Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Kto gdzie jutro śmiga

3457 odpowiedzi w tym temacie

#701 Majkel_lib

Majkel_lib

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 56 postów
  • Poziom zaawansowania:Instruktor międzynarodowy ISIA

Napisano 14 March 2013 - 12:04

Gula- w Zakopcu nasypało, warunki git! Teraz, nie wiedzieć czemu, najwięcej ludzi wali na Szymoszkową... na Kasprowym piździ ale waaaaarto ;)

#702 Cynamon

Cynamon

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 86 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 14 March 2013 - 12:12

znalazłam dzisiaj info, że Witów działa tylko do niedzieli (17.03) a dziwne bo zapowiadają jeszcze opady śniegu na Podhalu...

#703 kortek

kortek

Pro snołborder

• ModTeam
  • 1620 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 14 March 2013 - 12:13

od jutro i cały łikend spora część forum siedzi w zieleńcu

:wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie: PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted: 

#704 gula44

gula44

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 612 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:Instruktor SITS PZS

Napisano 14 March 2013 - 12:23

Ja jade na witow Majkel i sprobuje na dziko wskoczyc do snowparku, jesli nie bedzie to zbyt atrakcyjne (rury grzybki itp rozmontowane) to tez chyba walne sie na szymoszkowa bo niestety mam uczacych sie w grupie wiec kasprowy odpada;/

Apropo Majkel da sie ciebie wychaczyc jako intruktora w ten weekend w zakopcu? kumpela chce brac kgoos wiec juz wole sprawdzone osoby które ewentualnie zlinczuje na forum:D

PS:
Jak cos to wyslij mi na pw nr fona moż eprawie sie dogadamy:)

icon_users.png

#705 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 14 March 2013 - 14:45

Wbijam jutro na Jurgów.
Ponoć mają tam trasę oznaczoną jako FIS i drugą trasę jako BARDZO TRUDNA, CZARNA (przy czym FIS jest tylko czerwoną).

Śmigał ktoś na nich ?

#706 Majkel_lib

Majkel_lib

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 56 postów
  • Poziom zaawansowania:Instruktor międzynarodowy ISIA

Napisano 14 March 2013 - 14:49

Qrde, akurat jutro z rańca lecimy w Dolomity na tydzień :/ w Witowie stacjonował w zeszłym roku fajny instruktor Kuba, może dalej tam siedzi... gdzie szukasz instruktora? do Witowa czy Zakopanego?

#707 gula44

gula44

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 612 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:Instruktor SITS PZS

Napisano 14 March 2013 - 23:16

Majkel raczej witow ale dostosuje sie:)

icon_users.png

#708 Ines

Ines

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 230 postów
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawędziach

Napisano 15 March 2013 - 10:50

Muniek byłam w Jurgowie w grudniu - czarna trasa była zamknięta, ale z wyciagu wyglądała na wymagającą. Jeździłam praktycznie cały czas po tej czerwonej (FIS) - ma ok.900m i dobrze się po niej śmiga:) Myślę, że stok ci się spodoba:)

ja w ten weekend śmigam na naszej lokalnej górce Chrobrego (warunki całkiem spoko) - jakby ktoś był z okolic E-ga to podbijać:D
  • Muniek lubi to
I've got the snowboard under my feet, I can fly so high, I can fall so deep...

#709 Los_dell_rio

Los_dell_rio

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 317 postów

Napisano 15 March 2013 - 11:04

W niedzielę będę na Kasprowym, jakby ktoś był chętny z Oświęcimia lub okolic to pisać, wyjazd wcześnie rano, przed 5

#710 RosVel

RosVel

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 15 March 2013 - 17:02

A ktoś z KRK jutro gdzieś ciśnie??? Koninki nieźle zasypało ^^

#711 Cynamon

Cynamon

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 86 postów

Napisano 15 March 2013 - 17:36

w nd będziemy atakować któryś ze stoków- Śnieżnica, Spytkowice albo właśnie Koninki :)

#712 Misiek Bielsko

Misiek Bielsko

Zaawansowany snołborder

• ModTeam
  • 774 postów

Napisano 15 March 2013 - 21:29

Byłem dziś na Pilsku na dwie godzinki - masa świeżego śniegu, ale... jak przyjechałem ok.13.30 to cała góra była mocno przewiana do gołego lodu sprzed paru dni - jazda albo po gładziutkim lodzie, albo wpadając w metrowe zaspy nawianego i wygarniętego dechami śniegu. Widać, że to, co spadło w nocy nie jest związane z podłożem i żyje własnym życiem. To samo w lesie - brak podkładu i katowanie dechy na korzeniach, czy pieńkach.
No... rozczarowałem się. Pewnie z rańca było gites, jak jeszcze nie przewiane, ale generalnie spodziewałem się snołbordowego nieba, a umęczyłem siebie i dechę.
To nie był mój dzień :)
W każdym razie uprzedzam, jakby ktoś spodziewał się mega warunków do FR przystokowego, że szału nie ma.
W niższych partiach trochę lepiej, bo nie wieje.
www.maramuresz.com Wyprawy4x4, freeride - Rumunia, Bułgaria, Bałkany

#713 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów

Napisano 15 March 2013 - 22:24

No patrz, w Beskidach słabo, a Warszawce na Górce Szczęśliwickiej mega warun! :laugh: byłem, polecam :papa: szkoda tylko że wypraszają już o g.20...

#714 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 15 March 2013 - 22:36

Jak by co w Krynicy też pełna zima i masa śniegu, więc warun zaje...a jak ktoś by chciał ruszyć w Tatry na prawdziwy FR to zapraszam , jutro lecimy do piątki na noc, a w niedzielę ruszamy coś strzelić...wymagane lawinowe ABC ;)

#715 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 15 March 2013 - 23:03

Misiek - właśnie myślałem o tych co dzisiaj byli na Kaspro albo Pilsku - że musieli zaliczyć MEGA MEGA warunki, a tutaj proszę - Pilsko nie do końca ;) Byłem dziś w Jurgowie ale na czarnej trasie były zawody na tyczkach dla nart, jak skończyli to trasa była totalnie zryta z "lodową taśmą", którą Ci narciarze wypracowali... Pod wyciągami gdzie oficjalnie nie ma trasy był puch po kolana, miejscami po pas. Szkoda że nachylenie jest tam słabe, bo ciężko o prędkość w takiej ilości śniegu na prawie płaskim. Tak czy siak - było ok :-)

Ines - jak tam dojechałem to skojarzyłem że rok temu tam byłem :P jak na tej trasie rok temu był sztruks to zero problemów. Dzisiaj niestety słabo nadawała się do jazdy. Nachylenie ma fajne, szkoda że nie jest ze 3 razy dłuższa :-)

#716 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów

Napisano 15 March 2013 - 23:44

Jak by co w Krynicy też pełna zima i masa śniegu, więc warun zaje...a jak ktoś by chciał ruszyć w Tatry na prawdziwy FR to zapraszam , jutro lecimy do piątki na noc, a w niedzielę ruszamy coś strzelić...wymagane lawinowe ABC ;)

Aro, jak obstawiasz warunki na Święta Wielkanocne, zastanawiam się czy nie spędzić ich z rodzinką w Krynicy? Ale tylko pod warunkiem, że będzie można pośmigać na Jaworzynie:)

#717 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 15 March 2013 - 23:50

myślę, że bez problemu, bo prognozy pogody są bardzo optymistyczne, nawet jak by się pogorszyły nagle to i tak śniegu jest bardzo dużo, także śmiało możesz przyjeżdżać :)

#718 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów

Napisano 15 March 2013 - 23:55

Ines - jak tam dojechałem to skojarzyłem że rok temu tam byłem :P

@Muniek, w aptece można kupić preparaty na lepszą pamięć :jump: , bilobil czy coś takiego... :laugh:

myślę, że bez problemu, bo prognozy pogody są bardzo optymistyczne, nawet jak by się pogorszyły nagle to i tak śniegu jest bardzo dużo, także śmiało możesz przyjeżdżać :)

no to mi teraz zabiłeś ćwieka, myślałem że sezon w polskich górach zakończyłem a tu...nie wszystko stracone :laugh: .
jeszcze tylko pozostaje rodzinkę przekonać :twisted:

#719 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 15 March 2013 - 23:56

@Muniek, w aptece można kupić preparaty na lepszą pamięć :jump: , bilobil czy coś takiego... :laugh:

no to mi teraz zabiłeś ćwieka, myślałem że sezon w polskich górach zakończyłem a tu...nie wszystko stracone :laugh: .
jeszcze tylko pozostaje rodzinkę przekonać :twisted:

przy tej pogodzie co zapowiadają to myślę, że do połowy kwietnia będzie można pośmigać

#720 sedzia

sedzia

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 227 postów

Napisano 16 March 2013 - 08:13

przy tej pogodzie co zapowiadają to myślę, że do połowy kwietnia będzie można pośmigać

Od 01.04 Gondola stoi na 2 tyg. - przegląd przed sezonem letnim, no chyba, że ze wzgledu na warunki pogodowe przesuną termin