Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Kto gdzie jutro śmiga

3457 odpowiedzi w tym temacie

#461 emer

emer

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 528 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 24 November 2012 - 22:40

tak o 4.30 wyruszylem, bylem na miejscu 9.30, dojazd bez problemu, to jest max 50 km za granica Polski . ... osrodek widac z ulicy.
Warunki bardzo dobre, aczkolwiek w jednym miejscu byly przetarcia do desek.
Park bardzo dobrze wyszejpowany, linie podstawowe (idealne na poczatek oraz na poczatek sezonu i zaawansowana (na niej dzis byly zawody)
Jedzenia nia probowalem... to co wazne to kask obowiazkowy lub piszesz oswidczenie po polsku ze walisz jazde w kasku. To co tez wazne to ze jak kupisz karent to juz na parking nie wrocisz tzn warto wszystko zabrac ze soba bo jak pouszczasz obszar knajp i stoku to juz i karnet przepada..to jest slabe troche. Sa szafki do zamkniecia rzeczy i to jest plus. Ludzi bylo malo, tzn sporo w parku ale na stoku luzik.. W parku trzeba uwazac bo w czesci dla poczatkujacych kazdy jezdzi jak chce... i latwo wjechac w kogos...minus parku jak dla mnie to tylko jedna hopa 2 m flatu w czesci podstawowej za to w czesci zaawansowanej dwie hopy ... ale jest to do wybaczenia.
Takiej wysokiej jakosci parku w Polsce nie widzialem .. no moze Czarna Gora i Gubalowka...ale tak czy inaczej robi wrazenie to ze na jednej hali jest park i stok...
emer

#462 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 25 November 2012 - 07:40

Zazdroszcze udanego wypadu. Szkoda że z Krakowa mam + 300 km na stronę :-/ Wchodziłby w grę tylko wypad na 3 dni jazdy z dwoma noclegami...albo jakiś mega tani transport. Zrób jakieś foty kickerów jak tam jeszcze będziesz ;-)

#463 Posix

Posix

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 38 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu

Napisano 30 November 2012 - 20:32

wybiera sie ktoś na Chopok z B2R 7 grudnia???

#464 kortek

kortek

Pro snołborder

• ModTeam
  • 1620 postów

Napisano 30 November 2012 - 20:56

czy b2r to nei wiem ale tu masz wątek i pare osób będzie wtedy na chopoku http://adechade.com/..._180#entry64358

:wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie: PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted: 

#465 Posix

Posix

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 38 postów

Napisano 01 December 2012 - 08:24

dzieki :D

#466 kamilsowa

kamilsowa

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 3 postów
  • Poziom zaawansowania:wiem co to jest wn i kompensacyjny

Napisano 07 December 2012 - 20:11

wybiera się ktoś z rzeszowa gdzieś w niedziele ?

#467 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 09 December 2012 - 22:34

Wróciłem dzisiaj z L2A ogólnie grubo ale lampy nie było (poza jednym dniem z sześciu). Byłem tam pierwszy raz i jestem zadowolony :-) Ludzi zero, dopiero zaczynają sezon, snowpark jeszcze nie stoi nawet. Byli goście z snowevents (pojechałem z nimi), EH-school w ładnych czerwonych firmowych wdziankach - w tym samym "hotelu" co my chyba :-) ekipa z KenyonBoard, ludzie z APO ale nie umiałem rozpoznać :P i na koniec Wojtek Gniazdo się przewinął pod dworcem autobusowym. Jest tam za***iście co tu dużo mówić...na pewno wrócę !

Tymczasem gdzie można już śmigać w Polsce i dlaczego nas tam k***a nie ma ?

#468 xmazix

xmazix

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 71 postów

Napisano 09 December 2012 - 23:21

Na Dolnym Śląsku wystartował Zieleniec i Czarna Góra :) Z tego co widzę to Czarna po weekendzie jest zamknięta i dopiero w następny otwierają.

#469 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 09 December 2012 - 23:28

W Zieleńcu jestem 17 - 19.12 ale potrzebuje coś bliżej Krakowa na teraz :P

EDIT: ogarnąłem temat: 12 i 13 jestem w Białce, 14 w Laskowej...jak ktoś będzie tam zamiatał stok to info koniecznie...co do jutra to raczej klapa, bo bliskie stoki jeszcze nieczynne

Użytkownik Muniek edytował ten post 10 December 2012 - 00:12

#470 saran

saran

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 186 postów

Napisano 11 January 2013 - 17:59

Jakie plany na weekend? Ja jutro Wisła Cieńków a w niedziele pewnie Pilsko.... Był ktoś dzisiaj na Pilsku? Jaki warun?

#471 kortek

kortek

Pro snołborder

• ModTeam
  • 1620 postów

Napisano 11 January 2013 - 19:05

niedziela zieleniec

:wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie: PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted: 

#472 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 11 January 2013 - 19:14

Ja dzisiaj byłem w Korbielowie. Warun dzisiaj za***isty - dużo śniegu, minimum ludzi, trasy zamknięte i tak można było jeździć bo cała obsługa mówi tylko "na własną odpowiedzialność" :D Była super linia koło pierwszego wyciągu "bananowego". Stromo, w puchu, teren kompletnie nieukształtowany, nachylenia w różną stronę :-)

Polecam.

#473 saran

saran

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 186 postów

Napisano 11 January 2013 - 19:47

Muniek rozumiem, że mówisz o czarnej trasie? Oni już od dłuższego czasu nie ratrakują jej w ogóle.

#474 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 11 January 2013 - 19:51

Nie wiem która :P Robisz tak: wyjezdzasz gąsienicą żeby nie isc z buta pod krzesło. Tam wsiadasz w krzesło. Wysiadasz i wsiadasz w pierwszy (i na tym poziomie jedyn) wyciąg bananowo-orczykowy. Jezeli jezdzisz na lewą nogę do przodu to wyjezdzając tym bananem widzisz tą bardzo fajną linię.

Nie dziwie się że tego nie raktrakują bo najpierw trzeba by nawieźć tam w pizde i troche ziemi...tam by sie raktrak przewrócił jakby w koleinę wpadł.

Najbliższa jazda, jak ktoś będzie to PRIV
wtorek - białka (chyba przedostatni raz tego sezonu)
środa - plan zaatakować w końcu gubałówkę
czwartek - jak nie szpital po środzie to kasprowy lub jeszcze raz gubałówka...ewentualnie Spytkowice

Użytkownik Muniek edytował ten post 11 January 2013 - 20:01

#475 saran

saran

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 186 postów

Napisano 11 January 2013 - 20:44

Będę w niedziele! Namówiłeś mnie, mam nadzieje, że mi całego śniegu nie wyjeździłeś!

#476 Ypsi

Ypsi

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 11 January 2013 - 21:05

Chodzi Ci Muniek o czarną trasę na prawo od orczyków (bananów :) ).
Trza było wjechać na samą górę na Pilsko lub Kopiec i gdzie się da jechać poza trasą :)
Jak chcesz to uciekaj ......................... Radzimy zostać !...

#477 emer

emer

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 528 postów

Napisano 11 January 2013 - 21:38

Btw wiecie ze jak na Pilsku nakurwi sniegu i sie puszcza we fr to mozna latwo sie zgubic.... :excited:
emer

#478 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów

Napisano 11 January 2013 - 22:45

Na samej górze było troche mgły niestety. Bylem tam ale zjeżdżałem grzecznie trasą. Natomiast ta czarna trasa tak bardzo mi spasowała że wracam tam najszybciej jak się da (być moze juz w nastepnym tygodniu). Najlepsze jest to że na takiej jednej trasie widzisz możliwe zjazdy w takich miejscach gdzie mówisz sobie "ooo nie takiego wariantu na tej trasie bym nie mógł obrać"...a trzy zjazdy później nakurwiasz tym właśnie wariantem robiąc po drodze jeszcze jakieś małe skoki. Można na jednej trasie przesuwać granicę lekko do przodu i do przodu...i nic nie zapowiadało że dzisiejszy dzień będzie najgorętszym z tego całego sezonu. Skok z dużej skarpy lądując na stromiźnie i tym co Kapitan Planeta tam uformował...raz się udało, raz zrobiłem dwa salta lecąc bezwładnie po puchu.

Póki co miejscówka nr 1 dla mnie w Polsce, chociaż mało jeszcze widziałem.
Co do zgubienia się to lasy są tam naokoło spore z tego co widziałem, jak ktoś się zapuszcza w głąb, do tego przyjdzie mgła...może zrobić się kiepsko.

EDIT: właściwie jak przypominam sobie ile mi to radości dało :D może przesadzam jak dziecko :P ale jeździłem, meczylem sie i upadałem z wieeeelkim uśmiechem na twarzy :D najchętniej to bym się przerzucił tylko na taki mini-freeride

Użytkownik Muniek edytował ten post 11 January 2013 - 22:54

#479 Respie

Respie

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 394 postów

Napisano 12 January 2013 - 11:32

Kto jutro wpada na Cienków?:-)
тише едешь - дальше будешь!

#480 Los_dell_rio

Los_dell_rio

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 317 postów

Napisano 12 January 2013 - 17:08

Jak patrze na kamery to Cienków leko zapchany, ja jutro chyba wybiorę Mosorny Groń