Burton Imperial Vs Ruler
Napisano 19 March 2012 - 16:17
Interesuje mnie czy Imperiale są w miarę małe ? Mam stopę 45 i zależy mi na małej skorupie buta - żeby się zmieścić na desce.
Czy Imperiale mają jakieś konkretne przeznaczenie czy nadają się do puchu, stoku, skakania na hopach w parku - szukam czegoś uniwersalnego.
Napisano 19 March 2012 - 16:58
Ma ktoś porównanie między tymi butami ?
Interesuje mnie czy Imperiale są w miarę małe ? Mam stopę 45 i zależy mi na małej skorupie buta - żeby się zmieścić na desce.
Czy Imperiale mają jakieś konkretne przeznaczenie czy nadają się do puchu, stoku, skakania na hopach w parku - szukam czegoś uniwersalnego.
stronę burka wyłączyli ?

http://global.burton...cgid=mens-boots
http://global.burton...cgid=mens-boots
małą skorupę mają oba modele.
Imperiale są deko twardsze i mają więcej bajerów np. RadPad - można mocniej zawiązać
oba buty uniwersalne moim zdaniem.
Imperial bardziej wypasiony ale pewnie też droższy.
Napisano 19 March 2012 - 18:28
Imperiale są deko twardsze i mają więcej bajerów np. RadPad - można mocniej zawiązać
Hmmm, jeszcze mocniej buta związać? Ja mam rulery i jak je za mocno zaciągne (co nie jest jakimś mega problemem), to po 5 minutach czuję pieczenie i mrowienie w stopach z powodu za słąbego krążenia i muszę usiąść aby je zluzować
Napisano 19 March 2012 - 19:56
Hmmm, jeszcze mocniej buta związać? Ja mam rulery i jak je za mocno zaciągne (co nie jest jakimś mega problemem), to po 5 minutach czuję pieczenie i mrowienie w stopach z powodu za słąbego krążenia i muszę usiąść aby je zluzować
źle napisałem.
Dzięki Rad Pad możesz bardziej górny strap zaciągnąć - nie będzie miejscowego ucisku. Testowałem na IONach bez i z - działa
Napisano 20 March 2012 - 00:02
Rulery to koszt 460 zł, Impriale tylko 150 zł więcej więc chyba się zdecduję.
Napisano 20 March 2012 - 08:14
Dzięki za info.
Rulery to koszt 460 zł, Impriale tylko 150 zł więcej więc chyba się zdecduję.
a gdzie za takie pieniądze..? no gdzie pytam..?

Napisano 20 March 2012 - 09:03
eeee... to ja mam coś takiego...?źle napisałem.
Dzięki Rad Pad możesz bardziej górny strap zaciągnąć - nie będzie miejscowego ucisku. Testowałem na IONach bez i z - działa

Napisano 20 March 2012 - 09:19
eeee... to ja mam coś takiego...?
napchali jakiś tam bejerów i każą za to sobie płacić.

mam nadzieję że to wszytko działa

choć ten "total comfort" kosztował mnie wymianę butów na mniejsze.
Napisano 20 March 2012 - 10:17
to ten Rad Pad jest wyjmowany... że testowałeś z i bez...?napchali jakiś tam bejerów i każą za to sobie płacić.
![]()
![]()
mam nadzieję że to wszytko działa![]()
![]()
i śmiga się wygodniej
choć ten "total comfort" kosztował mnie wymianę butów na mniejsze.
Napisano 20 March 2012 - 11:01
a gdzie za takie pieniądze..? no gdzie pytam..?
Pewnie na wyprzedażach w Ju Es Ej

Napisano 20 March 2012 - 11:28
to ten Rad Pad jest wyjmowany... że testowałeś z i bez...?
niewyjmowany - już wbudowane jest to w but, chyba wewętrzny.
Porównuje do starszych IONów z 2009
Napisano 20 March 2012 - 11:45
aaaaa... no to jaśniejPorównuje do starszych IONów z 2009

Napisano 20 March 2012 - 11:57
Przy zamówieniu równym 8000 zl tam zapłacicie 5000 + w zestawie będą rzeczy niedostępne u Nas + negocjacja ceny za całość (tak jak u Nas).
Nie widzę sensu nie sprowadzić sobie sprzętu jak jest okazja.
Jak dla mnie nawet po przecenie za deskę Liba 1800 zł to sporo....tam dają za 1200 to juz brzmi lepiej.
Użytkownik Muniek edytował ten post 20 March 2012 - 12:00
Napisano 20 March 2012 - 17:29

Napisano 20 March 2012 - 17:47
Najpierw trzeba mieć jakichś krewnych lub znajomych w stanach, albo chociaż czasem tam śmigać, a jak nie to sorry winnetou
krewni i znajomi to jedno a pozostaje jeszcze coś takiego jak
GWARANCJA
sam troszkę rzeczy kupiłem w USA bo ma się tam siostrę ale ..... w tym roku akurat kupiłem 2 x wiązania w PL
w jednych pompka się rozwaliła - nadal czekam na rozpatrzenie reklamacji ale jak by był sprzęt z USA to byłyby koszty - w sumie niewielki ale zawsze
w drugich wiązkach łyżka pękła - a to już jest koszt.
Jak bym sprowadzał z USA to byłbym w Czarnej d*pie z kosztami
także zakupy w USA to fajna rzecz ale bez Gwarancji.
Napisano 20 March 2012 - 20:13

Akurat mam tam rodzinę ale zawsze podczas transportu może się coś uszkodzić...chociaż można wysyłać paczki z gwarancją, z towarem delikatnym.
Napisano 20 March 2012 - 23:15
Napisano 25 February 2015 - 14:34
odgrzeje kotleta bo może komuś to pomoże - pomijając technologie bo imperial ma ich trochę więcej, imperial jest znacznie sztywniejszy niż ruler, między ambushem a rulerem nie ma takiej różnicy we flexie jak między rulerem a imperialem. Powiedziałbym że ruler ma flex 5,5 a imperial 7.
Spora jest też różnica w wadze. o ile ruler jest cięższy od teoretycznie super lekkiego ambusha o zaledwie 15g tak imperial jest całkiem ciężki i waży 150g więcej od rulera. Po za tym ambush i imperial cisnęły mnie w palucha, Ruler nie. Ruler jest dobrany do mojego rozmiaru stopy na styk a ambushe i imperiale musiałbym kupić pół numeru większe.