Tak sobie od dłuższego czytam różne wątki na roztomajte kwestie i mam wrażenie, że chyba nam się forum trochę rozjeżdża. Czy jest możliwość by odrobinę uporządkować wątki? Chodzi o to, że w większości jest taki offtop, iż tak naprawdę ciężko jest wyłuskać informacje ściśle z tematem związane, co może przyprawić o zawrót głowy nie tylko nowicjuszy, lecz również osoby, które zaglądają tu regularnie.
Przykładowo, w tematach dot. wyboru sprzętu dla początkującego wywiązuje się dyskusja nt. prawidłowej pozycji na desce lub ustawienie kątów. Poza tym tematów "kupię dla początkującego" jest milion pięćset sto dziewięćset
Może pozmieniamy tytuły wątków, poscalamy lub porozdzielamy co nieco?
Może warto by było zrobić kompedium pt. "polecany sprzęt do nauki /dla chłopa/ /dla baby/", tudzież "polecany sprzęt dla średniozaawansowanego do parku" itp. gdzie znajdzie się lista desek/wiązań/butów czym wyczerpiemy temat?
Myślę, że zwiększyłoby to estetyczną warstwę naszego ulubionego miejsca snb "spotkań", a także podniosło walor merytoryczny forum, który i tak, w moim mniemaniu, jest na naprawdę przyzwoitym poziomie:)
Sama nieraz byłam twórcą offtopu, za co biję się w pierś i obiecuję noworoczną poprawę
Ten topic to tylko propozycja i moje prywatne zdanie, a nuż ktoś ma podobne odczucia. Jeśli nie mam racji, to liczę na to, że chociaż wywiąże się dyskusja i wpadną jakieś nowe pomysły
Galimatias
Rozpoczęty przez
Respie
, 19 Dec 2014 09:11
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 December 2014 - 09:11
тише едешь - дальше будешь!
Napisano 19 December 2014 - 15:47
nie chcemy ograniczać forumowiczów bo to forumowicze tworzą adechade.com jak w życiu zawsze do jednego tematu jest milion dodatkowych
Jeśli masz jakieś konkretne sugestie to pisz do Shreka
Jeśli masz jakieś konkretne sugestie to pisz do Shreka
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
jako moderator wypowiadam się również jako osoba prywatna bardzo proszę o uszanowanie tego faktu
Napisano 19 December 2014 - 16:47
Respie... to jest tak jakbyś przedszkolaków chciała nauczyć musztry
nie da się
Mamy mocno rozbudowany ModTeam, który często zamiast sprzątać sam bałagani do tego stopnia że ostatnio Praxx trzykrotnie zgłaszał spam robiony przez ModTeam - wprawdzie wg mnie mieści się to w szeroko pojętej swobodzie wypowiedzi, niemniej jednak czasem faktycznie bałagan powstaje.
scalanie i konsolidacja wątków wprowadzi jeszcze większy chaos,
Ludzie są leniwi - zamiast poszukać i kopać w tematach już powstałych wolą założyć nowy tak zeby odpowiedzi pojawiły się same
Co do swobody wypowiedzi - tak jak napisała Kama dyskusja często sama ewoluuje i musimy wiedzieć kiedy ją przerwać, opanować a kiedy nie reagować
Tak jak obiecałem ModTeam dostanie nowe odświeżone wytyczne jeżeli chodzi o nadzór.
Każdy pomysł chętnie przyjmiemy
pzdr
JW
nie da się
Mamy mocno rozbudowany ModTeam, który często zamiast sprzątać sam bałagani do tego stopnia że ostatnio Praxx trzykrotnie zgłaszał spam robiony przez ModTeam - wprawdzie wg mnie mieści się to w szeroko pojętej swobodzie wypowiedzi, niemniej jednak czasem faktycznie bałagan powstaje.
scalanie i konsolidacja wątków wprowadzi jeszcze większy chaos,
Ludzie są leniwi - zamiast poszukać i kopać w tematach już powstałych wolą założyć nowy tak zeby odpowiedzi pojawiły się same
Co do swobody wypowiedzi - tak jak napisała Kama dyskusja często sama ewoluuje i musimy wiedzieć kiedy ją przerwać, opanować a kiedy nie reagować
Tak jak obiecałem ModTeam dostanie nowe odświeżone wytyczne jeżeli chodzi o nadzór.
Każdy pomysł chętnie przyjmiemy
pzdr
JW
kropki !!! wracać mi tu !!! znowu sp***doliły ..