@macpas jak dla mnie mało porządny ten filmik... Unitedcyclist znam i szanuje, ale odnoszę wrażenie, że chłopak mało obiektywnie podchodzi do tematu i woli 26calowe...
Oczywiście, że pod pewnymi względami lepsze jest mniejsze koło. Jeździłem na górskim 26calowym, teraz mam 29cali i takie moje prywatne subiektywne odczucia (może komuś pomogą przy wyborze między 26 a 29)
wygoda, komfort jazdy +3 dla 29cali (większe koło nie wpada tak w dziury, mniej odczuwa się na tyłku i nadgarstkach nierówności)
zwrotność +2 dla 26cali (osobiście nie odczuwam dużej różnicy w zwrotności, bardziej szerokość kierownicy. Czasem mam stracha, że przyhaczę o drzewo)
Prędkość +4 dla 29cali (przy jeździe na wprost po łatwych leśnych dróżkach zamiast 23-24 kmph jadę tym samym wysiłkiem 27-28kmph)
Trakcja, przyczepność +6 dla 29cali (nie tylko w piasku, również podjazdy pod górę. Na 29 bez wysiłku robiłem górki na których trochę mi brakowało, żeby na 26 podjechać)
Masa +1 dla 26cali (bidon z piciem waży więcej niż różnica w masie kół)
Gabaryty +2 dla 26 cali (rower trzeba gdzieś przechowywać - najlepiej zaraz koło łóżka, a niestety 29ery to są ogromne bestie)
Każdy musi sam zdecydować do czego chce rower i wtedy wybrać odpowiedni. Jeśli koleżanka chce jeździć głównie po ulicy, czasem w lesie i chce używać tego samego roweru to ja zdecydowanie doradzam większe koło.
W mieście nie potrzeba zwrotności a im szybciej jedziesz po ulicy tym bezpieczniej między samochodami. Chyba, że Lolaa śmigasz po chodnikach

te wtedy nie będziesz tak odczuwać wystających płytek i krawężników.
Co do jazdy ekstremalnej w lesie to być może 26 będzie lepszy, ciężko mi stwierdzić bo są różne ekstremalne jazdy
Moja propozycja to dwa rowery

jeden na ulice i drugi do lasu
@Lolaa co do tego Krossa to jest to rower który spełni Twoje wymagania (o ile rozmiar ramy pasuje). Wygląda na damski także jeszcze lepiej bo geometria dopasowana do kobiet

Niestety brak opisu a szczerze nie chce mi się szukać po grafice co to za model i jaki rocznik

także czy się opłaca za 700pln to nie podpowiem, musiałbym wiedzieć jakie ma podzespoły i w jakim stanie.
Widzę tylko, że korba wygląda na 'jednoczęściową' z blach a takie korby raczej na ekstremalną jazdę się nie nadają
Ktoś to czyta jeszcze ?

mam nadzieję że pomogłem