Inicjatywa dotyczy zakupu żelazka serwisowego swix t76220 w cenie 123pln brutto [40% rabatu od dystrybutora swix]
przybliżone parametry:
moc 800-850W
zakres temperatur: 100-160°C
płaska płyta alu, bez żłobień

Minimalne zamówienie jakie udało mi się ustalić to 10 żelazek.
Pojawiły się również prośby o dodatkowe akcesoria, stąd możliwe będzie domówienie takowych.
Podstawowym dodatkiem do żelazka będzie kostka smaru:
CH6 blue : -6/-12°C 180g w cenie 55pln-40% [zakładane 33pln brutto]
oraz dodatkowe
- cyklina o grubości 5mm T825 (nieco ponad 10cm długości, nie snowboardowe wiosło); w cenie 25pln -40%
- szczotka nylonowa T0161B - w cenie 55pln-40%
Zamówienie dodatkowych akcesoriów dojdzie do skutku przy minimum 5 chętnych na daną rzecz.
Przykładem, jeśli nie będzie pięciu chętnych na szczotkę, nie będą one zamówione w ogóle, nawet jeśli będzie czterech chętnych.
Warunki:
1. Na zamówienie zostanie wystawiona faktura vat na moją firmę, ponieważ jest to zakup hurtowy z 40% rabatem i muszę [niestety] wziąć na siebie odpowiedzialność gwarancyjną jako sprzedawca. Nie uśmiecha mi się to, nie podoba odpowiadanie za zamówienie, bo nie zarabiam na tym, ani nie zajmuję się sprzedażą w jakimkolwiek znaczeniu. Podejmuję się tego wyłącznie w imię wspólnej inicjatywy i chęci zakupu akcesoriów serwisowych po kosztach. Mimo wszystko w razie wypadku zajmę się obsługą.
2. Do końcowej kwoty należy doliczyć 5pln na wysłanie całego zamówienia kurierem do firmy w której pracuję,
abym mógł to wszystko potem przepakować, poskładać i oznakować dla każdego zamawiającego.
W ten dodatkowy koszt wchodzi również pokrycie złotówki (lub więcej) różnicy w końcowej cenie gdyby zajdzie taka potrzeba, a czekanie na dosłanie takiej "kwoty" wydłużyłoby czas załatwiania wszystkiego.
Resztę (jeśli cokolwiek zostanie) odeślę, albo postawię po brackim czy innym mocnym full jak tylko się spotkamy.
3. W przypadku niemożliwości późniejszego przekazania sprzętu osobiście do rąk własnych każdego zamawiającego, będę to pakował i wysyłał paką priorytetową. Koszt wysyłki pocztą oscyluje w granicach 12-14pln, kurier 'siódemka' jak ostatnio zerkałem równe 2 dychy.
Wysyłka jest do ustalenia po tym, jak będę miał wszystko w rękach.
4. Czas na zapisy krótki, dajmy na to 6 dni. Niech to będzie max wtorek, przy minimalnej ilości chętnych Ewentualnie do środy, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Chciałbym zebrać do piątku kasę od wszystkich chętnych, a do tego czasu otrzymać również fakturę pro forma od dystrybutora i przelać należność w piątek. Natomiast po następnym (nie najbliższym) weekendzie otrzymać cały zamówiony sprzęt.
5. Po uzbieraniu potrzebnej ilości chętnych roześlę mailem namiary na wpłaty oraz poproszę o: potwierdzenie zamówionych akcesoriów i dokładny adres do wysyłki wraz z telefonem.
Ponieważ fiaskiem zakończyła się inicjatywa z toko, pragnąłbym aby ta wyszła modelowo.
Są już 3 osoby chętne, a przez to że przypominały mi się często, jestem ich pewny.
Zapisy zakończą się przy osiągnięciu 10 osób, aby ponownie wszystko się nie rozlazło w cztery świata strony, a tym bardziej nie zaczęły kolejne dywagacje.
Chętni do zakupu proszeni są o dopisanie się do tego tematu podając
ksywa: żelazko + określone akcesoria
przykładem:
Jateżchcę: żelazko + smar
IJaTeż: żelazko + smar + cyklina
Proponuję dodać maila, nie będę się musiał kontaktować pojedynczo PMami tylko od razu wyślę stosowne informacje.
ps. chciałbym dopisywać chętnych do tej wypowiedzi, ale edycja nie będzie możliwa po napisaniu pierwszej wypowiedzi w tym temacie.
Dlatego ostateczną listę spiszę na koniec i ruszy finalizacja tej imprezy.
pps. Jest to inicjatywa o sprzęt amatorski, dlatego dziękuję kilku osobom za przydatne informacje podane w poprzednim temacie.