Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Kto gdzie jutro śmiga

3457 odpowiedzi w tym temacie

#721 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 16 March 2013 - 10:43

Nabijam "licznik" bo mnie Aro zdołował w innym temacie. Wtorek 19-tego Spytkowice. Start między 9 - 11.
Odświeżam całość sprzętu (pranie ręczne wszystkiego, impregnacja, kulki zapachowe do butów).
Kto wyskoczy tu z tematem "koniec sezonu" ten ma mentalnego BANA :P

Użytkownik Muniek edytował ten post 16 March 2013 - 11:09

#722 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 16 March 2013 - 12:58

plany z Tatrami nie wypaliły, więc jutro śmigam Wierchomle :P

Od 01.04 Gondola stoi na 2 tyg. - przegląd przed sezonem letnim, no chyba, że ze wzgledu na warunki pogodowe przesuną termin

faktycznie gondole zamykają, ale 2 kwietnia ;) ale może przedłużą, po pytam w poniedziałek.

Właśnie tego nie kumam z Jaworzyną...chwalą się wszędzie, że np. mają najdłuższe trasy oświetlone a zamykają w godzinach 17-18 gdzie wszystkie stoki w okolicach są czynne do co najmniej 20tej...

#723 Jaceksp

Jaceksp

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1268 postów

Napisano 16 March 2013 - 13:01

a najgorsze jest to na Jaworzynie że 10 zeta parking złodzieje !!! i się nie dogadasz że na 30 minut potrzebuję

#724 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 16 March 2013 - 13:17

Nabijam "licznik" bo mnie Aro zdołował w innym temacie. Wtorek 19-tego Spytkowice. Start między 9 - 11.
Odświeżam całość sprzętu (pranie ręczne wszystkiego, impregnacja, kulki zapachowe do butów).
Kto wyskoczy tu z tematem "koniec sezonu" ten ma mentalnego BANA :P

Muniek,
szczerze zazdroszczę mieszkania w bliskości gór i możliwości częstych wyjazdów :ashamed: .

ps
Możesz rozwinąć "mentalnego BANA" ? bo nie zaskoczyłem :twisted:

a najgorsze jest to na Jaworzynie że 10 zeta parking złodzieje !!! i się nie dogadasz że na 30 minut potrzebuję

Tak, organizacyjnie Białka zdecydowanie bije wszystkie polskie ośrodki.

#725 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 16 March 2013 - 13:21

Muniek,
szczerze zazdroszczę mieszkania w bliskości gór i możliwości częstych wyjazdów :ashamed: .

ps
Możesz rozwinąć "mentalnego BANA" ? bo nie zaskoczyłem :twisted:

Tak, organizacyjnie Białka zdecydowanie bije wszystkie polskie ośrodki.

tak się dzieję jak odpowiedni ludzie są na odpowiednich stanowiskach.

#726 Jaceksp

Jaceksp

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1268 postów

Napisano 16 March 2013 - 14:49

już w większości ośrodków poszli po rozum do głowy i parkingi są za darmo dla klientów , ale skanseny są i trzeba o tym mówic bo jak się nie potrafią dogadac to trzeba omijac takie ośodki szerokim łukiem.

A jeszcze dodam ostatnio Szczyrk i Czyrna wjeźdzam na parking koleś stary chłop mówi 8 zeta bez kasy i kwitu jakiś bilet mi daje , ja do niego żeby sie j... ał stary ż...d wyjżdzam na kolejny obok a tam już 5 zeta :) z paragonem .

Użytkownik Jaceksp edytował ten post 16 March 2013 - 14:51

#727 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 16 March 2013 - 15:01

Jaworzyna zrobiła lepszy trik z karnetami i bije wszystkie ośrodki na głowę:), żeby nie robić rażącej podwyżki karnetów dla klientów, to zlikwidowali całodniowy karnet! który kosztował 95 zł, teraz aby pośmigać cały dzień musisz wykupić karnet od 9-15 za 85zł + karnet "promocyjny" za 35zł aby można było pośmigać do godziny 18-tej, oficjalnej podwyżki nie było a i tak wyszli na swoje hahah

#728 sedzia

sedzia

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 227 postów

Napisano 16 March 2013 - 16:06

Wtopili kasę na gorących źródłach to jakoś muszą to sobie zrekompensować :P

#729 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 16 March 2013 - 19:47

Mówiąc szczerze ja nie patrzę na ceny karnetów w polskich ośrodkach. Powodem nie jest bogactwo :P (bo takowego nie mam). Wg mnie jak weźmiemy cały koszt dniówki czyli transport, karnet, gastronomie kupowaną na stoku...to tak naprawdę różnica w cenie samego karnetu w różnych ośrodkach (powiedzmy te 20-30 zł na cały dzień) ma minimalne znaczenie.

Z drugiej strony mnożąc to na ilość dni w sezonie...może dać to pokaźną kwotę. Niemniej jednak dla mnie najważniejsze znaczenie ma różnorodność miejsc. Byłbym mega szczęśliwy gdybym za każdym wyjazdem mógł być na innym stoku.

Kielon z mentalnym banem żartobliwie chodziło mi o to, że sezon potrwa jeszcze spokojnie miesiąc nie wyjeżdżając z kraju. Jak ktoś już dziś mówi że koniec jazdy to jest przegrany :P oczywiście w formie żartu, rozumiem że inaczej ma ktoś mieszkający w Krakowie inaczej w Warszawie czy Gdyni...a jeszcze inaczej w Krynicy ;-) Licząc na godziny faktycznie może wyjść to całkiem inaczej niż na dniówki.

Co do organizacji to oczywiście - odpowiedni ludzi na odpowiednich stanowiskach ale to tylko część sukcesu. Organizacja kosztuje, dużo kosztuje - dlatego nie wszędzie ją widzimy.

Użytkownik Muniek edytował ten post 16 March 2013 - 19:55

#730 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów

Napisano 16 March 2013 - 21:35

Kielon z mentalnym banem żartobliwie chodziło mi o to, że sezon potrwa jeszcze spokojnie miesiąc nie wyjeżdżając z kraju. Jak ktoś już dziś mówi że koniec jazdy to jest przegrany :P oczywiście w formie żartu, rozumiem że inaczej ma ktoś mieszkający w Krakowie inaczej w Warszawie czy Gdyni...a jeszcze inaczej w Krynicy ;-) Licząc na godziny faktycznie może wyjść to całkiem inaczej niż na dniówki.

Muniek,
Luzik, właśnie otwieram kolejnego browarka, więc zdrówko :drunk: .

Aro,
Jest dobrze, żonka zaczyna się łamać co do wyjazdu do Krynicy :jupi2: .
  • Arec lubi to

#731 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 17 March 2013 - 08:06

Siema mam pytanie jeszcze raz o Zieleniec.
Planuję jeszcze na koniec sezonu wziąść urlop i pojeździć tydzień, nie chce mi się jednak jechać już w Alpy...

Czy 6 - 14 kwietnia będzie można jeszcze jeździć w Zieleńcu ? Jak było rok temu ?

#732 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 17 March 2013 - 08:52

Siema mam pytanie jeszcze raz o Zieleniec.
Planuję jeszcze na koniec sezonu wziąść urlop i pojeździć tydzień, nie chce mi się jednak jechać już w Alpy...

Czy 6 - 14 kwietnia będzie można jeszcze jeździć w Zieleńcu ? Jak było rok temu ?

z tym "nie chce mi się jechać już w Alpy" z Twoje strony rozumiem, że to taki żarcik?! ;)

Poczekaj, aktualnie trwa impreza w Zieleńcu, więc jak pewnie wszyscy powracają to dadzą Ci znać.

#733 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 17 March 2013 - 09:13

Prawda jest taka że jechałbym gdyby nie kolano. Niestety boli po 1 dniu jazdy (tak że w drugim dniu z rzędu już pierwszy zjazd zaczynam z bólem). Czekam na termin kropterapi, jonoforezy i serie (trzymiesięczną...) tabletek. Wolę w takim wypadku urlopować się u nas niż jechać tak w Alpy. Byłem dwa razy, za rok może uda się więcej.

Do tego mam wykupiony karnet w przedsprzedaży na Zieleniec (pierwszy i ostatni raz korzystam z przedsprzedaży...skoro teraz rozdają je za darmo...)
Tak więc różnica w kasie będzie tym razem spooora a szkoda mi ją wydać skoro nie wykorzystam Alp tak jak bym chciał.

#734 mb_1897

mb_1897

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 159 postów

Napisano 17 March 2013 - 09:14

nie chce mi się jednak jechać już w Alpy...

Chciałbym mieć takie problemy Muniek :hahaha: jeśli chcesz mogę wziąć trochę tego balastu na swoje barki :terefere:

Kiedyś w zieleńcu byłem w długi weekend majowy, ale to kilka ładnych lat temu.. Myślę, że w tym terminie będziesz musiał szukać śniegu a nie nowych miejscówek do ogarnięcia.

#735 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 17 March 2013 - 09:15

Patrz wyżej - przeczytasz o problemie ;-)

#736 Marmolada

Marmolada

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 18 postów

Napisano 17 March 2013 - 16:30

Cześć wszystkim! To mój pierwszy post ever- byliśmy teraz całą ekipą przez tydzień w Białce i tam natknęliśmy się na wasze naklejki przy wyciągach :) warunki całkiem spoko jak na połowę marca tylko wieczorem jak przymroziło trzeba było bardziej się przykładać to porządnego jeżdżenia ;) był ktoś stąd może w tym czasie na Kotelnicy? jeździła tam fajna para- ona cisnęła ciętym a on się bawił w tricki, może to ktoś z Was?

następny weekend chcemy jechać do Czarnej Góry ale słyszeliśmy, że szklanka straszna tam teraz :/

#737 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 17 March 2013 - 16:37

Byłem ale nie wiem czy to my :P
Spodnie moro, kurtka w elementy gór, niebieski kask.
W Białce jest wporzo, jeszcze tam wrócę tego sezonu chyba na jakąś dnióweczkę.
Pod wieczór faktycznie - jak śnieg leżał tak zamarzał na kość i trzeba było dawać dużo siły żeby jakoś jechać :P

Od razu reklamę zrobie bo może za rok będzie do sprzedania jak nie schudnę :P

http://kurtkimeskie....-neill-roz-xxl/

Użytkownik Muniek edytował ten post 17 March 2013 - 16:46

#738 Marmolada

Marmolada

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 18 postów

Napisano 17 March 2013 - 16:49

No to mogłeś to być Ty z dziewczyną... Kolorowa para- ona baaardzo rzucająca się w oczy- różowe spodnie, bardzo kolorowa kurtka i czarny kask... raz ich widzieliśmy na tym stoku z podgrzewanym wyciągiem na górze jak się całowali :D a dzień później pykali na tej głównej trasie... oboje faajnie już jeżdżący ;)

my byliśmy charakterystyczni pod innym kątem- non stop wywrotki :D

Użytkownik Marmolada edytował ten post 17 March 2013 - 17:10

#739 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów

Napisano 19 March 2013 - 16:36

nie widzę by ktoś pisał, więc zarzucam temat imprezy 21.03.2013 na warszawskiej górce szczęśliwickiej:
http://airpad.pl/pl/.

:ok:

#740 kortek

kortek

Pro snołborder

• ModTeam
  • 1620 postów

Napisano 19 March 2013 - 16:48

nie widzę by ktoś pisał, więc zarzucam temat imprezy 21.03.2013 na warszawskiej górce szczęśliwickiej:
http://airpad.pl/pl/.

:ok:

prawdopodobnie sie melduje

:wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie: PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted: