Wybieram się w Alpy pod koniec lutego, więc kask jakiś kupię (myślę że sobie poradzę), natomiast co do gogli to do tej pory niezależnie od pogody śmigałem w okularach (z gąbką przylegającą w okolicach oczu) i powiem szczerze, że nie wiem po co komu gogle.
(no może w czasie mega opadów czułem lekki dyskomfort)
Okulary są dobre jeno do czilloutu.
Ten wątek rozwiewa wszystkie wątpliwości:
http://adechade.com/...ogle-a-okulary/Albo nie było godki.
Ale może jak będą jakieś ultra trudne warunki to się przydadzą, a lepiej mieć niż później żałować, więc zdecydowałem się już na 70% Dragon DX, 30% Dragon Rouge. (rozumiem, że żadne nie mają podwójnej szybki, ale to już po cenie można stwierdzić) Tu powstaje pierwsze pytanie: które i dlaczego? :> Natomiast idąc dalej: szybka, chciałbym jedną na pogodę (tu rozumiem ze pink ionized albo blue ionized byłaby git), drugą natomiast na zachmurzenie/opady/jazdę przy oświetlonym stoku (jaka będzie najlepsza?).
Rama w DX jest na tyle uniwersalna, że pasuje do większości kasków i ten atrybut miej na uwadze jak jeździsz w garnku i dobierasz pod niego gogle.
Golden mirror na pewno będzie dobry, w zasadzie to i zielony, brązowy itd. byle z mirrorem. Bądź iridium, ale nie pomnę kto jeszcze poza oakleyem tworzył szkłą typu fire iridium.
A na kiepskie warunki, nic nowego: różowa/niebieska.
Czytałeś temat o szybach ?
Prawie wszyscy wszędzie wciskają tę szybkę Amber, nadaje się ona do czegoś?
Tak, do krojenia chleba i smarowania smalcem.
Użytkownik Joszu edytował ten post 12 January 2013 - 13:15