świerzą bieliznę mieć na sobie.
Napisano 01 December 2016 - 15:41
A ja wole wydac ta kase na snb. Konkurs piękności i zapachami zostawiam narciarzom
Napisano 01 December 2016 - 15:55
Imo zamiast dawac grubą kase za kozacką bielizne lepiej kupić 6 par w Decathlonie czy lidlu i codziennie mieć nówkę.
Napisano 01 December 2016 - 17:00