Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Full Zestaw Od Skarpetki Po Deskę ;-) 5500 Zł

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 11 March 2012 - 14:25

Witam,
Z góry sory za obszerność postu ale inaczej się nie dało.

Postanowiłęm zmienić srzęt snowboardowy na kolejną zimę. Mam spore zaległości i braki w wiedzy więc będę wdzięczny za pomoc w niektórych pozycjach ;-) Limit to 5000 - 5500 zł
Proszę o podpowiedzi tam gdzie zadałem pytanie i korektę cen - podałem je na oko.
Całość będzie kupowana przed kolejną zimą (sierpień lub wrzesien ?) na jedno zlecenie - żeby dostać jak największą zniżkę - jakieś propozycje gdzie to zamówić by się opłacało ?

Poziom zaawansowany, ulubiony styl jazda w puchu, skoki, jak najdalej od ratraków. Niestety nie zawsze się da więc do tego lekki FS, butterki, jazda po stoku...omijam jibbing i jego elementy szerokim łukiem.

1.) Podstawa
Deska: Lib Tech Travis Rice Pro lub Lib Tech TRS 157 cm (muszę przetestować obie, narazie nie mam skąd dostać tych desek do testu) - 1800zl
Wiązania: Burton Cartel white - czy są jakieś wersje tych wiązań ? - 750zl
Buty: Coś do powyższego zestawu, flex strzelam 7 - 750 zl, chętnie się poradzę

2.) Ochrona
Gogle Oakley z dwoma szybkami - jedna na słońce, druga uniwersalna na śnieg, dzień, wieczory...lubię duże zabudowane gogle - masywne, szeroki zakres widoczności - 750zl za całość, chętnie się poradzę
Kask: - 200 - 250zl, chętnie się poradzę
Ochraniacze: potrzebuje ochronę na kolana (w sumie na jedno ale skoro już muszę to sensownie na dwa...) + coś na ochronę kręgosłupa + spodenki ochronne na kość ogonową i biodra - brać zbroję ? nie znam cen, porada :-) coś do 300 zł łącznie

3.) Ubiór
Spodnie: - 500 zł 10k/10k, wybór wg tego co ładne :-)
Kurta: - 500 zł 10k/10k, jak wyzej
Bielizna oddychająca - podpowiedzcie, dajcie link ;-) nie znam też cen
Bluza do jazdy - wklejcie jakieś fajne pozycje ;-) nie jestem z modą na czasie :P nie zbyt drogie, nie jest to ważne ale pod kurtkę coś ubrać trzeba
Rękawice: - przede wszystkim ciepłe, nieprzemakalne, usztywnienie na nadgarstek wg mnie i tak nie ma sensu więc się obejdzie - 100 zł, porada :-)
Czapa :-) coś się spodoba na pewno, lubię duże czapki daleko za uszy :-)

4.) Dodatki
Suszarka do butów, rękawic Dry Guy: - 250 zł
Pokrowiec na deskę: - 100 zł, czy są pokrowce które mają kółka ale odpinanie ? Żeby używać ich tylko kiedy trzeba.
Komin na szyję: nie mogłem tego w necie znaleźć, gdzie to cholerstwo można kupić ? proszę link, ceny :-)
Zmywacz do smaru: Toko – 30 zł
Wosk: Toko – 25 zł
Cyklina: Toko – 25 zł
Szmatka nylonowa do polerowania: - nie mam zielonego pojęcia
Żelazko - myślę że wystarczy domowe, tylko poszukam z płaskim podłożem (bez dziurek)

Proszę o jakieś linki i podowiedzi dopozycji o ktore pytałm - czyli sporo :-) Mile widziana również korekta cen i rokowania cenowe na serpień - wrzesień 2012... chyba że nie jest to najlepszy okres na zakup ?
Inną opcją jest kupowanie już teraz - szukając pojedyńczych ofert na te rzeczy...ale czy to będzie taniej niż duża zniżka przy zakupie całości ?
Bede wdzieczny zapomoc.

Użytkownik Muniek edytował ten post 11 March 2012 - 14:32

#2 misfit :D

misfit :D

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 78 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 11 March 2012 - 22:44

Witam,
Z góry sory za obszerność postu ale inaczej się nie dało.

Postanowiłęm zmienić srzęt snowboardowy na kolejną zimę. Mam spore zaległości i braki w wiedzy więc będę wdzięczny za pomoc w niektórych pozycjach ;-) Limit to 5000 - 5500 zł
Proszę o podpowiedzi tam gdzie zadałem pytanie i korektę cen - podałem je na oko.
Całość będzie kupowana przed kolejną zimą (sierpień lub wrzesien ?) na jedno zlecenie - żeby dostać jak największą zniżkę - jakieś propozycje gdzie to zamówić by się opłacało ?

Poziom zaawansowany, ulubiony styl jazda w puchu, skoki, jak najdalej od ratraków. Niestety nie zawsze się da więc do tego lekki FS, butterki, jazda po stoku...omijam jibbing i jego elementy szerokim łukiem.

1.) Podstawa
Deska: Lib Tech Travis Rice Pro lub Lib Tech TRS 157 cm (muszę przetestować obie, narazie nie mam skąd dostać tych desek do testu) - 1800zl
Wiązania: Burton Cartel white - czy są jakieś wersje tych wiązań ? - 750zl
Buty: Coś do powyższego zestawu, flex strzelam 7 - 750 zl, chętnie się poradzę

2.) Ochrona
Gogle Oakley z dwoma szybkami - jedna na słońce, druga uniwersalna na śnieg, dzień, wieczory...lubię duże zabudowane gogle - masywne, szeroki zakres widoczności - 750zl za całość, chętnie się poradzę
Kask: - 200 - 250zl, chętnie się poradzę
Ochraniacze: potrzebuje ochronę na kolana (w sumie na jedno ale skoro już muszę to sensownie na dwa...) + coś na ochronę kręgosłupa + spodenki ochronne na kość ogonową i biodra - brać zbroję ? nie znam cen, porada :-) coś do 300 zł łącznie

3.) Ubiór
Spodnie: - 500 zł 10k/10k, wybór wg tego co ładne :-)
Kurta: - 500 zł 10k/10k, jak wyzej
Bielizna oddychająca - podpowiedzcie, dajcie link ;-) nie znam też cen
Bluza do jazdy - wklejcie jakieś fajne pozycje ;-) nie jestem z modą na czasie :P nie zbyt drogie, nie jest to ważne ale pod kurtkę coś ubrać trzeba
Rękawice: - przede wszystkim ciepłe, nieprzemakalne, usztywnienie na nadgarstek wg mnie i tak nie ma sensu więc się obejdzie - 100 zł, porada :-)
Czapa :-) coś się spodoba na pewno, lubię duże czapki daleko za uszy :-)

4.) Dodatki
Suszarka do butów, rękawic Dry Guy: - 250 zł
Pokrowiec na deskę: - 100 zł, czy są pokrowce które mają kółka ale odpinanie ? Żeby używać ich tylko kiedy trzeba.
Komin na szyję: nie mogłem tego w necie znaleźć, gdzie to cholerstwo można kupić ? proszę link, ceny :-)
Zmywacz do smaru: Toko – 30 zł
Wosk: Toko – 25 zł
Cyklina: Toko – 25 zł
Szmatka nylonowa do polerowania: - nie mam zielonego pojęcia
Żelazko - myślę że wystarczy domowe, tylko poszukam z płaskim podłożem (bez dziurek)

Proszę o jakieś linki i podowiedzi dopozycji o ktore pytałm - czyli sporo :-) Mile widziana również korekta cen i rokowania cenowe na serpień - wrzesień 2012... chyba że nie jest to najlepszy okres na zakup ?
Inną opcją jest kupowanie już teraz - szukając pojedyńczych ofert na te rzeczy...ale czy to będzie taniej niż duża zniżka przy zakupie całości ?
Bede wdzieczny zapomoc.

zamiast komina polecę Ci Air Hole i tym podobne wynalazki :)
posiadam go od stycznia i muszę przyznać że jest mega wygodny, nie moknie itp.
co do Kasku coś z K2 (ja mam Ranta Pro z głośnikami) i jest mega :D
Bielizne i rękawice mam z blizzarda (narciarskie :P) ale uważam że to był najlepszy wybór w tej kwestii - mam je 4 sezony i dalej nie przemakają :D
co do tych drobiazgów to znajdziesz je w niezłych cenach już dzisiaj :D
Slipek xD

#3 Muniek

Muniek

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1029 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 12 March 2012 - 11:15

No i powiem Ci że przekonałeś mnie tym Air Holem. Gdzie nie czytam to jest zachwalany.
Dzięki !