Hi-Back Rotation
Napisano 15 March 2014 - 09:21
Próbowałem na dwóch różnych wiązaniach.
Kiedy hi-back jest ustawiony w miarę na środku to idealnie się opiera na wiązaniu. Natomiast mając 21 stopni z przodu, żeby hi-back był równolegle z deską to muszę obrócić go granic możliwości wiązania.
Po pierwsze gdybym miał np. 30 stopni to ustawienie równolegle do krawędzi jest niemożliwe. A to pozwala zapytać czy producenci rekomendują takie ustawienie czy to jakiś wymysł...
Po drugie w tak skrajnym ustawieniu hi-back jest już tak naprężony, że nie da się go idealnie oprzeć o wiązanie. Odbija w wielu miejscach, a nawet po zapięciu buta styka się na maksymalnie 2/3 szerokości. To znów poddaje pod wątpliwość ustawienie takie. No bo niby ma być zesponsywność większa, a wprowadzamy "luz".
To jak to jest z tym hi-back rotation? Trochę google'ałem, ale żadnego artykuły producenta z jednoznacznymi odpowiedziami nie trafiłem.
Napisano 15 March 2014 - 10:20
natomiast zastanawia mnie co innego... po kiego grzyba rotować hiback'a przy +30..?
Napisano 15 March 2014 - 10:47
konkluzja jest jedna... odpuść sobie...
Myślałem, że ktoś już wypił tyle, że w końcu do czegoś doszedł....
Napisano 15 March 2014 - 10:55
Napisano 15 March 2014 - 11:18
jak się pojawia ból to wtedy można zrotować hibacka.
trzeba szukać idealnego rozwiązania dla siebie.
no. Canting. Po testach w tym roku podobnych wiązań z Cantingiem i bez wolę z Cantingiem, Wygodniej się śmiga. Bardziej komfortowo.
Napisano 15 March 2014 - 20:13
Oooo no co ja widzę następny który czuje różnicę...Po testach w tym roku podobnych wiązań z Cantingiem i bez wolę z Cantingiem, Wygodniej się śmiga. Bardziej komfortowo.
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 15 March 2014 - 20:51
Napisano 16 March 2014 - 10:16
a może posłuchać tendencji światowych i trochę spuścić ze stance'u..?
no może spróuje ale obecnie jestem zadowlony z kaczki w -15/15 i około 60 cm rozstawu.
Napisano 16 March 2014 - 13:49
Napisano 16 March 2014 - 15:59
ja miałem incydent z węższym stance....... ale wróciłem do 59cm........ jakoś lepiej.......... ale zmniejszymłem za to kąty
żeby nie było. Czasem też ustawiam -12/12 ale tylko na twinach
jak biorę coś z setbackiem do zapindalania tylko to -6/12