Kolekcja 14/15
Napisano 29 January 2014 - 07:55
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 29 January 2014 - 09:10
Na dzień dobry miłe zaskoczenie. Nowy patent Endeavor - uretanowy sidewall wytopionym w rdzeń dostał złotą nagrodę tegorocznych targów ISPO. Bardzo miła sprawa że tak mała firma może innowacyjnością technologiczną wyprzedzić gigantów tego biznesu. Wielki szacun dla Jasona. Rok temu ten patent pojawił się nieśmiało w Arhetype, a w najbliższym sezonie będzie obecny w każdej desce. Co daje? Po pierwsze takie łączenie lepiej i trwałej chroni rdzeń deski, po drugie sam sidewall redukuje wibracje deski w czasie jazdy po twardym śniegu Wasze kolana odczują to!
Marcin prosze cie.
Stary ten patent
mam to w desce Ride z 2006 roku i nazywało się to Slime Walls. Film Ride poniżej.
Napisano 30 January 2014 - 08:28
Uretanowe sidewalle też mam w deskach stepchild
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 30 January 2014 - 09:48
Prodish tu nie ma podjaru materiałem jedynie technologią łączenia. Wszystkie tradycyjnie używane sidewalle są przyszywany w kilku punktach do rdzenia, tu sidewall wtapia się w rdzeń.
Uretanowe sidewalle też mam w deskach stepchild
Tak, tak niby inne ale zalety wszyscy te same w publikacjach marketingowych sprzedają:
- lepsza ochrona sidewalla
- mniej wibracji
inowacje moża podzielić na prawdziwe inowacje i te marketingowe z cyklu "make it big"
Ja czekam aż jakaś firma znów wymyśli jakąs mega inowację na miarę rockera, hybrydy lub coś nowego w wiązaniach lub butach,
Napisano 08 May 2014 - 08:49
Prosnow S.C.
Napisano 08 May 2014 - 11:55
Myśłę że oczekujesz zbyt wiele Natomiast żadko zdaża się by innowacje techniczne/technologiczne wypływały z małej firmy. Z regóły za innowacjami technicznymi stoją za liderzy rynku. Może po prostu pożyczę Ci jakiegoś Endeavora 14/15 z wiązaniami Burtona na początek sezonu - przekonasz się sam
New Standarda na testy w mojej wielkości bym wziął tj 151. Wiązki do tego mam. Specjalnie jedne trzymam na testy.
Przekonujem mnie w konstrukcji ZeroCamber i DownTech.
Ostatnio wolę Hybrydy (w tym flaty) niż rockery.
Zgadzam sie że inowacje idą tylko od dużych firm.
Śmigałem na BOD, troche za małym na mnie ale ...... wrażenia super.
Napisano 12 May 2014 - 12:33
- ProDish lubi to
Prosnow S.C.
Napisano 12 May 2014 - 17:23
na razie na śnieg się nie wybieram bo miekko na lodowcach ale ..... październik - YES
Napisano 30 July 2014 - 21:50
Prosnow S.C.
Napisano 02 October 2014 - 11:01
Prosnow S.C.
Napisano 03 October 2014 - 11:10
Napisano 03 October 2014 - 15:15
Prosnow S.C.
Napisano 03 October 2014 - 15:46
Napisano 06 October 2014 - 11:50
Prosnow S.C.
Napisano 06 October 2014 - 15:05
a propos - masz zdjęcie wejścia tego insertu, tj co jest pod zaślepką. Czy te inserty będą identyczne z Burkowymi ?
Napisano 06 October 2014 - 19:07
Prosnow S.C.
Napisano 15 October 2014 - 14:36
Prosnow S.C.
Napisano 20 October 2014 - 09:12
Prosnow S.C.
Napisano 29 October 2014 - 16:25
Mamy więc hybrydowy profil, szybki spiekany ślizg i pasy karbonu.
Jak to wygląda - poniżej umieszczam test flexu
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/bBoCxarjj5g?list=PL3A3A45DFDB8A7C2C" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Prosnow S.C.
Napisano 07 November 2014 - 16:45
Prosnow S.C.