Pokrowiec na deche
Napisano 08 February 2010 - 16:28
Musze sobie sprawić pokrowiec i zastanawiam się jaki Mam 2 na oku i chyba pomiędzy nimi będę wybierał. Nie wiem na co zwracać uwagę przy kupowaniu takich rzeczy ale wszystkie wyglądają podobnie przynajmniej w tym przedziale cenowym co mnie interesuje - max 100zl. I teraz moje pytanie czy opłaca się płacić za firmę czy tan tańszy też spełni swoja rolę. Linki:
http://www.allegro.p...gosc_160cm.html
http://www.allegro.p...y_hit_60zl.html
Pozdrawiam!
Napisano 08 February 2010 - 17:42
Pozdrawiam
Napisano 09 February 2010 - 11:14
@kondziu
Ten drugi nie ma wyściółki piankowej i jak upadnie ci denia to możesz jej zrobić kuku. Szukaj takich, które mają minimum wyściółkę choćby na brzegach, a najlepiej takie, które osłonią Ci ślizg od uszkodzeń.
pzdr
Napisano 09 February 2010 - 14:28
Napisano 09 February 2010 - 15:29
Napisano 09 February 2010 - 23:13
Też taki dostałem , ale nie ma żadnej wyściółki i trochę nie wiadomo jak ułozyć drugą deskę z wiązaniami w środku.
pzdr
Napisano 10 February 2010 - 12:42
Co mnie zaskoczyło, do tegoż pokrowca (156) zmieścił się coal 162, co prawda z malutkim oporem ale bez obaw ze zamek się rozejdzie czy nie wytrzyma. Ale mimo wszystko i tak sprawiłem sobie drugiego GIG BAGa 166.
Odnośnie kółeczek to moim zdaniem są przydatne i pomagają niesamowicie w poruszaniu się po lotnisku i idealnie odśnieżonych chodnikach. Z własnego doświadczenia, na walizce z kółkami, wiem że po zaśnieżonych chodnikach czy drogach takiej walizki nie da się ciągnąć... Waliza stawiała opór od śniegu zgarniającego się pod nią i pozostało tylko ją nieść (parę cm śniegu za dużo). Podobnie ze schodami, nie wszędzie są windy a jak już to mogą nie działać Kółeczka są więc spoko ale czasem mogą być nie przydatne.
BTW. Shrek do tego pokrowca co kupiłeś spakujesz się w całości na tygodniowy wypad np. w alpy ? Nie licząc żarcia, sam sprzęt, ciuchu snwb, zwykłe ciuchy i niezbędne pierdoły.
Dodi chodzi Ci o spakowanie do pokrowca dwóch desek z dwiema parami wiązań?
Napisano 10 February 2010 - 12:53
Napisano 11 February 2010 - 00:29
Ja używam starego Dakine, chyba 165, pokrowca piankowego Wed'ze i jeden raz użyłem tego Tchibo. Fakt jest pojemny, ale nie wiem jak mógłbym schować go wypchanego do boxa . Nie dość, że muszę go podnieść wysoko, to jeszcze muszę użyć drabinki. Jak jadę z kilkoma osobami na wypad, to biorę 2 pokrowce i torbę z ciuchami i duperelami.
pzdr
p.s. @maver- tak, spakowanie 2 desek z wiązaniami, na sztorc nie wchodzą, a jedne na drugich nie można zapiąć.
Napisano 11 February 2010 - 00:41
no i ten tchibo generalnie przewalone ma toto ze wazy pol tony po zapakowaniu
Załączone pliki
Napisano 25 February 2010 - 11:25
no cos TY? a mozna kupic online:Pja kupiłem w tchibo pokrowiec na koleczkach za 80zł 175x32x24cm 140l pojemnosci ale jak zapakujesz w opór to potrzeba pudziana zeby to podniesc. Do autokaru super, do pociagu dramat
bo u mnie na kolkach kosztuja 60GBP:] i to jakis Burkow nie burjkow:)
Napisano 12 March 2010 - 11:49
kupilam i jest swietny!!!!!!!!!!!!!Moim zdaniem nie ma co przepłacać, pokrowiec ma służyć a nie wyglądać Ja kupiłem w tamtym roku taki: http://snowsport.pl/...=detail&id=2221 za ~90zł, bardzo fajny patent z dodatkową kieszenią na buty, spokojnie pomieści moje 45 z przykręconymi wiązaniami do dechy Teraz niestety te pokrowce podrożały, możesz poszukać, a nuż na allegro znajdziesz coś taniej
Pozdrawiam
zobaczymy jak sie sprawdzi podczas podrozy do Francjiii:) a ile on ma kieszonek:]
Napisano 12 March 2010 - 16:36
Swoją drogą w ostatnią sobotę gigantycznie doceniłem mój pokrowiec, kiedy kumpel wyciągnął deche z autobusu z paskudną rysą przez pół laminatu. Moja leży grzecznie w pokrowcu i jest spokój
Nie ważne skąd pochodzisz i gdzie teraz jesteś
ważne, że masz dla innych otwarte serce!
Napisano 12 March 2010 - 21:02
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 18 March 2010 - 20:43
jezeli jezdzisz cudzym transportem potrzebujesz takiego baga jak moowil m in shrek.......
jezeli tak jak ja jezdzisz przede wszystkim wlasnym transportem i decha ma zajmowac jak najmniej miejsca
ma byc przewozona z lub bez wiazan czasem wrzucona na siedzenie i zeby nie pociela tapicerki to TYLKO
ten patent pierwszy
mam od 3 lat lekko przecina sie juzod krawedzi ale na bank kupuje dwa nastepne
zrobiony jest z pianki......... POLECAM
pzdr
JW
- zarembianka7 lubi to
kropki !!! wracać mi tu !!! znowu sp***doliły ..
Napisano 15 November 2011 - 12:24
Spotkał się ktoś może ostatnio z jakimś dobry pokrowcem ale do 100zł? Te wymienione w temacie już chodzą po mniej więcej 150zł. Ostatnio widziałem z burtona po 200-300, a w cenie która mnie interesuje to był tylko z Intersportu za 70zł(chyba) ale ciężko mi powiedzieć czy jest dobry.
Napisano 15 November 2011 - 12:50
za takie pieniądze nie liczyłbym na opcję z wodotryskiem, ale lookaj do f4, w zeszłym roku dostałem przyzwoity pokrowiec za drobne na wacikiSpotkał się ktoś może ostatnio z jakimś dobry pokrowcem ale do 100zł?
Napisano 15 November 2011 - 15:25
za takie pieniądze nie liczyłbym na opcję z wodotryskiem, ale lookaj do f4, w zeszłym roku dostałem przyzwoity pokrowiec za drobne na waciki
A to wodotrysk nie jest podstawową opcją? oO
Dzięki za info, przejdę się tam
Napisano 18 September 2012 - 17:27
PS: decha 160cm
Pozdro!
Napisano 18 September 2012 - 18:27