To jak masz czas, chcesz dobrze wydać swoje $$$ przetestuj sobie te deski po kolei, Adapta, Patrona a potem weź sobie jakiegoś Never Summera czy Arbora 
Jeśli w miarę stoisz na desce, jeździsz już w miarę dobrze to szybko ogarniesz skąd się biorą różnice w cenach 
Park Rocker fakt jest faktem to była deska dość specyficzna, jednak na swój sposób ciekawa, wydaje mi się że wbrew pozorem progresywna. Po prostu niektóre rzeczy na tej desce są cholernie trudne, więc sporo się przy tym uczysz, balansu ciała, idealnej równowagi itd. Tyle że jeśli po dobrej desce kupisz sobie toporka czy też deskę dla początkujących to sporo stracisz. No chyba że masz progres umiejętności w czterech literach a jazdę traktujesz jako rekreacyjny przymus, byle się poślizgać... 
Nie no głownie o progres mi chodzi

i tak jak pisałem bardzo fajnie mi się jeździ na Park Rockerze, czy to w puchu czy na stoku, z tym, że dobrze przygotowanym... jak zaczyna się pojawiać lód, zwłaszcza na bardziej stromych fragmentach już tą krawędź niestety ciężej mi utrzymać. Pewnie to też kwestia umiejętności. Fakt, że cały zestaw mam dosyć miękki, jednak jeżdżąc na desce kolegi w cięższych warunkach było lepiej niż na PR (jakaś deska Ravena, dokładnie nie wiem jaka) i nie jest to tylko moja ocena bo jeździliśmy z instruktorem.
Teraz to głównie chodzi mi o poprawę aspektów technicznych i głównie do tego deski szukam plus małe hopy. Nie chcę desek typu Volkl Coal czy jak Arec pisał Raptor typowo tylko do napinki. Nie oszukujmy się nigdy nie będę ani mega zapierdzielał ani latał na hopach nie wiadomo jak, dlatego szukam coś pomiędzy. Zapewne wstrzymam się z zakupem do przyszłego sezonu w takim razie. Niestety z testami może być różnie, żeby ogarnąć wszystkie deski musiałbym wybrać się na TestDrive, który jest w terminie, na który nijak nie dam rady się urwać a druga sprawa, że o ile ten sezon przezipie to już na przyszły deska przydałaby mi się pod koniec listopada.
Nitro Haze dosyć dobra decha typowo na fs ale także dobrze sprawdza sie w puchu do 5 baniek powinnieś się zmieścić
haze odpada, miałem ja kiedyś na nogach i jakoś nie podeszła, chociaż fakt był to chyba mój drugi sezon na desce...
adapt z emeraldstore???życzę powodzenia.Chyba nie czytałeś,że gość zbiera kasę a sprzętu nie wysyła.Ponadto ja mam rękawice do reklamacji,ale też zero odzewu.
podałem tylko link, bo też czytałem różne opinie o emeraldstore, i Adapt to jest raczej ostateczna wersja jak juz naprawde nie bede mial kasy
Użytkownik p4n3k edytował ten post 20 February 2013 - 20:35