Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Deska Dla Średnio Zaawansowanego.

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Płatek

Płatek

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 7 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 14 March 2012 - 21:07

Witam,
na desce jeżdze już trochę czasu jakieś 5 sezonów, i radze sobie całkiem nieźle.
Od zawsze jeżdze na jednej desce, nawet nie wiem co to konkretnie ze model, jest dość sztywna, jednak czas na zmianę.

Na pewno skłaniam się do czegoś bardziej twardego, do jazdy szybkiej po przygotowanym stoku, żeby trzymało krewędź na lodzie.
Jak warunki pozwalają lubię pojeździć lasami w puszku i ten własnie aspekt jazdy jest też dla mnie ważny. Czasem zdarza mi się poskakać ale żadne wielkie skoki co najwyżej średnie hopy
jakiś rotacje, graby. Omijam raile i boxy.

Ogólnie napinka na stoku, puch i średnie skoki.

Rozważałem Burtona Custom X z tego roku, który wydaję się pasować wymaganiami. (mimo że czytałem czyjąś opinię że do szybkiej jazdy trzmanie krawędzi nie najlepsze)
Never Summer Sl
?
185 cm 75/80 kg
Mam na deskę jakięs 1800, ale fajnie byłoby wyhaczyć coś żeby mógł w tym przedziale kupić jeszcze wiązania. Bo nie ma co ukrywać ale 1800 za sam bla to troche kase jest

Pozdrawiam! I czekam na propozycje

#2 Płatek

Płatek

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 20 March 2012 - 12:39

Może ktoś się wypowie, piszcie jakieś propozycje, myśle nad never summer raptor?

Mam jeszcze pytanie, czy przy moim wzroście i wadze 185 cm 75/80 kg, deska 162 cm jest za długa?

Użytkownik Płatek edytował ten post 20 March 2012 - 12:49

#3 Płatek

Płatek

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 20 March 2012 - 13:46

Sorry za post pod postem,
znalazłem customa x 162 tylko, że w tej długoście jest to wide. I tak jak byłem coraz bardziej pewny tej długości, tak mam wątpliwości co do szerokości, kupował bym buty 43-43.5, do tej deski wiązania L i tak teraz myśle czy to wszystko bedzie pasowało, niby but 43 dobry na L... Mam dylemat i potrzebuje pomocy kogoś kto obeznany w temacie

#4 mike

mike

Pro snołborder

• ModTeam
  • 2144 postów

Napisano 20 March 2012 - 13:51

moim zdaniem pod twoje preferencje i gabaryty powinieneś szukać deski 157-158cm... a przy twoim rozmiarze stopy zdecydowanie NIE WIDE!

btw... 156cm też dałaby radę :rolleyes:

Użytkownik mike edytował ten post 20 March 2012 - 13:52

no board no fun!

#5 Płatek

Płatek

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 21 March 2012 - 10:24

Wczoraj byłem w sklepie i tak się teraz zastanawiam, butron custom x 158 za 1900 (chyba odpada ze względu finansowego) był też vapor 09 używka za 700, jak myślicie? Wrzucam fotki tego vapora, ta rysa mi nie przeszkadza zbyt, tylko co z krawędzami (jakość średnia), jakby ktoś miał jakoś styczność z vaporem niech sie wypowie.

Załączone pliki

Użytkownik Płatek edytował ten post 21 March 2012 - 10:56

#6 mike

mike

Pro snołborder

• ModTeam
  • 2144 postów

Napisano 21 March 2012 - 11:10

Wczoraj byłem w sklepie i tak się teraz zastanawiam, butron custom x 158 za 1900 (chyba odpada ze względu finansowego) był też vapor 09 używka za 700, jak myślicie? Wrzucam fotki tego vapora, ta rysa mi nie przeszkadza zbyt, tylko co z krawędzami (jakość średnia), jakby ktoś miał jakoś styczność z vaporem niech sie wypowie.

na fotkach krawędzi nie widać... obtłuczony top sheet wokół deski nie jest wyznacznikiem kiepskich krawędzi... :rolleyes:
no board no fun!

#7 Luki

Luki

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 23 postów

Napisano 23 March 2012 - 13:42

na fotkach krawędzi nie widać... obtłuczony top sheet wokół deski nie jest wyznacznikiem kiepskich krawędzi... :rolleyes:

TRUE :P

#8 Ghost41

Ghost41

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 122 postów

Napisano 23 March 2012 - 16:29

niemniej jednak świadczy to o tym ze ktos deski nie oszczędzał

#9 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 23 March 2012 - 16:45

a na cholerę ci Vapour.
deska jak deska - rewelki nie ma.
no chyba tylko to że jest bardzo lekka ale jeździ to w mojej opinii gorzej nić Custom.
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#10 Płatek

Płatek

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 24 March 2012 - 12:03

Przemyślałem wszystko i kupuje customa x, zainwesuje w lepszy sprzęt. Jedyne co mnie mnie kusił vapor to fakt że mogłem go dostać z nowymi ionami w cenie samego blatu customa, ale mniejsza o to... Jeszcze mam jedno pytanie co do długości 158 do mojego 185 i 75kg będzie ok? Dodaje że dla mnie liczy się napinka.

#11 retro

retro

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1446 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 24 March 2012 - 13:21

Ja przy 180/78 napinam na 161 ale jak chcesz się też trochę pobawić to 158 będzie ok.

Użytkownik retro edytował ten post 24 March 2012 - 13:24